Адаптирано млеко

Discussion in 'Бебе' started by meU, Jan 12, 2013.

1. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Па дај 90, 4 месеци е големко. Мада килажава е помала, ама мислам 90 не е проблем да дадеш. Види, за ова педијатар не може да ти каже точно зошто секое бебе е различно. Ама ризикуваш да намали со цицање да знаеш. Мојот од 4 така почна со скокот, на 6 се одби од цицање.

2. MimiMila

MimiMila Активен член

Родена е 2600
    Форсирам доење иако нели полесно е шише ама не се откажувам и ден и ноќ прво доење после шише.
    Фала за споделеното искуство. Секако и со педијатар пак на следна контрола ќе прашам но и секое искуство ми е добредојдено баш затоа што секое дете е различно.

3. Spongy

Spongy Истакнат член

Koristime baby brezza, prezadovolni sme, veke 4 meseci, go zemavme od grcija i tax free zemavme izleze okolu 260 evra, prava stvar

ana.ana1928 likes this.
  4. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Мајки, бебето е исфрлено на образите. Мачкам крема биодерма за атопична го смирува. Педијатарот го виде на слика и ми рече да сменам хипоалергено млеко. Пробав да му дадам ич не го прифаќа на хип па и такво реткое одма проливи му изнаправи и пак продолжив со хип обичното.
    Не ми оди никако дека има алергија на кравји протеин зар само симптомот ќе се образите? И тоа левиот на кој што спие, пика прсти се лигави... десниот му е малтене исчистен.
    Некој со искуство да ми каже ? Или да го носам на кожно? Го прашав педијатарот за кожно одма рече не треба да одиш. Ме нервира што од слика ми менува млека...

5. MysticAura

MysticAura Истакнат член

немам искуство да споделам со млекото, ние сме на хип комбиотик од раѓање, ама и моево се исфрла и по мое мислам дека е од жешкото, плус што пика се во уста и се лигави цело време и баш исто само на еден образ. по мое не треба да менуваш млеко одма, следи ја ситуацијата, миј му го лицето на бебето само со вода почесто во денот..

6. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Дали ќе ти е проблем да ми пратиш слика да видам да споредам со моево ?

7. Hijabigurll

Hijabigurll Популарен член

Аптамил цезар биотик или аптамил пронутра? Читав некои бебушки имале гасови од аптамил цезар..Моето е иначе родено со царски рез затоа сакав да земам аптамил цезар биотик.

8. SimV

SimV Активен член

Јас користев цезар биотик исто сум царски породена ама одкако излегоа сите гласини за Аптамил го сменив за Хип.

9. WonkaMonkaa

WonkaMonkaa Активен член

После неколку различни формули почнав да давам Аптамил Пронатура Пре, ја прифати одлично. Немаше гасови, немаше грутки од формулата во шишето. Потоа ја повлекоја од продажба да сменивме на Цезар. Исто така одлично ја прифати без гасови и без грутки.. Искрено јас не забележав никаква промена и со двете формули.
    Аптамил Цесар е понова формула со комбинација на пребиотици и постбиотици.
    Аптамил Пронатура содржи пребиотици и DHA, но е постара генерација на формулата.

Hijabigurll likes this.
  10. MysticAura

MysticAura Истакнат член

кога преминавте од 1 на 2 ад? конкретно за хипп..

11. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Со полни 6 месеци, допи 1 па земав 2. По препорака од педијатар.

MysticAura likes this.
  12. MysticAura

MysticAura Истакнат член

дали имаше причина за да се направи промена или затоа што 2ката е од 6 месеци? и дали имаше некакви промени во смисол да го јаде повеќе или да не го јаде? моево последниве неколку недели јаде многу слабо па се мислам дали да сменам друго млеко или да сменам во 2ка.. педијатарот ништо не ми нуди опција во врска со млекото, само додава оброци..

13. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Затоа што е од 6 месеци. Исто пиеше, освен кога е во скок. Тогаш знаеше да ми одбива чат пат или помалку да пие. Големко е не би требало да го отсака сега млекото. Може е скок па ќе помине. Моево не сака без мене иако ад млеко, тргнав на работа. Оди натерај го да пие, цел ден е без млеко, и ние ужинка му даваме (facepalm).

MysticAura likes this.
  14. Hijabigurll

Hijabigurll Популарен член

Здраво мајки поради тежок рефлукс ни дадоа ар формула. Пие од нук шише и протокот е м 3+ ама со ар тешко му оди се мачи а ништо не му тече.. Да земам цуцла со побрз проток?

15. semche

semche Истакнат член

Здраво мајки,
    Бебе има речеси 7 ипол месеци и едвај пие млеко. Пие некаде околу 500мл на ден ама се во полусон, што би се рекло со лажење. Вака е веќе речиси 2 месеци. Имаме два цврсти оброци и тие ги прифаќа добро за сега, ама млеко тешко…

Сте имале слично искуство?