Адаптирано млеко

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 12 јануари 2013.

1. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    3.843
    Допаѓања:
    9.200
    Па дај 90, 4 месеци е големко. Мада килажава е помала, ама мислам 90 не е проблем да дадеш. Види, за ова педијатар не може да ти каже точно зошто секое бебе е различно. Ама ризикуваш да намали со цицање да знаеш. Мојот од 4 така почна со скокот, на 6 се одби од цицање.

2. MimiMila

MimiMila Активен член

Се зачлени на:
    25 септември 2025
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    1
    Родена е 2600
    Форсирам доење иако нели полесно е шише ама не се откажувам и ден и ноќ прво доење после шише.
    Фала за споделеното искуство. Секако и со педијатар пак на следна контрола ќе прашам но и секое искуство ми е добредојдено баш затоа што секое дете е различно.

3. Spongy

Spongy Истакнат член

Се зачлени на:
    19 мај 2021
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    11
    Koristime baby brezza, prezadovolni sme, veke 4 meseci, go zemavme od grcija i tax free zemavme izleze okolu 260 evra, prava stvar

На ana.ana1928 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.871
    Допаѓања:
    20.081
    Мајки, бебето е исфрлено на образите. Мачкам крема биодерма за атопична го смирува. Педијатарот го виде на слика и ми рече да сменам хипоалергено млеко. Пробав да му дадам ич не го прифаќа на хип па и такво реткое одма проливи му изнаправи и пак продолжив со хип обичното.
    Не ми оди никако дека има алергија на кравји протеин зар само симптомот ќе се образите? И тоа левиот на кој што спие, пика прсти се лигави... десниот му е малтене исчистен.
    Некој со искуство да ми каже ? Или да го носам на кожно? Го прашав педијатарот за кожно одма рече не треба да одиш. Ме нервира што од слика ми менува млека...

5. MysticAura

MysticAura Активен член

Се зачлени на:
    8 октомври 2024
    Пораки:
    164
    Допаѓања:
    91
    немам искуство да споделам со млекото, ние сме на хип комбиотик од раѓање, ама и моево се исфрла и по мое мислам дека е од жешкото, плус што пика се во уста и се лигави цело време и баш исто само на еден образ. по мое не треба да менуваш млеко одма, следи ја ситуацијата, миј му го лицето на бебето само со вода почесто во денот..

6. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.871
    Допаѓања:
    20.081
    Дали ќе ти е проблем да ми пратиш слика да видам да споредам со моево ?

7. Hijabigurll

Hijabigurll Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2018
    Пораки:
    1.111
    Допаѓања:
    1.495
    Аптамил цезар биотик или аптамил пронутра? Читав некои бебушки имале гасови од аптамил цезар..Моето е иначе родено со царски рез затоа сакав да земам аптамил цезар биотик.

8. SimV

SimV Активен член

Се зачлени на:
    19 јули 2025
    Пораки:
    108
    Допаѓања:
    45
    Јас користев цезар биотик исто сум царски породена ама одкако излегоа сите гласини за Аптамил го сменив за Хип.

9. WonkaMonkaa

WonkaMonkaa Активен член

Се зачлени на:
    19 декември 2024
    Пораки:
    98
    Допаѓања:
    144
    После неколку различни формули почнав да давам Аптамил Пронатура Пре, ја прифати одлично. Немаше гасови, немаше грутки од формулата во шишето. Потоа ја повлекоја од продажба да сменивме на Цезар. Исто така одлично ја прифати без гасови и без грутки.. Искрено јас не забележав никаква промена и со двете формули.
    Аптамил Цесар е понова формула со комбинација на пребиотици и постбиотици.
    Аптамил Пронатура содржи пребиотици и DHA, но е постара генерација на формулата.

На Hijabigurll му/ѝ се допаѓа ова.