Имам едно прашање, на Аптамил 1 сме. Бебе 6 недели, но бебето кака само еднаш неделно. Дали има шанси да не му одговара тоа млеко. Не знам што да преземам.
Можно е да не му одговара млекото, на АД знаат поретко да какаат, ама зависи како напредува во килажа, и дали мочка доволно (дали ги полни пелените). Консултирај педијатар секако, не менувај АД на своја рака.
Здраво на сите Моето бебе до сега пиеше Аптамил цезар биотик 2. Уште еден месец ќе полни една година. На кутијата од млекото пишува од 6-12 месеци. До сега не сум видела по аптекиве Аптамил цезар биотик 3. Со кое млеко треба да продолжиме? Дали можеби е време да му дадам тетрапак или сепак постои Аптамил цезар биотик 3?
Бебуш првично хранет со Хип Органик Комбиотик па сменето на Аптамил Прематуре бидејќи не качуваше на тежина а е предвремено родено. Потоа сменето млеко на Аптамил 1, меѓутоа после ден-два бебуш како да има нешто во грлцето (секрет) и се мачи веќе 3 недели. Дали може да е причина млекото Аптамил 1 бидејќи после пиење млеко најмногу се осеќа секретот, ако некој има искуство?
пишува назад на кутијата доза по месеци, би требало на сите да има, за 2 месеци 150ml пишува, е сега зависи и до бебето, и килажата, јас комбинирам со мое млеко и отприлика ми пие околу 120-130 најчесто вкупно од двете , ако испие повеќе бљуцка, супер напредува 2 месеци и 4 дена сме
Моите немаат уште два полни месеци а пијат најмалку 90мл по оброк, а веќе и 120мл си бараат. По килажа се веќе над 4 кила.
Moze li nekoj da spodeli iskustvo so ova mleko? Ili nekoe drugo sto ste go davale za refluks kaj bebe? Inace nie sme 5,5 meseci, bevme na hipp combiotik 1 (konstantno bljuckanje) na pocetokot i cicase i davav dohrana ne tolku cesto, sega sme komplet na AD no mnogu bljucka… sakam da smenam, doktortkata mi e na odmor, minatiot pat koga go kazav ova za bljuckaneto neso ne obrna mnogu paznja, rece on dobro napreduva, na 4.5 meseci imase 8kg Se toa vo red, no go gledam se maci veke podolg period i konstantno e mokro od bljuckanjeto po 10 pati go presoblekuvam, i go drzam vo race 20-30 min, pak bljucka prai lom nasekade. Sakam da go zemam ova mleko ili kazete vie koe ste go davale na bebe so refluks. Koristam cucla philips avent 2 Vi blagodaram
Јас го имав ова, но го сменавме бидејќи тешко какаше. Зедов Новалак тотал комфорт и подобро ни беше. Понормално какаше, помалку повраќаше
A dali se konsultiravte so gastroenterohepatolog pred da go vovedete ova mleko? Bidejki mene taa vo apteka mi rece po preporaka samo od doktor ova go davale…. Moram nesto da smenam bljucka se poveke i poveke i kolicninski poveke i pocesto.
Матичната ми предложи. Таа ни викаше не е ништо страшно, демек бљуцка, но мене не ми делуваше како бљуцкање, баш повраќаше до на тепих некогаш. Со Новалак 1, вода повраќаше, пола саат исправен го чував и пак ќе повратеше. Среќа лето беше зошто така воден го шетавме некогаш.. Не ни рече дека е млекото за нешто посебно, ни пак ни предложи за алергија да провериме, туку само пробајте го ова. И како бев очајна (среќа навечер не повраќаше воопшто), го пробавме и му одговараше. Уште го пие, сега сме 14 месеци (на него пишува од 0 до 36). Си качува нормално на тежина, си јаде моментално се..
Fala ti, go zedov da ti kazam i odma razlika ima auuuu da znaev ke go zemev uste odamna, inace da i moevo bebe isto bljuckase ogromni krugovi na tepih, po parket, na nego segde, kaj i da idevme vo javnost samo menuvav po 10 ligavki i bodinja, a maticnata ne ja ni prasav uste e na odmor, eve odma ima razlika bljucnato ima ednas i toa mnogu malce kako lazicka mala za kafe, inace eheee bljuckase mnogu poveke Se preporodiv, ne mi e verno deka samo ednas go presoblekov Ne znam zosto maticnava ic ne udre paznja na ovoj del, kao normalno e i tolku. Histerija me fati veke, zemi go-povraka,legni go-povraka, stavi go vo kolicka za setanje-povraka, ke dojdat gosti ke go zemat ke igraat, lom gi prai si zaminuvaat povrateni, aaaa si vikam ova ne e normalno, zedov si smeniv mleko.
Знам и јас така, очајна бев. Иако си креваше нормално на тежина, ама лошо ми беше кога ќе го гледав така после секое јадење. Мило ми е што ви се погоди од прва, се надевам така ќе продолжи
Близначиња сме и наредна недела 2 месеци полнат. На Аптамил сме цело време. Сеуште какаат еднаш неделно но нормално си какаат. Е сега последно време бљуцкаат малку но почесто знаат и два часа после јадење. И после јадење многу плачат и се грчат. Не знам дали треба да менувам млеко или не е до тоа. Инаку си напредуваат супер.
I nie bliznacinja, bevme na Aptamil premature, pa na Aptamil 1. Ednoto bebe mnogu nervozno i mnogu placenje, smenivme mleko na Hip i kako da se smiri bebush. Sepak ne znam dali mlekoto pomogna ili samo se pogodi da se smiri bas koga smenivme mlekce.
Истиот проблем го имам и јас сега. Дали го решивте и со кое млеко? И моето не прифаќа Хип, во аптека не знаат да ми кажат кое е најблиску по вкус на мајчино.
Дете уште малку некој месец ќе прави 2 год. Уште пие ад и тоа 2ка му давам штед спиење 180мл и преку ноќта Уште 150мл. Дали е го ред како да го откажеме