Дали има во македонија апрамил 3 и 4 за деца над 1 година. Мислам дека 3 ката беше од 1 до 2 а 4ката од 2 до 4 години. И дали дававте на вашите деца?!
Искуства? Дали е во ред т.е позитивно бебе да пие аптамил наместо обично купечко млеко. Јас мислам дека апрамилот е многу подобар со оглед на тоа дека тетрапакот е само прашок.
Искуство немам лично, 8 месеца ми е бебето но планирам до кај 2 години да давам адаптирано истото и педијатарот ме советуваше. Тетрапакот не само што е прашок туку е и кравјо затоа не се препорачува.
Додека не наполни година детето треба да пие АД млеко. Потоа може кравјо но најдобро е свежо, од крави што природно се хранат, млекото од тетрапак е се само млеко не.
Тоа е и советот на повеќето педијатри. До година обавезно ад а ви било супер и до втората година да се пие
Мајки јас денес зедов бебе од нестле,за од 12 месеци Дали го има некоја мајка користено? Незнам колку е добро Бевме на Аптамил ама во последно време не сака да го пие па реков да сменам
Супер. Планирам да земам аптамил и повеќе од година секако. 2 3 ќе видиме здравје.. Многу подобро аптамил отколку тетрапак. Може во македонија да се најде по асално млеко ама тука дефинитивно не. Лоли не ме свати, прашував дали дечињата ви пијат аптамил и над година. Јас планирам да давам до 2 3 год зависи, од аптамилот. Тетрапак не би.
Не не. Прашував искуства за аптамил за дечиња бидејки сепак мое мислење е дека е далеку подобро од обично млеко. Кравјо не планирам да давам тоа секако .
Првата пиеше ад до 16 месеци од тогаш па натака никакво млеко не пие. Другата цицаше до две и пол години,млеко друго за пиење и немам дадено.
Masala do 2.5 god I jas bi, ne velam ne ama mnogu cesto mi se budi navecer. Navika ima za cicanje ili sto e ne znam. Se budi 100 pati. Vikam ako go odbijam i pak da e ista pesna, pa da ne mi e krivo. 12+ sme
@wannaBeMomma @AngelOfArh ви ја следев дискусијата околу млеката во прав, па најдов табела со најновите лабораториски истражувања во Германија, споделени на различни интернет сјатови, во врска со адаптираното млеко и неговиот состав/квалитет. Во прилог ги ставам и отцените, почнувајќи од најдобрата која се означува со 1, и најлошата со 5. Sehr gut-1 Gut- 2 Befriedigent- 3 Ausreichend- 4 Mangelhaft- 5 1. 'Milsasan Pre Anfangsmilch' (Note 2,1) 2. 'Beba Pro Pre' (Note 2,3) 3. 'Aptamil mit Pronatura Anfangsmilch Pre' (Note 2,4) 4. 'Bebivita Anfangsmilch Pre' (Note 2,4) 1. 'Rossmann/ Babydream Anfangsmilch Pre' (Note 5,0) 2. 'Hipp HA Combiotik Pre HA' f (Note 3,4) 3. 'dm/ Babylove Anfangsmilch Pre' (Note 3,2) 4. ‚Alnatura Anfangsmilch Pre‘ (Note 3,1) http://www.frauenzimmer.de/cms/pre-nahrung-stiftung-warentest-prueft-saeuglingsnahrung-2958659.html Pre-Nahrung Milasan Pre Anfangsmilch 1 (gut*, Update 7/2016: *inzwischen geänderte Rezeptur, noch ohne neuen Test)) Beba Pro Pre (gut) Aptamil mit Pronutra Anfangsmilch Pre (gut) Bebivita Anfangsmilch Pre (gut) Humana Anfangsmilch Pre (gut) Töpfer Lactana Pre Bio Anfangsmilch (Bio) (gut) Hipp Bio Combiotik Pre Bio-Anfangsmilch (Bio) (befriedigend) Milupa Pre Milumil Anfangsmilch (befriedigend) Alnatura Anfangsmilch Pre (Bio) (befriedigend) dm/Babylove Anfangsmilch Pre (befriedigend) Rossmann/Babydream Anfangsmilch Pre(mangelhaft) HA-Pre-Nahrung Beba HA Pre (gut) Bebivita Hypoallergene Anfangsnahrung Pre HA(gut) Aptamil mit Gos/Fos Anfangsnahrung HA Pre (befriedigend) Hipp HA Combiotik Pre HA(befriedigend) https://www.sparbaby.de/baby/milchpulver-anfangsnahrung-test/