Дали некој имал проблем со грчеви при премин од аптамил прематур во 1? Дете се отепа од гречење цел ден, а само еден оброк му дадов 1, другите прематур беа.
Ние имаме грчеви многу од Аптамил 1 и премногу плачат ке видиме утре со педијатарот но мислам дека е до млекото се друго пробав да исфрлам на неколку дена но очигледно тоа млеко ни е проблем.
Па не му менувај нека си пие од тоа што му одговара не гледајте броеви, ие 1 пиевме докај година може сега 2 пиеме а скоро сме 2 год.
Zdr eve me i mene so edno prasanje imame bliznacinja predvreme rodeni do sega bea na Aptamil prenature i super napreduvaa do pred 20 dena koga se pojavi najverojatno refluksot kaj dvete povraknje strasno vo mlazovi nekolku pati ke se zagusea do kaj gi dignes da zdrignat napravat se lom bukvalno povrakanje najmalku eden dva pati vo tekot na denot i toa mlazovi a na sekoe jadenje bluckanje na maticnatabi kazav poveke od 20 pati vo red e sto e vobred deteto ke se zagusi e problemot nastana koga od povrakanje obilno pocana da odbivaat hrana bukvalno se tepavme sa jadenje jadea po saat vreme edvaj se naranime i potoa se povratat i stagniraa vi kilaza pocnaa da ne kacuvaat pravilno ..sega se preflivme na Ar formula veke dva tri dena no problemot e sto mnogu tesko go prifakaat zatoa sto e gusto ke in treba vreme malata recisi na sekoe jadenje od nego kaka ne znam dali e normalno ili ednostavno treba vreme za da se navikne organizamot na novata hrana ....dali nekoj imal slicno iskustvo i posle kolku vreme pocnaa da kacuvaat povtorno vo kilaza jas imam doma vaga nekako ne mi izgleda kako da napreduvaat pravilno moze treba den dva za da se prilagodi organizamot na se novo
Јас го имав проблемот со малата 34 недела е родена.Беше на мајчино па преминавме на адапторано аптамил прематуре.Околу 2 месец почна млазови исто ќе се загушеше.Ќе даваш млеко пополека пример 30мл па да ждригне ,па пак така.Кога ќе заврши ја држев да ждригне па ја легнував на рефлух перница.кај нас траеше 1 месец ,ама што читав тој период кај некои бебиња се јавува некој рефлух.Сега сме на аптамил 1 и ок е .
Zdravo, bebe e 2ipol nedeli od pocetok sme na adaptirano mleko babylove, ne smeam da ja dojdam od moi drugi zdravstveni problemi. Od koga ne pustija od bolnica redovno si kakase i si piese mlekce. Pred edna nedela bevme na pedijatar ni dade Lineks probiotik i posle 3 dena tesko mi kaka edvaj so mene so vezbi da se iskaka i toa prvo tvrdo i na krajot normalno. Isto taka pedijstorot mi rece barem na 3 saati da i davam da jade ama ne moze nekogas za dodrzi i posle 2 casa bara ako prethodbo malce jadela. Dali e mozno da i se poremeti se od Lineksot?
Zdravo,ima li nekoja majka sto dava hipp organik? Od sega ke go nema,ke bide Hipp Pure. Se slusnav so pretstavnicka od Hipp, mi rece ne samo pakuvanjeto tuku i mlekoto ne e isto, ke bide bez palmina mast i pokremasto i demek ne znaela bebeto dali ke go prifati, po sto se mislam i veke po sovet prethodno od pedijatar da smenam mleko oti kaka na 3 dena, pa se mislam Novalak ili Aptamil?
I ja posle 8 dena pocnav so biogaia i otkako pocnav kakase na 2-3dena, momentalno 2ipol meseci sme i ne davam veke probiotik nikakov ama so kakanjeto si ostana isto, ispadna ne e od probiotikot ili pak se navikna da kaka taka. I moeto bas isto taka kaka kako sto objasni.
а зошто не дадеш комбиотик наместо органик? тоа помага за полесно какање, аптамил баш секаде читам се жалат мајки дека имале бебињата запек
Takvo davav od pocetok, pa pedijatar rece hipp organik da smenam, da ne e od probioticite, ama ete isto e.. jas bi odbrala Novalak,samo sakav da slusnam i iskustva
Моите 2 од раѓање беа на аптамил никаков проблем не им направи,малово дури на ар формула е сите викаа запек дека ќе има ама ете добар си е.
моето е од раѓање на хипп комбиотик и еве осум месеци има уште го пие тоа, баш добра комбинација што и а пробиотици, секако може други ќе споделат различни искуства, јас кажувам мое затоа што сум задоволна
Здраво дечки, тазе породена пред 5 дена, додека ми надојде млеко убаво земав Хип Комбиотик за дохрана. Ова со припремава и водава малце ме буни, како го припремате млекото? Земав и од таа посебната вода од аптека што е и како што разбрав не треба да се врие таа, ама дали треба да ја топлам и на која температура? Во збунка сум бидејќи за внуката што живее во Америка не сме ја грееле никогаш водата, само на собна температура да е. Секој совет би ми бил корисен
Mojata e samo na hipp kombiotik, jas zagrevam voda vo gjezve malku i go davam da ne bide zesko, kupena bebeska voda od apteka.
Здраво. Водата која е прикладна за бебиња/деца најчесто при првото отварање не треба да се преврива туку само да се загрее. По 24 часа доколку не е потрошено шишето најдобро е да ја превривате водата (конкретно на амбалажата на водата Бебелан го пишува ова, јас го практикувам и со нера критис) Проверувајте ја топлината на водата на внатрешната страна на раката малку над зглобот да не е прежешка. За полесно јас користам термос за да не загревам водичка на секој оброк. Исто така секогаш ставате прво вода па АД и не ја натиснувајте формулата да личи понатрупано дозерката туку лесно само израмнете од самата кутија или со нож. Поздрав
Здраво мајки од скоро преминавме од Hipp combiotic ha 1 на 2 и тешко го прифаќа несака да јаде, има течна столица. Педијатарката ни советуваше да го мешаме со 1 и постепено ќе го прифати и ќе се навикне. Ве молам за совет од вакво искуство.