Кај мене мм е тестатор, он вика дека е ок млеково и дека е најдобро досега што го "пиел", он ги довршуваше првите кутивки пошто можеше да се деси и по два пати да пие бебе само и да го сменам со друго, пошто беше на мајчино човекот мал. Ако е тука некаде со Аптамилот епа сори ама разликата во цена е 4:1, Милупа извинете Бејби лав и така пие само два пати на ден млеко.
Ама маж ти не може да процени дали внел витамини, минерали и дали е ок како млеко, хранливост итн... а како пиел не знам сите се со специфичен вкус, ја не би повеќе од 1 голтка Да не може да се реши човек
Не да ги пиеше, абе со лажица го јадеше прашокот, јас ете не знам како успеваше. Мене ми беше одвратно. Само Хумана 3 џитмав цела кутија, вика одврстно е млеково. Искрено и бебе многу повеќе го пие ова од Хумана.
Јас ништо не разбрав од табелине на германски, ни гут ни негут Како и да е, се мислев да земам за едно оброче дневно, ама го гледам онака на рафт денес, многу големо ми се виде, а колку што знам, треба да се искористи за три недели најмалку, мене дупло ќе ми треба да го потрошам. А навистина е евтино, дури чудно ми падна. Ама не значи дека ако не е скапо, не е квалитетно, напротив. Впрочем, мислам дека се' што е за бебиња, од храна до облека, обувки и потребни тракатанци е прескапо, да не речам преплатено, бидејќи максимално се искористува тоа што за бебе и дете се купува постојано. А ни технологијата ни суровините не се толку скапи.
Јас па се мислам со хумана да продолжам, оти досега пиеше пред спиење аптамил комфорт, ама не се увезува 2ка овде, а беба е 5+. Зошто слабо се спомнува хуманата, јас на други места читам позитивни коментари? И педијатарот ми ја препорача
Da ti dadam dve limenki neotvoreno aptamil comfort kec za mt ako pie haha najseriozno nie ne pieme a rok ke impomine
Хахахахах, дај му ќе си ги испие он. Си става у шејкови навечер, си прави со водичка, абе живи цепки е.
Najseriozno, ili ako znaes na nekoe bebe da pie takvo, stvarno neznam sto da mu pravam grev mi e da se frli
На @danichap малата пие, ако не му треба никому ако сака она, да не се фрли де, не за друго, греота е. Ќе видам јас ако му треба некому ќе ти пишам. Ако не мојов син, повој посвоениот ќе го испие, шо се сеќираш.
Не е на комфорт, на пронутра 1 е мојава. И јас имам 2 неотворени лименки пронутра пре. Доколку на некој му требаат со задоволство ќе ги поклонам.
Ајде ќе бараме кому му треба, ако никој нејќе големово детенце се ќе испие ич да не се сеќирате. Се шалам, знаете нели
Да знаев дека нема 2ка аптамил комфорт немаше ни да почнувам, воопшто не сакам да менувам млека. Имам опција да одам до лерин цело време да купувам, ама страв ми е така.... Ти имаш искуство со хумана?
Комфортот е обично за периодот додека траат грчевите. Најтопло ти препорачувам да си продолжите со аптамил. Немам, имам со хип комбиотик (1 супер беше, 2 катастрофа, зрнца остануваа на шише и доста повраќаше од него), Бебелан го прифати ама го сменив со Аптамил оти имаше повеќе од 2 недели проблем со столица и варење на храна па сменив да видам. Аптамилот најмногу ме бендиса, најубаво се раствара од трите, не повраќа, и не пени.
И јас сум задоволна од аптамилот ама бебе повраќа. Не секогаш ама се случува. Ај велам дека некогаш прета или премногу ќе се напие или пак не ждрига или кака напиња дека е од тоа. Да не е од млекото? Се друго ни е супер.