Адаптирано млеко

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 12 јануари 2013.

1. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.128
    Допаѓања:
    40.344
    Колку често и количински многу?
    Ако е бљуцкање по малку не е ништо нормално е. Преткаат плус не им е се убаво развиено па си излегува. Еве го мојот сеуште бљуцка повремено

На vitamina му/ѝ се допаѓа ова.
  2. BirMelek

BirMelek Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    2.673
    Допаѓања:
    14.780
    Знам дека имавте проблеми со столица при промена на млекото. Јас на почеток давав обичен аптамил и многу ми пенеше. Педијатарот ми го препорача хумана, ама свесна сум како препорачуваат тие ;) Имам уште месец дена. По се изгледа ќе се оди Грција еднаш месечно (facepalm)

На wannaBeMomma му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Grungie

Grungie Популарен член

Се зачлени на:
    6 септември 2013
    Пораки:
    1.155
    Допаѓања:
    2.242
    Мајки има ли некоја искуство со хипоалерген аптамил 1?
    Педијатарот ни препорача обичниот аптамил да го замениме со овој заради појава на атопичен дерматит и сомневање дека бебуш е алергичен на кравји протеини... други симптоми за ваква алергија немам забележано и затоа сум во недоумица дали да променам млеко... да не се одрази на дигестијата,на столицата...

4. Lady*Bug

Lady*Bug Популарен член

Се зачлени на:
    29 април 2017
    Пораки:
    1.391
    Допаѓања:
    5.106
    Да прашам за хип комбиотикот 1, до кој месец се користи и кога се продолжува со 2ката? Го пиеме комбиотикот и сме задоволни, земав аптамил да пробам ама многу пена правеше па се вратив на комбиотик, некако не ми се допадна аптамилот а и бебе слабо го прифати.
    И за 2ката комбиотик вистина е тоа?

5. wannaBeMomma

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.128
    Допаѓања:
    40.344
    Да не си зела од лошата серија аптамил.
    Кога ќе наполни 6м се преминува со 2

6. Lady*Bug

Lady*Bug Популарен член

Се зачлени на:
    29 април 2017
    Пораки:
    1.391
    Допаѓања:
    5.106
    Хмм немам искуство и не знам за каква лоша серија се работи. Мм го пратив и каков аптамил му дале таков пиевме :) а од кај да го купам аптамилот и како да го препознаам аптамилот што не е од лоша серија ?

7. wannaBeMomma

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.128
    Допаѓања:
    40.344
    Nema vekje od toj. Seriskiot broj zavrsuvase so 535 cinam. Od kade ti odgovara od tamu kupi si. Nie do 6m bevme na combiotic ama od aptamil sum pozadovolna

8. Lady*Bug

Lady*Bug Популарен член

Се зачлени на:
    29 април 2017
    Пораки:
    1.391
    Допаѓања:
    5.106
    Затоа мене ми беше чудно, знам аптамилот сите го фалат.. како и да е ќе продолжам со комбиотик, скептична сум за константно менување на млеко, па за понатака ќе видиме. Фала ти :)

На wannaBeMomma му/ѝ се допаѓа ова.
  9. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.278
    Допаѓања:
    37.127
    Имам едно прашање до сите кои што не дојат туку даваат адаптирано млеко. Моево цело време сака да е на цицка, колку и да е нервозно, да плаче, да пишти, на цицка веднаш се смирува. Па сега ме интересира на пример доколку снемам млеко еве и се префрлиме само на адаптирано млеко како би го смирила? Прашањево ми е за секој случај.

10. augustd

augustd Популарен член

Се зачлени на:
    13 март 2017
    Пораки:
    1.175
    Допаѓања:
    11.294
    Јас сум од незадоволните од Аптамил, дури и 10 столици дневно. Прејдов на хумана, одлично, сега сме на тројка, секаде е добро оценета и е едно од најстарите млека на пазарот.

11. BirMelek

BirMelek Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    2.673
    Допаѓања:
    14.780
    Се додека цица млеко ќе имаш уживај. А како мислиш " смирила"? За што да го смириш?

На Јова и gjoker4e им се допаѓа ова.
  12. wannaBeMomma

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.128
    Допаѓања:
    40.344
    А нели сте мали за 3ка?

13. augustd

augustd Популарен член

Се зачлени на:
    13 март 2017
    Пораки:
    1.175
    Допаѓања:
    11.294
    3e од 10 +, така пишува на кутијата, а после годинка е хумана 1.ние сме веќе 11 месеци.

14. wannaBeMomma

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.128
    Допаѓања:
    40.344
    Аааа ок. Мислев како другите дека е 12+

На augustd му/ѝ се допаѓа ова.
  15. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.278
    Допаѓања:
    37.127
    Кога плаче се смирува само на цицка. Не дека е гладно. Повраќа и пак сака да цица. Заспива само на цицка. Се плашам да не ми прекине од стрес и нервоза па затоа сакам да се информирам.

16. mac.mac

mac.mac Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    479
    Допаѓања:
    657
    Мајки треба да донесам одлука за брзо веме и сум во дилема со какво млеко да продолжам после годинка. Се мислам меѓу овие опции:

1.козјо млеко на холе (тоа што е во порав)
    2.козјо млеко пресно па јас да го варам и да му давам
    3.пресно кравјо (да го варам и после за почеток да го разредувам во вода)
    4.да продолжам со хипп комбиотик 3

Која е најздрава варијанта, не ме интересира најефтина варијанта само најпогодна за дете
    Знам само дека тетрапак нема да давам. И да напоменам дека пие 4-5 во денот хипп по 180 мл. А исто имаме и 3 цврсти оброка.
    Незнам зошто многу сака да пие млеко и да е јаден пред попладневни дремки и навечер пред легнување не заспива без шише.

17. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.794
    Допаѓања:
    202.764
    Многу млеко е тоа за бебе. Кога веќе има три цврсти оброци и јаде убаво, млеко треба да внесува најмногу до 500мл во 24 часа. Сосема доволно е, во спротивно, може да предизвика анемија.

Во однос на прашањето, јас на твое место би продолжила со адаптирано барем до година и пол, бидејќи содржи железо, за разлика од другите. А после со козјо млеко.

На joy1, BirMelek и wannaBeMomma им се допаѓа ова.
  18. mac.mac

mac.mac Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    479
    Допаѓања:
    657
    Знам, многу млеко е. Со што да му го заменам? Не сака чај ни сок. А и вода не пие многу.

19. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.794
    Допаѓања:
    202.764
    Кога ќе сака млеко преку ден, нуди го со овошје на парченца, како ужинка. Млекото пред спиење не му го крати сега, ама и тоа ќе мораш, поради забите. Со тек на време би требало да намали со млеко самиот, во спротивно, ќе намали на цврста храна, оти млекото прилично заситува.

На mac.mac му/ѝ се допаѓа ова.
  20. MiAmor

MiAmor Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2013
    Пораки:
    658
    Допаѓања:
    2.570
    Мојата се роди 3350,сега сме 3 месеци и тежи 5450 што значи за еден месец се поправила само 350 гр,на 2 месеци беше 5100,докторката рече можам да ја дохранувам но не рече обавезно,што мислите вие дали ни треба дохрана,малку се загрижив