Да сега баш ми текна имаше и тука полемики дека тоа што го пишува позади на кутијата (за која недела колку мл да му се дава) и не е баш најточно. Фала ти
Аха, значи ќе терам уште месец дена со по 90/100 (исклучиво на 3 часа му давам, а и така се навикна веќе) па после по 120. Всушност и самото дете си кажува колку му е доста.
Индивидуално е. Баш како што викаш, детето ќе ти каже кога му е доста. Сега е мојава 4 месеци и една недела и пие 1-2 по 120, останатите по 150. Некогаш дури и тоа и е малку. Си знам ако предходно испила 120(најчесто пред какање тоа) наредно и го правам 160 па ќе си надокнади.
Значи си го знаеш детето и комбинираш според неговите потреби А пак и даваш на секои 3 часа? До кој месец така? Претпоставувам додека не се воведе цврста храна.
Некогаш и на 2.5 ќе почне да вика, тогаш знам гладна е и одма спремам, а сабајлинава преспиваше и не сакав да ја будам па 3.5 се фанаа. 3 ни е просек, исто како и 150 мл. Мали отстапки има, ама после тоа се прилагодуваме и балансираме. Кога ќе видам дека сите флаши од 150 во текот на денот ги пие до капки, или веќе не додржува 3 часа па сите оброци заплакува на 2.5, тогаш ќе зголемам. Не, немам воведено. Јуни не фаќа одмор, па сметам дека не е добро поради опасност од алергии и недоволен пристап на соодветни намирници на одмор да почнуваме со пробување вкусови, па ќе почнеме после еден месец, кога ќе се вратиме.
можеби не е на право место постот ако е така префрлете го. имам една кутија аптамил 1 го земав бебушка додека беше на дохрана, но потоа продолживме само со мајчино... се продава нормално помала цена од продажната кој е заинтересиран нека ми пише лп.
Zdravo Majki , ve molam za sovet bebuska mi e predvreme rodena ( sega e 4 meseci), piese Hipp Combiotic 1 no mn malku kacuvase na kilaza bidejki mn povrakase od istata , smeniv na Aptamil 1 ne povraka od nea no isto taka ne stava na kilaza kako sto treba, se e ok veli doktorot no pak ke treba da go smenam mlekoto ve molam za sovet imate li iskustvo koe Ad vi pomognalo vo vakva situacija? A bidejki e predvreme rodena najmnogu na toa se gleda na kilazata , vi blagodaram mn
Да пробаш со некое специјално ПРЕ? Мислам дека аптамил имаат такво,малку е побогат составот. Но зависи и количината која ја јаде,како и генетски потенцијал за раст,ако сте ситни... Сепак педијатарот ако проценил дека е ок,направете и крвна слика и не се грижи,секое дете е различно
@Libra_m јас ми давав ПРЕ НАН и брзо ми качи на килажа еве ке ти пишам по колку (го пиеше до еден месец стигнавме на 3500гр.педијатарот рече може сега на млеко со нр.1 Сега пие хумана 1 по 150мл ) Роден 23.01 2640гр. 47 см Отпуст 25.01 2480гр. Контрола одма натедниот ден 26.01 2560гр Контрола 09.02 2980 Комтрола 23.02 3500гр.(еден месец ) Контрола 30.03 5100 Контрола 02.05 6150 Контрола 30.05 7100 Сега за една недела ке полни 5месеци се надевам ти помогнав
Fala ti mn problemot e kaj nas so pie samo po 90 mil sum probala i poveke no ako e so sila mi go povraka ,mn mi e tesko se plasam da ne e nesto dr poseriozno
ЛибраМ ти препорача ли педијатарот некое млеко. Ние се што правевме беше во консултација со педијатар иако моето не беше предвреме родено. Мојот многу бљуцкаше и немаше врска што јаде (дали цица или пие Аптамил) едноставно враќаше храна назад се до 6 месец кога почне да јаде друго освен млеко. Затоа и пиеше 90 милилитри до кај добри 3 месеци. Потоа 120 до 8 па од 8 натаму по 150. Ако сакаш побрзо да нпаредува земи специјално млеко за предвреме родени бебиња тие се со поголема калориска вредност баш затоа што помали им се желудничињата па со помала количина добиваа таквите бебиња повеќе калории.
Ti blagodaram JoyJoy , jas sum od pomal grad i nasiot pedijatar nisto ne preporacuva osven taa hrana sto ja zastapuva Hipp a od hipot povrakase na sekoe jadenje iako jas po 30 do 40 min ja stavam na rameno da podrigne i pak povrakase, jas smeniv na Aptamil i mn ubavo cicase od nea i ne povrakase no na poslednoto merenje ima staveno samo 200 gr i pedijatarot veli bilo mn malku i pak da ja smenam hranata . Jas veke si zakazav vo Sistina za vtoro mislenje a megju vreme kupiv NAN i sega ke cekam 1 Nedela i pak ke meram klilaza da vidam dali ima podobruvanje. Inaku hranata za predvreme rodeni se jade dodeka kacat kilaza od 3 kila posle toa se preminuva na 1 . No mozebi na kraj ke bide i kako sto velis ti dodeka ne pocneme so dohrana se ke pieme po 90 mil i nikako da mrdne na poveke !
Да јас го давам на бебето, ама нешто не сака веќе млеко, едвај по 120мл пие. Иначе супер го прифати, ние Џуниор земавме, фактички 3ка, а претход о Хумана 3ката не ја сакаше. Јас искрено ниедно ад не сакам ама кога нема мајчино тоа е.
Јас го земам за малото, ама пие само 90мл дневно, покрај двата цврсти оброци што ги има додека сум на работа, кога сум дома, го дојам. Вака ок е, малиот го сака, а претходно не ми прифати друго ад млеко. Сега ќе пробам за млечните каши за вечера дали ќе го сака.