Адаптирано млеко

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 12 јануари 2013.

1. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.132
    Допаѓања:
    221.393
    Ме интересира како се преминува од аптамил 1 на аптамил 2 на 6 тиот месец?
    Дали треба да комбинирам или веднаш да давам 2 ка.

2. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.765
    веднаш давај двојка, нема потреба од комбинирање.

На vitamina му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Lady*Bug

Lady*Bug Популарен член

Се зачлени на:
    29 април 2017
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    5.111
    Гледам дека сме збореле пред еден месец, а немаш опција да ти пишам лп, па тука ќе те прашам: претпоставувам и вие сте целосно на ад, по ова што сме збореле погоре, па сакав да те прашам ако ти текнува по колку вк.мл и колку вк.пати даваше млеко во 24 часа.
    Ние сме пуни 3 месеци, пиеме вк 720 мл, на 7 пати во 24 часа, па не знам дали со влегување во 4ти месец треба да зголемам со давање на млеко?
    Како даваше ад отприлика ти во 4ти еве и во 5ти месец?

4. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.522
    Допаѓања:
    288.775
    Пие на околу 3 саати, +-, по 150 мл, со тоа што 1-2 во текот на денот може да се случи да испие и 120, па наредниот оброк 170. Ноќта ја преспива, со тоа што во сон, околу полноќ пие и си тера до околу 06.

На Lady*Bug му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Lady*Bug

Lady*Bug Популарен член

Се зачлени на:
    29 април 2017
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    5.111
    А како е односот на цврста храна со ад млеко, дали со воведување на цврста храна се отстранува еден, два оброка млеко или, бидејќи вие сте околу 5 месеци, сигурно почнавте и со цврста храна (не знам, претпоставувам)

6. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.128
    Допаѓања:
    40.344
    Eden cvrst obtok zamenuva eden obrok mleko.

На Lady*Bug му/ѝ се допаѓа ова.
  7. TheSecret

TheSecret Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    4.991
    Допаѓања:
    9.374
    Kazi nekoja ideja za kasa so ad, stvarno veke nemam idei se edno isto vrtam

8. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.854
    Допаѓања:
    202.958
    Па пробав со овие готовите млечни каши на Нестле, не ми ги сака ни со ад млеко, ни со вода. Гриз варен со вода, потечно, па ставено ад млеко, барем една мерица, ако е многу течно и две, плус банана. Палента исто, со вода варена, потечно, па додадено ад. Друго и мене не ми текнува, идеи никакви немам за вечера, пошто ми откажа љубов кон ад млекото, и тоа што го пиеше, не го сака веќе, ама сака кисело млеко, па тоа ме спасува. Ама одвај му воведувам трет оброк, не сака, врти глава.
    Не знам дали даваш млечни производи, поради дерматитот, ама лепче со путер и несолена изварка е убава комбинација за вечера, покрај млечните каши. Палента со урда, ако е 10+ домат со жолчка и урда. Овес со кисело млеко, или било кои други житарки.

На TheSecret му/ѝ се допаѓа ова.
  9. TheSecret

TheSecret Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    4.991
    Допаѓања:
    9.374
    Ee kako ne mi tekna, jas pa obratno pravam. Varam so malku voda mn gusto da e pa so ad prethodno podgotven razreduvam. Ke probam i vaka.

10. Grungie

Grungie Популарен член

Се зачлени на:
    6 септември 2013
    Пораки:
    1.157
    Допаѓања:
    2.243
    Мајки ве молам за совет. Треба да преминеме на Аптамил 2,но на кутијата пишува дневна доза 3 пати по 180мл. Ние имаме еден цврст оброк и четири млеко по 180,страв ми е да му давам од аптамил 2 поголема доза од препорачаната... Какви се вашите искуства?

11. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.128
    Допаѓања:
    40.344
    Slobodno davaj

12. bebence@5

bebence@5 Активен член

Се зачлени на:
    11 април 2017
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    2
    mami da ve prasam dali nekoj go ima koristeno Aptamil Lactose Free dali dobro napreduvase bebeto zosto ova mleko e bez laktoza ve molam za odgovor blagodaram

se izvinuvam mama da ve prasam dali go imate koristeno aptamil lactose free i kako ste zadovolni jas go barav aptamil komfort ama ova mi go dado ve molam za odgovor

Последна измена од модератор: 6 јули 2017
  13. BirMelek

BirMelek Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    2.673
    Допаѓања:
    14.780
    Јас не сум користела тоа, кога давав дохрана користев аптамил комфорт на почеток до 6м. Кај нас 2ка за над 6м од оваа марка не се увезува, па сега зедов обичен аптамил 2ка за каши и некогаш да и давам како дохрана или меѓуоброк. Инаку без лактоза би требало да е добро и полесно за варење за бебиња со интолеранција на лактоза. Доколку имате таков проблем земи, поготово ако е бебето мало и има грчеви, може да помогне.

На bebence@5 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. bebence@5

bebence@5 Активен член

Се зачлени на:
    11 април 2017
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    2
    da iman mnogu grcevi go koristam nekolku dena ama nekako mi go blucka neez dali uste ne e naviknato na ova sakav da ve prasam dali so aptamil komforot dobro vi napreduvase bebeto blagodaram mama

15. Natasa. P

Natasa. P Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2015
    Пораки:
    1.941
    Допаѓања:
    6.630
    Мамички, аптамил или нан, што препорачувате? Ние сме во четврта недела , до сега давав аптамил, но многу гасови има малата. Прочитав дека било можно од аптамилот да е. Некој мајки забележале таква реакција. ајде ваши искуства ве молам?

16. BirMelek

BirMelek Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    2.673
    Допаѓања:
    14.780
    Супер си напредуваше. Ама ја доев плус.Може и онака си бљуцка. Ако продолжи смени и го сепак.
    @Natasa. P Индивидуално е кое млеко одговара кое не. Зависи од бебуш. Јас лично не менувам млеко. Ако има многу гасови пробај со аптамил комфорт. Поскап е, но јас бидејќи на почеток ја дохранував со него, не знам што се грчеви верувај. После откако повеќе цицаше, ги запознав, ама кратко за среќа.

На Natasa. P му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Grungie

Grungie Популарен член

Се зачлени на:
    6 септември 2013
    Пораки:
    1.157
    Допаѓања:
    2.243
    Моето грчеви имаше од хип комбиотик, па земав новалак антиколик на крај аптамил,од него сум најзадоволна. Лично имам аверзија спрема нестле и не би купила нан ...

18. Natasa. P

Natasa. P Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2015
    Пораки:
    1.941
    Допаѓања:
    6.630
    Може да знам зошто ? Ми значи сечие мислење и искуство.. Јас пак си реков демек швајцарско, поголема доверба имам во квалитетот.

19. Grungie

Grungie Популарен член

Се зачлени на:
    6 септември 2013
    Пораки:
    1.157
    Допаѓања:
    2.243
    Па што знам... може ќе звучам глупаво... произведуваат се и сешто некако не се баш специфично одредени спрема млеко за бебиња... такво мислење имам можеби е тоа најдоброто млеко не би сакала да шпекулирам..

20. kiki_riki

kiki_riki Популарен член

Се зачлени на:
    26 септември 2016
    Пораки:
    2.010
    Допаѓања:
    16.899
    @Natasa. P јас почнав со хумана по совет на пријателка аптекарка. По два дена педијатарот ми рече да сменам хип комбиотик. Од него малата ми фати запек. Си се вратив на хумана. Засега е супер. Има грчеви но не толку страшни како со хип.

Инаку ме интересира кога почнавте да ја зголемувате количината. Ние сме 11 дена и и давам по 60 мл на 3-4 часа.