Ме интересира како се преминува од аптамил 1 на аптамил 2 на 6 тиот месец? Дали треба да комбинирам или веднаш да давам 2 ка.
Гледам дека сме збореле пред еден месец, а немаш опција да ти пишам лп, па тука ќе те прашам: претпоставувам и вие сте целосно на ад, по ова што сме збореле погоре, па сакав да те прашам ако ти текнува по колку вк.мл и колку вк.пати даваше млеко во 24 часа. Ние сме пуни 3 месеци, пиеме вк 720 мл, на 7 пати во 24 часа, па не знам дали со влегување во 4ти месец треба да зголемам со давање на млеко? Како даваше ад отприлика ти во 4ти еве и во 5ти месец?
Пие на околу 3 саати, +-, по 150 мл, со тоа што 1-2 во текот на денот може да се случи да испие и 120, па наредниот оброк 170. Ноќта ја преспива, со тоа што во сон, околу полноќ пие и си тера до околу 06.
А како е односот на цврста храна со ад млеко, дали со воведување на цврста храна се отстранува еден, два оброка млеко или, бидејќи вие сте околу 5 месеци, сигурно почнавте и со цврста храна (не знам, претпоставувам)
Па пробав со овие готовите млечни каши на Нестле, не ми ги сака ни со ад млеко, ни со вода. Гриз варен со вода, потечно, па ставено ад млеко, барем една мерица, ако е многу течно и две, плус банана. Палента исто, со вода варена, потечно, па додадено ад. Друго и мене не ми текнува, идеи никакви немам за вечера, пошто ми откажа љубов кон ад млекото, и тоа што го пиеше, не го сака веќе, ама сака кисело млеко, па тоа ме спасува. Ама одвај му воведувам трет оброк, не сака, врти глава. Не знам дали даваш млечни производи, поради дерматитот, ама лепче со путер и несолена изварка е убава комбинација за вечера, покрај млечните каши. Палента со урда, ако е 10+ домат со жолчка и урда. Овес со кисело млеко, или било кои други житарки.
Ee kako ne mi tekna, jas pa obratno pravam. Varam so malku voda mn gusto da e pa so ad prethodno podgotven razreduvam. Ke probam i vaka.
Мајки ве молам за совет. Треба да преминеме на Аптамил 2,но на кутијата пишува дневна доза 3 пати по 180мл. Ние имаме еден цврст оброк и четири млеко по 180,страв ми е да му давам од аптамил 2 поголема доза од препорачаната... Какви се вашите искуства?
mami da ve prasam dali nekoj go ima koristeno Aptamil Lactose Free dali dobro napreduvase bebeto zosto ova mleko e bez laktoza ve molam za odgovor blagodaram se izvinuvam mama da ve prasam dali go imate koristeno aptamil lactose free i kako ste zadovolni jas go barav aptamil komfort ama ova mi go dado ve molam za odgovor
Јас не сум користела тоа, кога давав дохрана користев аптамил комфорт на почеток до 6м. Кај нас 2ка за над 6м од оваа марка не се увезува, па сега зедов обичен аптамил 2ка за каши и некогаш да и давам како дохрана или меѓуоброк. Инаку без лактоза би требало да е добро и полесно за варење за бебиња со интолеранција на лактоза. Доколку имате таков проблем земи, поготово ако е бебето мало и има грчеви, може да помогне.
da iman mnogu grcevi go koristam nekolku dena ama nekako mi go blucka neez dali uste ne e naviknato na ova sakav da ve prasam dali so aptamil komforot dobro vi napreduvase bebeto blagodaram mama
Мамички, аптамил или нан, што препорачувате? Ние сме во четврта недела , до сега давав аптамил, но многу гасови има малата. Прочитав дека било можно од аптамилот да е. Некој мајки забележале таква реакција. ајде ваши искуства ве молам?
Супер си напредуваше. Ама ја доев плус.Може и онака си бљуцка. Ако продолжи смени и го сепак. @Natasa. P Индивидуално е кое млеко одговара кое не. Зависи од бебуш. Јас лично не менувам млеко. Ако има многу гасови пробај со аптамил комфорт. Поскап е, но јас бидејќи на почеток ја дохранував со него, не знам што се грчеви верувај. После откако повеќе цицаше, ги запознав, ама кратко за среќа.
Моето грчеви имаше од хип комбиотик, па земав новалак антиколик на крај аптамил,од него сум најзадоволна. Лично имам аверзија спрема нестле и не би купила нан ...
Може да знам зошто ? Ми значи сечие мислење и искуство.. Јас пак си реков демек швајцарско, поголема доверба имам во квалитетот.
Па што знам... може ќе звучам глупаво... произведуваат се и сешто некако не се баш специфично одредени спрема млеко за бебиња... такво мислење имам можеби е тоа најдоброто млеко не би сакала да шпекулирам..
@Natasa. P јас почнав со хумана по совет на пријателка аптекарка. По два дена педијатарот ми рече да сменам хип комбиотик. Од него малата ми фати запек. Си се вратив на хумана. Засега е супер. Има грчеви но не толку страшни како со хип. Инаку ме интересира кога почнавте да ја зголемувате количината. Ние сме 11 дена и и давам по 60 мл на 3-4 часа.