@Aneta92 @VDT2906 колку ви се големи бебушките? Ме интересира колку мл дохрана им давате после цицање? Моето е еден месец.
Јас му спроведов некој ред со ад . Му давам кај ручек кога треба да цица 120 ml и на доење сме се до вечерта. Откако ќе го избањам некаде кај 22 30 или 23 му давам пак 120 ml . Инаку сме скоро 2 месеца , без една недела .
Мајки малата ми е 6 недели и сега најново после секое јадење плачи. Ми рекоја дека плачи затоа што уште е гладна. И давам по 90 мл на 3 саати преку ден, а навечер ја оставам да спие Додека сама не стани па кога е расположена знае да сврзи и по 4-5 часа.
@VDT2906 @Aneta92 јас му давав по 50-60мл после секој подој. Тоа е околу 7-8 пати во 24 часа. На контрола докторката ми рече дека е многу, па ќе намалам на 40 преку ден. Мака мачиме со грчеви, не знам дали е оти мешаме мајчино со ад. Три вида на капки пие ама џабе.
дали е гладна се донесува заклучок тек откако ке се мери неколку дена по ред за да видиш дали качува или симнува грамажа и дали полни пелени. а кој ти рече дека е гладна?Лекар или некоја стрина од околината
Сите бебиња имаат грчеви нив не можеме да ги спречиме и јас давам дохрана. Пробај дај и пробиотик јас користам био Гаја и помогна многу му давам и еспумисан можеш и чајче да дадеш од ким гледам многу мајки даваат или бекутан, хип некој од тие.
Една пријателка ми рече дека ако плачела после јадење била гладна. Инаку за полнење пелени си мочка редовно, а за какање на два дена кака откако е родена.
За вакви осетливи работи јас не би слушала совети од ваков тип. Посебно од лица кои се целосно неквалифицирани за да советуваат. Бебе може буквално за се да плаче, не само од глад. Напредокот во тежина и пелените се показател дали бебето е најадено од млекцето на мајката, не плачењето.
така и си мислев незнам зошто си ка послушала?И тоа на секои три часа даваш млеко плус ноќе.Па така никогаш нема да воспоставите лактација
Majka i nie maka macevme so grcevite ich ne ni spiese mnogu grcevi imase nie probavme colief, biogaja,termofor nisto ne ni pomogna, espumisan zemavme i plus mu davav cajce so nekolku zrna kim i mnogu malce kamilica da otstoi vo zovriena voda Majka nie probavme colief, boigaja, termofir nisto nevni pomogna kako sto ni pomogna espumisanot i cajce od kim i malku kamilica ke go procedis i je mu dades na bebuska ke vidis kako ke se smiri, mora da pomine i toa
50 ml voda da zovrie, otkako ke z9vrie stavas nekolku zrna kim i malce kamilica ke izvadis id kesickata za caj i ke otstavis da otstoi nekoi si 10-15 min i ke go procedis, jas go cedev nad siseto za pienje stavav gaza sterilna i vez nejze go doturav cajot, otstatocite ke si ostanat na gazata a ti vi shisheto ke imas cisto cajce bez otstatoci, daj mu na dete ke se smiri, moeto taka se smiruvase, ne e samo mleko mleko probaj ke vidis nisto nema da mu bide samo ke mu se potsmiri
Filter Kamil8cita e najzdrava majka prasaj koj sakas, i mn malku se dava na bebe od toa nisto loso nema da mu bide sam9 ke mu bude pod9bro, greota e da place i da bide viznemiren od grcevi, pa zar porano kako ne cuvale, sea nie kako majki se pritresavame mnogu i decata ni se ko vo stakleno zvono, nema gajle kamilica malku
тие изговори за порано и сега не држат вода ,и мн ми се без смислени.Применувај на твоето дете за друго не давај совети од ваков тип каде што можеш несакајки да направиш проблем.
Majka jas samo go kazav svoeto iskustvo za svoeto dete sto mu pomognalo jas nikogo ne primorav da go primeni so sila ubav den