И јас сеуште се двоумам дали да и зголемам. Супер си напредува качува по околу 500 грама на две недели. Сега е 4.550 . Само ме буни тоа што после секое јадење плачи и сега на околу 2.5 часа бара за јадење. Се велам можеби денски бара почесто затоа што навечер не ја будам па сврзува по околу 5 часа сон.
@kiki_riki vcera pedijatarkata mi kaza ne bilo ubavo na pomalku od 3h da se dava ad , taka da slobodno zgolemi i malce ako ti bara . Inaku nie sme malku nazad deka predvremeno ako si davala ti 90 nie sme taman so 60-70
Јас првите месеци давав точно на 3 часа, не помалку од тој период, а и не се препорачува давање ад на помалку од 3 часа, ( понатака се дава на 4/5 часа) ако напредувате по 500 гр на 2 недели значи отприлика кг месечно тоа е повеќе од доволно. Е сега дали плачењето е знак на гладност не знам, најдобро кондултирај се и со педијатар да видиш шро ќе ри каже за зголемување на дозата.
Прашање до мајки кои менувале ад: колку време (денови) е потребно за да се сети разлика од сменета формула? Секако доколку има разлика и промени.
Мајки бебето за 10 дена зашто ќе ми направи 2 месеца. Ние сме на ад. И давам два пати во денот и мое измолзено. Навечер од 8 саат многу слабо ми пие млеко. Само 60 мл, а треба повеќе. А преку ден си пие по 100,130 зависи. Што да правам? Нормално ли е Тоа? Се нервирам. Ве молам за совет.
segde go ima, vo dm, ramstor, zegin okolu 290 go zimav, preterana cena za sjaj ama togas mislev samo toj e bebeski deka nema drug Ovoj od dm redovna cena mu e 75 a cesto e i namalen. Froshot ti e okolu 120.
https://skopje24.mk/majkite-besni-na-jana-vodata-za-bebinja-tie-si-igraat-so-nas/,majka poveke da pratis i da citas, pozdrav
Во однос на спремањето, за навечер ми е проблем зошто треба да се симнувам долу во кујна, најчесто спрема тато, ама ќе почне со раб. па да не го малтретирам, Дали со термос ќе ми стои водата пример 4,5 саати и со што да го ладам?
Стои, јас така правам, и ние сме исто на трет спална, а на прв кујна и со мене земам се термос, млеко, шишиња. Водата пред да ја ставам во термос ја проверувам да е топла за млеко да може да се пие кога ќе направам. Да не ја ладам на полноќ.
@eli25 водата не мора да биде жешка . Стави вода во термос таман за пиење млака нека биде и само раствараш и му даваш.
@eli25 od ragjanje mu dadav jana stoena na sobna temperatura, nevriena. Taka ni kaza pedijatarot. Taka da nema potreba da e zeska, zasto macno e vrienje ladenje u pm
Јас сега давам на собна температура кога сум излезена. Носам Бебелан вода во чанта, си купувам пакет и за излегување земам. По еден ден и неа ја вријам. Инаку за дома користам роса од стакло. 8 месеци е и уште превривам, сега планирам да давам непревриено и онака шишињата се мали од 0.33 и го трошам одма. Инаку @eli25 ладењето ми е најомразен дел. Имаш опција бебешка вода да ја замлачуваш и да ја ставаш во термос, најлесно ти е така. Или да ја даваш на собна тт. За инфо имаш преубави термоси во лукоил бензинските пумпи, со купони. Ама имаш големини баш за бебе, за дома и за излагање многу практични.