Адаптирано млеко

Discussion in 'Бебе' started by meU, Jan 12, 2013.

1. Mia.milicka

Mia.milicka Истакнат член

Мајки, бебчето ми е 8 недели. Дали тој период имавте некаков ист распоред со храната дневно? Во поглед на кога станува, колку мл пие, дремнување, играње и слично?

2. kiki_riki

kiki_riki Популарен член

Мајки треба да одиме на еден ден ск. Кажете ми наједноставен начин како да и го приготвувам млекото бидејќи ќе сме цел ден, па како да загревам па ладам.

3. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

@Mia.milicka секое бебе е приказна за себе. Ние имавме ред и за цицање и за спиење.

@kiki_riki вода во термосче мајка.

Marmarin, Mia.milicka and kiki_riki like this.
  4. Belabelinakinder

Belabelinakinder Форумски идол

Ние сме и на хип и на доење го дојам по 30мин и некогаш сат и пак е гладен по малку цица а од хип му правам по 60 го пие

5. Vikiliks

Vikiliks Истакнат член

• Ве молиме пишувајте кирилица.
    Mamicki imam nesto da vi kazam i da ve prasam ako mozi da mi pomognite..Imame 14 meseci..Mi rekoja da go odbijam ili vo maj ili krajot na septemvri demek ne se odbivalo na leto..Majot mi bese zal paostadov za ovie meseci..E sega vo ovie tri meseci znaci probav se..Od najevtino do najskapo ad..Go pluka..I bitolsko i alpsko o domasno..i go mesav so voda dodadov duri i seker probav vson da mu davam probav so neskvik probv so med probav se sto e mozno..duri go ostadov i da ogladnit gjabe mleko drugo vo usta ne stavat ni vson ni na jave :) arno ama bevme na gosti i tamu mi piese cokoladno mleko od monte..E sega sakav da ve prasam..Dali e stetno..dali bi mozela da go zamenam mlekoto so cokoladno mleko.?Vi se iVinuvam na dolgiot post i n toa sto ne pisam kirilica ama ne nam sega momentalno da si go napram telefonov :) poz i pisere mi da mi kazite vase mislenje

6. BirMelek

BirMelek Популарен член

Да штетно е. Во смисла да пие секој ден-штетно е. А зошто инсистираш на млеко? Веќе е големо, имате сигурно 3 оброци и 2 ужинки. Многу деца откако ќе престанат со доење, не пијат веќе никакво млеко, што не е толку трагично, млечните протеини може да ги внесе преку кисело млеко, сирење и кашкавал, што е многу поздраво од чоколадно млеко или тетрапак млеко со шеќер.

7. joy1

joy1 Форумски идол

мојата е три години и месец а млеко не пие ама баш никакво,не ни планирам да и давам.Јаде сирење,кашкавал,кисело млеко и доволно и е.До толку па форсирање на млеко не разбирам

EuHenIa and Bozica1980 like this.
  8. Annath

Annath Форумски идол

Не е ништо страшно ако не пие млеко, и претходно ти кажале. Еве го големиов, 6 години има, млеко не пие откако престанав да го дојам. И малово осеќам дека ќе биде исто, уште го дојам, ама млеко друго не прифати, само еден краток период од неколку дена пиеше ад млеко, па и тоа не го сакаше. Вообичаено е децата кои се на доење да не сакаат друго млеко.

9. tanja11991

tanja11991 Истакнат член

Знам мила најбитно е здраво и живо да е но против дохрана сум ама кога се мора се мора али ќе бидам упорна се надевам дека ќе се поправи за 10дена

10. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

не треба да си против бидејки дохраната нема НУС појави. Може настојуваш на мајчино но ете, што е тука е. Сите настојуваме да е мајчино. Поблизу до мајчино е козјото адаптирано на Холе (на козја подлога). бидејки е полесно од тоа на кравја подлога правено. Нормално и поскапо е да, но пример не мораш да го фрлиш ако не го испие, стои во фрижидер.

eli25 and tanja11991 like this.
  11. tanja11991

tanja11991 Истакнат член

Ќе пробам мила па ќе видиме како ќе биде

LiliBoz likes this.
  12. Sara.C

Sara.C Активен член

Мамички бебчето ми е три месеци точно но јас сеуште не можам да воспоставам ред со дохраната давав на час и половина правев 90а пиеше 60 потоа педијатарот ме искара најмалку два часа да имало растојание така правам на два часа ама сепак не на точно два некогаш минува повеќе време некогаш помалку а сега така ги пие по 80 некогаш 90 и уште бара..на колку време најдобро е да му давам за да си има ред и тоа инаку на килажа е супер 5600 гр сме

13. JoyJoy

JoyJoy Форумски идол

Мојот ич не сакаше млеко после година преку ден. Се одби сам од цицање на 10 и пол месеци. До кај 15 месеци се будеше еднаш за млеко ноќе и пиеше околу 150 милилитри АД. Потоа прекина да се буди. Накај 17 месеци почна да пие по малку млеко ако има нешто благо за јадење пример палачинка или леб со мед, јаде и гриз варен со млеко (ама обавезно мора да има банана доадена внатре). Инаку јогурт обожава и тоа пие наместо млеко најчесто. Има 3 оброка и една до две ужинки. Чоколадно млеко не ти е ич опција особено кај толку мало дете. Ако внесува млечни производи нема потреба толку многу од пиење млеко.

Обично кај АД млеко треба да има растојание од околу 2 и пол до 3 часа. Пробај додека воспоставите ред да му правиш повеќе млеко и остави го да испие колку што сака. Кога ќе воспоставите ред ќе си одредиш и количина.

Sara.C likes this.
  14. Vikiliks

Vikiliks Истакнат член

Така и си претпостави..да има три оброци и 3 учинку :) кисело млеко и јогурт обожава само најмногу сакав заради заспивањето..цица па заснива..се живо пробаву не салаше освен чоколадни млеко од Монте случајно пробав и почеше таблета му дадов први патријарх..го пише и заспива..заради тоа..и сокови секакви пие освен од фрутек хип што се овде..за млеко не се секирама кад су цицала само 6 месеци и друго млеко никогаш ни ден денес..ама мир тежок за заснивање а и со сокове мир страв и тие се полни шекери

15. Annath

Annath Форумски идол

И чоколадното млеко е полно со шеќер. Ќе се навикне да заспива и без него, без гајле. Нема да биде лесно на почеток, ама ќе се навикне.

EuHenIa and joy1 like this.
  16. ada21

ada21 Популарен член

Вие што сте само на ад млеко, на колку време ви какаат бебушите ?
    Ние сме на нан 1 , порано какаше секој ден ама не многу, сега секој 2 ден ама многу обилно , целиот е измачкан и пелената преполна.

17. jovana03

jovana03 Популарен член

Еднаш во денот кака мојата.
    Дека на два дена ти кака затоа толку се полни :D
    Знам по мојава ако не се искака на време, после цела лом се прави и дирекно на капење ја носам :lol:

ada21 likes this.
  18. ada21

ada21 Популарен член

@jovana03 значи нормално е така . Јас дека промени прво си какаше секој ден а сега на 2 ден .Ама се испразнува и за двата дена хахах

jovana03 likes this.
  19. LejdiD

LejdiD Истакнат член

Која цена е дали знаеш најмалото пакување? И ние имаме потреба од дохрана купив аптамил мислам дека тоа е најубаво ама сепак не го сака само по неколку голтки пие и незнам дали ке се навикне или не :(

20. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

750 или така нешто. едно пакување е, нема мало големо. повкусно е и полесно а и стои во фрижидер (со оглед колку се фрла понекад ова верувам ти уштедува пари)

LejdiD likes this.