@ada21 и мојата кака на два или три дена. Исто така кака обилно да надокнади за деновите што не беше покакана јас ја сеќавам кога кака па одма ја слекувам и ја легнувам на подлогите што се за една употреба и си се празни и пак лом се прави.
Мамички бебе е 3 месеци.Денес се меревме и многу малку напреднал,а е на мајчино млеко.Ми кажаа да му давам дохрана.Претходно му имав давано нан 1 и денес му дадов 60 мл мајчино и 60 мл нан.По три саати пак исто,ама по 10-15 мин. поврати во млаз,мислам дека цело млеко го поврати.Имала ли некоја мамичка вакво искуство?Можно ли е дека му го мешам,одма му давам мајчино,па адаптирано?
Му имам давано нан предходно,пошто имав маститис на два пати,ама сега одамна му немам дадено...појма немам...
не цица,се одмолзувам и му давам со шишенце,така уште од почеток.Пие доволно по 120 на 3 саати и напреуваше добро.Сега за 2 недели само 100 грама.Може не е доволно хранливо моево млеко
пробај и пиши за недела дена кога ќе се мерите. батали нан. верувам дека вака ќе качи т. е. сигурна сум.
Смеам ли да давам адаптитано и измолзено мајчино заедно? Досега прво давав мое, па веднаш потоа ад и не ја гледам логикава .....
jas vcera mu dadov izmolzeno pa posle odma adaptirano i mi go povrati celo.Ne bi tl preporacala da go mesas. a objasnuvanje najtocno moze samo doktor da ti dade
Мене докторката ми рече дека може да се мешаат заедно, така правев некое време ама во тој период и се влошија грчевите.
ние сме скоро 2 месеци пиеме аптамил по 100 120грама понекогаш но на секои 2 часа бара претходно на 3 ама сега почесто. читам на 3 часа да се дава дали е нормално на 2. саати што јаде или да сменам млеко
дај чајче меѓу оброк 20 мл за да издржи три часа да стекне навика. може и 120 да му е малку да не го држи