Адаптирано млеко

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 12 јануари 2013.

1. karibian

karibian Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2014
    Пораки:
    1.246
    Допаѓања:
    3.423
    Јас користам и ад и цица и незнам колку мл пие дневно не плаче па ваљда доволно и е. Сега почнав да форсирам повеќе цицање. Месец и пол сме ама одеднаш не пие повеќе од 60мл ад а на кутијата на нан пишува дека треба да пие по 120мл. Ама па ние имаме повеќе од 5 оброци па се надевам дека е во ред. Инаку супер напредуваме

На iki26 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Mia.milicka

Mia.milicka Истакнат член

Се зачлени на:
    26 мај 2010
    Пораки:
    164
    Допаѓања:
    205
    Ние сме точно 3 месеца и пие 105мл по оброк преку ден (5 пати) и 90мл преку ноќ (2 пати) што се фаќа околу 700мл на ден. Намерно ноќните хранења не му ги зголемувам, туку сакам и да ги намалам со цел целосно да ги отстранам за некој месец. Сите бебчиња различно јадат.

На iki26, karibian и ada21 им се допаѓа ова.
  3. ada21

ada21 Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2011
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    5.351
    @Mia.milicka i moeto vkupno 700 pie . Kolku kg ste?
    I kako smetas 105 ml odkako ke stavis 3 merici vo 90 ml , taka li? Ili od 120 isturas?

Последна измена: 12 октомври 2017
    На Mia.milicka му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Mia.milicka

Се зачлени на:
    26 мај 2010
    Пораки:
    164
    Допаѓања:
    205
    Моментално е околу 5.500 тежок. Инаку во 105мл ставам три и пол лажички (има линија на мерицата).

На ada21 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. iki26

iki26 Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2012
    Пораки:
    3.483
    Допаѓања:
    17.464
    Мајки да ве прашам нешто. Преска купував АД млеко- Прематур Аптамил, и аптекарот ми рече дека можам да ги мешам Пре Амтамил и Аптамил 1 заедно. Да ставам по 2 или по 1 лажица заедно во шише.По исплатливо идело. Прематур Аптамил е 850 ден.400 гр., а Аптамил 1 околу 1100 800 гр.
    Ваше мислење околу комбинацијава?

6. Belabelinakinder

Belabelinakinder Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2016
    Пораки:
    2.052
    Допаѓања:
    26.313
    А во болница ти рекоа тоа млеко да им го даваш не можеш да го замениш со друго

7. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.128
    Допаѓања:
    40.344
    Јас мислам не е убаво да се мешаат млека

На stevemila, joy1 и iki26 им се допаѓа ова.
  8. iki26

iki26 Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2012
    Пораки:
    3.483
    Допаѓања:
    17.464
    Во болница ми рекоа Нан Прематур, и тоа го давав околу 2-3 недели. Во меѓувреме бевме на контрола во Систина кај Др. Сајкоски и ми го смени со Прематур Аптамил, као содржело повеќе протеини. Ама многу скап ми е. Една кутија од 400 гр( 850 денари). ја трошам за 3 дена. Месечно околу 9000 ден. само за млеко. А во аптека ми предложија таква комбинација, па си реков да ве прашам.

9. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.534
    Допаѓања:
    289.015
    Мајче ова ли го започнавте?
    Пред повеќе месеци споделив дека имам вишок две кутии од ова млеко, дека гревота е така да стојат и сакам да ги поклонам. Конзервите се неотворени и стојат кај мајка ми...па доколку сакаш би можеле да се договориме да ги прати.

На mal.ecka и Lolipop23 им се допаѓа ова.
  10. Belabelinakinder

Belabelinakinder Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2016
    Пораки:
    2.052
    Допаѓања:
    26.313
    Затоа те прашав стварно е премногу скапа избарај на интернет некоја слична како неа ние сме на хип комбиотик и знаеш дека имавме проблем со малиот и никогаш не ми рекоа да земам аптамил а сите го форсираат како најдобро

11. iki26

iki26 Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2012
    Пораки:
    3.483
    Допаѓања:
    17.464
    Мајки дали некоја од вас дава Новалак млеко против грчеви што е?Девојчето ми има многу грчеви,пие Аптамил 1,па сакам да го сменам со Новалак против грчеви,па да ве прашам за мислење.

12. jovana03

jovana03 Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2013
    Пораки:
    1.780
    Допаѓања:
    6.710
    Мене ми го препорача матичната истово кога беше помала беба, ама не го зедовз не можев да го најдам. Ми рече дека било добро за грчеви.

13. BirMelek

BirMelek Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    2.673
    Допаѓања:
    14.780
    Во пролетта цела серија на Новалак беше повлечена. После ги нудеа со попуст во еурофарм ( нова серија не истата) , ама од страв не зедов да пробам. Земете аптамил комфорт.

14. iki26

iki26 Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2012
    Пораки:
    3.483
    Допаѓања:
    17.464
    Денес зедов Аптамил Комфорт една кутија па ќе видиме. Само мислам малку послаб е во однос на Аптамил Прематур и Аптамил 1

15. BirMelek

BirMelek Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    2.673
    Допаѓања:
    14.780
    Ние со него бевме до 6 месеци. Од него нема серија за после 6м.Т.е има ама не се увезува кај нас.А како послаб? Не знам, еве на мојата и се погоди. Имам кажувано по темите, јас не знам што се грчеви, поштедена бев барем од тоа :)

На sunmoonstars му/ѝ се допаѓа ова.
  16. iki26

iki26 Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2012
    Пораки:
    3.483
    Допаѓања:
    17.464
    Ги читав и споредував нутритивните вредности на двете млека,и во Комфор во помала количина се застапени сите потребни витамини,минерали...
    Затоа реков послаб. Спасени сте што немате грчеви. Се надевам ќе помогне млеково колку толку.
    Повеќе пари за капки не давам

17. Igle

Igle Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    1.728
    Допаѓања:
    18.443
    @iki26 пробавте со гас бимби против грчеви? Не знам дали е дo нив, но еве од три недели до сега секоја вечер на малиот му давам по 15капки и никаква мака немаме. Првите три недели ептен се грчеше и од сон ми се вудеше од грчеви....
    Знам дека се родени близначињата порано, и не сум упатена дали можеш да даваш хип комбиотик? Јас му давам од него кога немам мое и нели има пробиотик во составот сигурно придонесува за помалку тегоби во стомачето...

На iki26 и stevemila им се допаѓа ова.
  18. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    Nie smenivme so Hipp Combiotic.I da ti kazam osekam deka e podobro

19. Mia.milicka

Се зачлени на:
    26 мај 2010
    Пораки:
    164
    Допаѓања:
    205
    Бебето ми е 3+ и во денот пие околу 750мл распоредени во 7 оброка на 3 часа (некој оброк и на 4). Ноќеска наместо да се разбуди два пати за млекце, се разбуди еднаш измеѓу. Сега излегува според броењето, до вечер да има уште 5 оброка (значи ќе има 6 наместо 7). Ги помести малку. Дали во овакви случаи им ја зголемувате количината млекце преку ден за да го надоместите изгубениот оброк? Дека бебчето е навикнато да заспива до 20h макс и што испие до тогаш - тоа е. Нема да ми се разбуди за 7миот но има шанси да се разбуди ноќеска повеќе пати бидејќи ја нема испиено потребната количина преку ден. Се надевам разбирливо објаснив :)

20. Seduction

Seduction Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    1.066
    Допаѓања:
    10.055
    Моето бебе е 2+ и секој оброк му е од по 120мл на 3 часа дента, а вечер се буди на 4-5 часа.
    Заспива во 9/9ипол а станува во 2 некогаш и 3часот ( еднаш и во 4,но тоа поретко) и тогаш најчесто не го испива цело млекце и продолжува да спие докај 6/6ипол. Мене педијатар ме советува да му давам само 6 оброци, но ете кратиме на саати вечер и плус помалку пие вечер и таман доаѓа. Мислам дека си е ок кај вас.

На Mia.milicka му/ѝ се допаѓа ова.