1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Адаптирано млеко

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 12 јануари 2013.

1. RedRevolution

RedRevolution Популарен член

Се зачлени на:
    7 август 2015
    Пораки:
    1.333
    Допаѓања:
    3.454
    Ќе морам за ова да ја прашам педијатарката, мене ми е страв сама да си правам режим на исхрана, без разлика како пишува на кутијата, а инаку еве веќе две недели така терам со таа доза, баш ќе прочитам сега и ќе и го спомнам ова што ми го кажа.
    Фала за советот!

2. ena*sweety

ena*sweety Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2016
    Пораки:
    222
    Допаѓања:
    1.561
    @RedRevolution сама си одредувам пиеше по 60 почна да Си бара само со устето уште сега некогаш и 90 му се малку му давам 120 пие лакомо а потоа ми повраќа и јас нез сега дали му е многу па повраќа.. Од кога ке поврати се гледа дека му олеснува. Ако ти делува најадено по тие испиени 75 и не ти плаче, значи доволно му е.

На RedRevolution му/ѝ се допаѓа ова.
  3. iki26

iki26 Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2012
    Пораки:
    3.483
    Допаѓања:
    17.464
    Мислам дека бебе старо 1 месец многу му се 120 мл. Може е лакомо,но сеуште е мало за толку.
    На ден му иде 1 кило млеко што е многу за толку мало бебе. Може затоа и повраќа.

На stevemila, ena*sweety и iloveyou29 им се допаѓа ова.
  4. eli.karameli

eli.karameli Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2012
    Пораки:
    2.053
    Допаѓања:
    5.573
    Премногу е. Прави така со устето зошто рефлексот за цицање си работи. Не му го оптеретувај желудникот, и да накачуваш почнувај со 15мл, немој одма со 30. Пр ако јадело 90 накачи на 105. Поздрав

На Mihaela123456, stevemila, iki26 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. ena*sweety

ena*sweety Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2016
    Пораки:
    222
    Допаѓања:
    1.561
    Овие денови почна почесто да ми повраќа. По секое пиење го подигам и ждрига и пак се случува да ми поврати, се мислам да не не му одговара млекото но до сега истото го пиеше и ептен ретко ми повраќаше.ке пробам по 90 само да му давам.

6. Seduction

Seduction Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    1.066
    Допаѓања:
    10.055
    И ние почнавме со Хипп Комбиотик и напочеток многу му одговараше и после тоа оддеднаш почна да го повраќа. Нас ни го заменија со Аптамил АР формула и му престана. За недела дена ќе полни 3 месеци и од 3тиот месец ќе треба полека да го исфрламе тоа, а ќе даваме Аптамил 1 па ќе видиме како ќе биде. Консултирајте се со педијатар може ќе ве советува да го смените.

7. ena*sweety

ena*sweety Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2016
    Пораки:
    222
    Допаѓања:
    1.561
    Ке почекам неколку дена може само и период му е еве денес не ми е повратил. Ако е пак исто ке се консултирам со педијатарот..

8. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.539
    Preedka bevme na pedijatar.Doktorkata rece deka ne ja prrrabotuva hranata zatoa ni povraka.I nie sme na Hipp Combiotic.Malata ne docekuva da pominat 2ipol sati pa pocesto periodov i davame porano.Ne ostavi na Hipp,pa ke vidime.kako ke bide

9. ena*sweety

ena*sweety Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2016
    Пораки:
    222
    Допаѓања:
    1.561
    Кај кој педијатар одите @stevemila ? И ние ке почекаме некој период ако пак ми повраќа ќе го сменам..

10. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.539
    Pedijatrika Bambi Strumica.Kaj Dr Makedonka

11. iki26

iki26 Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2012
    Пораки:
    3.483
    Допаѓања:
    17.464
    Мајки денес купив ново пакување млеко Аптамил 1 во Зегин и ми го дадоа во различна амбалажа како во кутија. Сега прочитав дека претходното млеко во картонска кутија е произведено во Полска,а ова во Ирска??? Гледам составот ист е. Дали е исто млекот,само од различен произведувач, или некое подобро е?

12. ena*sweety

ena*sweety Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2016
    Пораки:
    222
    Допаѓања:
    1.561
    @stevemila и ние сме таму засега сум задоволна но сум слушнала и многу поплаки од др. Македонка

На stevemila му/ѝ се допаѓа ова.
  13. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.539
    Jas sum prezadovolna.Zasega sekako,ponataka ke vidime

14. BirMelek

BirMelek Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    2.673
    Допаѓања:
    14.781
    И јас го земам тоа во кутија. Се исто во состав само нова амбалажа и многу попрактична. Патентирана им е. Сега по сите аптеки кутија барам од новото. Никаква друга разлика освен практичноста на пакувањето не сум забележала.

На iki26 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. eli.karameli

Се зачлени на:
    15 јануари 2012
    Пораки:
    2.053
    Допаѓања:
    5.573
    Мајки, ние од кога излеговме од болница сме со инструкции да ја будам малата на 3 часа да јаде. На адаптирано по 90мл ми јаде. Еве 2 ноќи по ред од преголем замор се успивам ни аларм слушам и ми се случува да станам на 4 ипол часа. Ја гледам спие кома значи не станува сама да бара. Инаку сме 2 месеци. До кога се тера вака будење на бебе за јадење? И вие го правите истово или ги чекате сами да се разбудат?

16. Skorpija989

Skorpija989 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 октомври 2016
    Пораки:
    275
    Допаѓања:
    4.783
    @eli.karameli и јас на почетокот го будев од страв да не спие гладно. Докторката ми рече никако да не го будам. Ако е гладно детето нема шанси да спие. Штом си спие значи си е најадено не е убаво да му го кршиш сонот. Еве сега не го будам сам кога ќе си се разбуди тогаш му давам и многу поубаво си напредува.

На karibian му/ѝ се допаѓа ова.
  17. kiki_riki

kiki_riki Популарен член

Се зачлени на:
    26 септември 2016
    Пораки:
    2.010
    Допаѓања:
    16.899
    @eli.karameli Јас од никогаш не сум ја будела, кога ќе стани тогаш. Дури и пелена не и менувам ако стани преку ноќта да не ја расонам.

На eli.karameli и Skorpija989 им се допаѓа ова.
  18. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.964
    Допаѓања:
    203.364
    Само првиот месец, ако има жолтица и треба да фати ред со јадење. После тоа нема потреба од будење, само кога ќе се разбуди. Најубаво е да преспива цела ноќ.

На Seduction и eli.karameli им се допаѓа ова.
  19. orhideea

orhideea Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    5.991
    Допаѓања:
    66.495
    Никогаш не сум го будела, кога му се јади сам си заплачува. Не е убаво да ја будиш да и го кршиш сонот. Јас му давам јаде пред спијање околу 9 часот и потоа се буди околу 3 часот па сабајлето. Некогаш бара 1 некогаш 2 пати јадење во ноќта. А преку ден и јас му давам на 3 часа некогаш и 3 ипол часа.
    И да ја преспива цела ноќ нема страшно, верувај не е гладна.

На Seduction, eli.karameli и Skorpija989 им се допаѓа ова.
  20. eli.karameli

Се зачлени на:
    15 јануари 2012
    Пораки:
    2.053
    Допаѓања:
    5.573
    Мене ми е страв да не падне на килажа така. Колкаво е твоето бебе и по колку мл млеко му даваш?