Адаптирано млеко

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 12 јануари 2013.

1. RedRevolution

RedRevolution Популарен член

Се зачлени на:
    7 август 2015
    Пораки:
    1.333
    Допаѓања:
    3.454
    Ќе морам за ова да ја прашам педијатарката, мене ми е страв сама да си правам режим на исхрана, без разлика како пишува на кутијата, а инаку еве веќе две недели така терам со таа доза, баш ќе прочитам сега и ќе и го спомнам ова што ми го кажа.
    Фала за советот!

2. ena*sweety

ena*sweety Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2016
    Пораки:
    222
    Допаѓања:
    1.561
    @RedRevolution сама си одредувам пиеше по 60 почна да Си бара само со устето уште сега некогаш и 90 му се малку му давам 120 пие лакомо а потоа ми повраќа и јас нез сега дали му е многу па повраќа.. Од кога ке поврати се гледа дека му олеснува. Ако ти делува најадено по тие испиени 75 и не ти плаче, значи доволно му е.

На RedRevolution му/ѝ се допаѓа ова.
  3. iki26

iki26 Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2012
    Пораки:
    3.483
    Допаѓања:
    17.464
    Мислам дека бебе старо 1 месец многу му се 120 мл. Може е лакомо,но сеуште е мало за толку.
    На ден му иде 1 кило млеко што е многу за толку мало бебе. Може затоа и повраќа.

На stevemila, ena*sweety и iloveyou29 им се допаѓа ова.
  4. eli.karameli

eli.karameli Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2012
    Пораки:
    2.033
    Допаѓања:
    5.543
    Премногу е. Прави така со устето зошто рефлексот за цицање си работи. Не му го оптеретувај желудникот, и да накачуваш почнувај со 15мл, немој одма со 30. Пр ако јадело 90 накачи на 105. Поздрав

На Mihaela123456, stevemila, iki26 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. ena*sweety

ena*sweety Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2016
    Пораки:
    222
    Допаѓања:
    1.561
    Овие денови почна почесто да ми повраќа. По секое пиење го подигам и ждрига и пак се случува да ми поврати, се мислам да не не му одговара млекото но до сега истото го пиеше и ептен ретко ми повраќаше.ке пробам по 90 само да му давам.

6. Seduction

Seduction Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    1.066
    Допаѓања:
    10.055
    И ние почнавме со Хипп Комбиотик и напочеток многу му одговараше и после тоа оддеднаш почна да го повраќа. Нас ни го заменија со Аптамил АР формула и му престана. За недела дена ќе полни 3 месеци и од 3тиот месец ќе треба полека да го исфрламе тоа, а ќе даваме Аптамил 1 па ќе видиме како ќе биде. Консултирајте се со педијатар може ќе ве советува да го смените.

7. ena*sweety

ena*sweety Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2016
    Пораки:
    222
    Допаѓања:
    1.561
    Ке почекам неколку дена може само и период му е еве денес не ми е повратил. Ако е пак исто ке се консултирам со педијатарот..

8. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    Preedka bevme na pedijatar.Doktorkata rece deka ne ja prrrabotuva hranata zatoa ni povraka.I nie sme na Hipp Combiotic.Malata ne docekuva da pominat 2ipol sati pa pocesto periodov i davame porano.Ne ostavi na Hipp,pa ke vidime.kako ke bide

9. ena*sweety

ena*sweety Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2016
    Пораки:
    222
    Допаѓања:
    1.561
    Кај кој педијатар одите @stevemila ? И ние ке почекаме некој период ако пак ми повраќа ќе го сменам..

10. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    Pedijatrika Bambi Strumica.Kaj Dr Makedonka

11. iki26

iki26 Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2012
    Пораки:
    3.483
    Допаѓања:
    17.464
    Мајки денес купив ново пакување млеко Аптамил 1 во Зегин и ми го дадоа во различна амбалажа како во кутија. Сега прочитав дека претходното млеко во картонска кутија е произведено во Полска,а ова во Ирска??? Гледам составот ист е. Дали е исто млекот,само од различен произведувач, или некое подобро е?

12. ena*sweety

ena*sweety Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2016
    Пораки:
    222
    Допаѓања:
    1.561
    @stevemila и ние сме таму засега сум задоволна но сум слушнала и многу поплаки од др. Македонка

На stevemila му/ѝ се допаѓа ова.
  13. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    Jas sum prezadovolna.Zasega sekako,ponataka ke vidime

14. BirMelek

BirMelek Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    2.673
    Допаѓања:
    14.780
    И јас го земам тоа во кутија. Се исто во состав само нова амбалажа и многу попрактична. Патентирана им е. Сега по сите аптеки кутија барам од новото. Никаква друга разлика освен практичноста на пакувањето не сум забележала.

На iki26 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. eli.karameli

Се зачлени на:
    15 јануари 2012
    Пораки:
    2.033
    Допаѓања:
    5.543
    Мајки, ние од кога излеговме од болница сме со инструкции да ја будам малата на 3 часа да јаде. На адаптирано по 90мл ми јаде. Еве 2 ноќи по ред од преголем замор се успивам ни аларм слушам и ми се случува да станам на 4 ипол часа. Ја гледам спие кома значи не станува сама да бара. Инаку сме 2 месеци. До кога се тера вака будење на бебе за јадење? И вие го правите истово или ги чекате сами да се разбудат?

16. Skorpija989

Skorpija989 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 октомври 2016
    Пораки:
    275
    Допаѓања:
    4.783
    @eli.karameli и јас на почетокот го будев од страв да не спие гладно. Докторката ми рече никако да не го будам. Ако е гладно детето нема шанси да спие. Штом си спие значи си е најадено не е убаво да му го кршиш сонот. Еве сега не го будам сам кога ќе си се разбуди тогаш му давам и многу поубаво си напредува.

На karibian му/ѝ се допаѓа ова.
  17. kiki_riki

kiki_riki Популарен член

Се зачлени на:
    26 септември 2016
    Пораки:
    2.010
    Допаѓања:
    16.899
    @eli.karameli Јас од никогаш не сум ја будела, кога ќе стани тогаш. Дури и пелена не и менувам ако стани преку ноќта да не ја расонам.

На eli.karameli и Skorpija989 им се допаѓа ова.
  18. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.917
    Допаѓања:
    203.162
    Само првиот месец, ако има жолтица и треба да фати ред со јадење. После тоа нема потреба од будење, само кога ќе се разбуди. Најубаво е да преспива цела ноќ.

На Seduction и eli.karameli им се допаѓа ова.
  19. orhideea

orhideea Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    5.991
    Допаѓања:
    66.495
    Никогаш не сум го будела, кога му се јади сам си заплачува. Не е убаво да ја будиш да и го кршиш сонот. Јас му давам јаде пред спијање околу 9 часот и потоа се буди околу 3 часот па сабајлето. Некогаш бара 1 некогаш 2 пати јадење во ноќта. А преку ден и јас му давам на 3 часа некогаш и 3 ипол часа.
    И да ја преспива цела ноќ нема страшно, верувај не е гладна.

На Seduction, eli.karameli и Skorpija989 им се допаѓа ова.
  20. eli.karameli

Се зачлени на:
    15 јануари 2012
    Пораки:
    2.033
    Допаѓања:
    5.543
    Мене ми е страв да не падне на килажа така. Колкаво е твоето бебе и по колку мл млеко му даваш?