Ќе морам за ова да ја прашам педијатарката, мене ми е страв сама да си правам режим на исхрана, без разлика како пишува на кутијата, а инаку еве веќе две недели така терам со таа доза, баш ќе прочитам сега и ќе и го спомнам ова што ми го кажа. Фала за советот!
@RedRevolution сама си одредувам пиеше по 60 почна да Си бара само со устето уште сега некогаш и 90 му се малку му давам 120 пие лакомо а потоа ми повраќа и јас нез сега дали му е многу па повраќа.. Од кога ке поврати се гледа дека му олеснува. Ако ти делува најадено по тие испиени 75 и не ти плаче, значи доволно му е.
Мислам дека бебе старо 1 месец многу му се 120 мл. Може е лакомо,но сеуште е мало за толку. На ден му иде 1 кило млеко што е многу за толку мало бебе. Може затоа и повраќа.
Премногу е. Прави така со устето зошто рефлексот за цицање си работи. Не му го оптеретувај желудникот, и да накачуваш почнувај со 15мл, немој одма со 30. Пр ако јадело 90 накачи на 105. Поздрав
Овие денови почна почесто да ми повраќа. По секое пиење го подигам и ждрига и пак се случува да ми поврати, се мислам да не не му одговара млекото но до сега истото го пиеше и ептен ретко ми повраќаше.ке пробам по 90 само да му давам.
И ние почнавме со Хипп Комбиотик и напочеток многу му одговараше и после тоа оддеднаш почна да го повраќа. Нас ни го заменија со Аптамил АР формула и му престана. За недела дена ќе полни 3 месеци и од 3тиот месец ќе треба полека да го исфрламе тоа, а ќе даваме Аптамил 1 па ќе видиме како ќе биде. Консултирајте се со педијатар може ќе ве советува да го смените.
Ке почекам неколку дена може само и период му е еве денес не ми е повратил. Ако е пак исто ке се консултирам со педијатарот..
Preedka bevme na pedijatar.Doktorkata rece deka ne ja prrrabotuva hranata zatoa ni povraka.I nie sme na Hipp Combiotic.Malata ne docekuva da pominat 2ipol sati pa pocesto periodov i davame porano.Ne ostavi na Hipp,pa ke vidime.kako ke bide
Кај кој педијатар одите @stevemila ? И ние ке почекаме некој период ако пак ми повраќа ќе го сменам..
Мајки денес купив ново пакување млеко Аптамил 1 во Зегин и ми го дадоа во различна амбалажа како во кутија. Сега прочитав дека претходното млеко во картонска кутија е произведено во Полска,а ова во Ирска??? Гледам составот ист е. Дали е исто млекот,само од различен произведувач, или некое подобро е?
И јас го земам тоа во кутија. Се исто во состав само нова амбалажа и многу попрактична. Патентирана им е. Сега по сите аптеки кутија барам од новото. Никаква друга разлика освен практичноста на пакувањето не сум забележала.
Мајки, ние од кога излеговме од болница сме со инструкции да ја будам малата на 3 часа да јаде. На адаптирано по 90мл ми јаде. Еве 2 ноќи по ред од преголем замор се успивам ни аларм слушам и ми се случува да станам на 4 ипол часа. Ја гледам спие кома значи не станува сама да бара. Инаку сме 2 месеци. До кога се тера вака будење на бебе за јадење? И вие го правите истово или ги чекате сами да се разбудат?
@eli.karameli и јас на почетокот го будев од страв да не спие гладно. Докторката ми рече никако да не го будам. Ако е гладно детето нема шанси да спие. Штом си спие значи си е најадено не е убаво да му го кршиш сонот. Еве сега не го будам сам кога ќе си се разбуди тогаш му давам и многу поубаво си напредува.
@eli.karameli Јас од никогаш не сум ја будела, кога ќе стани тогаш. Дури и пелена не и менувам ако стани преку ноќта да не ја расонам.
Само првиот месец, ако има жолтица и треба да фати ред со јадење. После тоа нема потреба од будење, само кога ќе се разбуди. Најубаво е да преспива цела ноќ.
Никогаш не сум го будела, кога му се јади сам си заплачува. Не е убаво да ја будиш да и го кршиш сонот. Јас му давам јаде пред спијање околу 9 часот и потоа се буди околу 3 часот па сабајлето. Некогаш бара 1 некогаш 2 пати јадење во ноќта. А преку ден и јас му давам на 3 часа некогаш и 3 ипол часа. И да ја преспива цела ноќ нема страшно, верувај не е гладна.