Mами денес полниме 3 месеци и дали одма му дадовте 180 мл ние пиеме по 150 некогаш ми остава му давам на 3 сати навечер не го будам за јадење сам станува некогаш еднаш некогаш 2 пати пред една недела бевме на контрола и беше 5065
Ако плус цица нема потреба. Јас 180 почнав да давам по 6 месеци. Ако е само на ад, види како реагира кога ќе го допие тоа од 150. Ако уште трга на празно, давај му 180.
Ние уште една недела полниме 4 месеци и уште пие 120 ретко 150 а повеќе нема шанси и добро си напредува. Ноќе само еднаш ми се буди за јадење. На 3 часа јади.
Само на ад сте и ние на 3 сати некогаш кога ќе се успие на 4 сега требаше во 10 да јади ама еве го уште спие
Да само на АД и мојот некогаш се успива па јаде на 3 ипол или 4 часа. Јас не го будам никогаш веќе се поголеми.
Дали количината на ад одговара и на молзено млеко. Мојава пие мое од шише ама од 100 мл на оброк не пие повеќе. Дневно 700мл.а добро напредува. Шемата кај др што ја има за ад треба да пие по 130мл ама се заборацам да ја прашам дали тоа важи и за мое млеко
АД повеќе заситува затоа се препорачува да се дава на 3 часа или повеќе бидејќи е потешко за варење. А мајчино млеко може и на 5 минути да цица ако сака. Колку сака толку давај и твое млеко.
Не е дека повеќе заситува, 2ипол часа му треба да се свари. А на мајчиното многу помалку. Кога е воведен ред на цицање исто се цица на 2 до 3 часа како со ад
Да ама прашањето ми е дали е истата количина за ад како и за мајчино или нема врска. Зашо ако се оди по таа шема пиеме малку млеко.
Моето кога го доев беше цел ден на града. Ама сигурно поголеми бебиња цицаат на 2 часа кога ќе се воспостави лактација, имам читано дека не се дои на сат туку колку сака и кога сака бебето толку, затоа пишав така. И карабиан се малечки мислам околу 2 месеци.
Колку сака толку не форсирај повеќе, моето од прилика 800 мл пиеше АД дури сега почнав да му зголемувам уште малку 4 месеци сме. Кога му давам повеќе после ми повраќа.
Моите уште некој ден ќе прават 3 месеца и дневно пијат околу 800-900 мл млеко. Првите два месеца одлично напредуваа,вчера ги мерев за 2 недели само 350 грама. А исто млеко-Аптамил пијат. Штом добро напредува не е важно колку дневно ќе испие.
Мајки ако знае некоја како се преминува 2 на 3 адаптирано млеко? За двојката кога и ја давав прв пат директно и дадов, сега не знам? Ако знае некоја нека каже.
Majki za novorodencinja koe mleko preporacuvate? bas denes zborev so sestra od Sante plus oni koristat Hipp combiotik,a jas sakav da pocnam so Aptamil .. Od vreme da si spremam