Адаптирано млеко

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 12 јануари 2013.

1. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Да

На fana му/ѝ се допаѓа ова.
  2. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    Majki nie sme na Hipp combiotik.So maz mi mislime deka ne ja zasituva.Mi kazuvaat deka Aptamil e podobro.Sakame da go smenime.Maticnata posleden pat koga spomnav alydurase da ostaneme na Hipp.AMA zaroa sti taa raboti so Hipp.Sovet za Aptamil.Koe Aptamil?Ko so citam go ima na vrsti

3. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.250
    Допаѓања:
    118.892
    Кaкo зaклучи декa не јa зaситувa? :wasntme:

4. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    Zatoa so jade,i posle pola saat saat vristi Smuka se okolu sebe.Pop Lazarova ni kaza po 90ml na 3 sati.Prethodno jadese poveje.120,duri pocna i 180ml.So e mnogu za za nea sekako.Zatoa mislam deka Hipp i e poslabo.Mozebi gresam.Zatia sakam da probame.Moze zatoa i tolku mi place

5. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.250
    Допаѓања:
    118.892
    Мене пa ми рекoa декa јaдењетo нејзинo е 90 мл. Шмукaњетo е рефлекс a не знaчи декa е глaднa. Дaвaј и пo 120 дoвoлнo и е, дo 8мa неделa требa пo 90, пoтoa пo 120 (дaријa имa пoвеќе oд 8 недели знaм штo знaчи 120 и требa неa) . Бебињaтa и oд прејaдени плaчaт. Мoже се прејaдувa сo тие 180 мл:|

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    Ne se prejaduva.Taa moze slobodno da si jade po 120 i poveke.Si ja znam koga smuka taka od igracka a koga e gladna Taa navistina e gladna.Na kg bebe se smeta 150ml mleko.Taka da na Daria i presmeta Dr deka treba po 700ml da pie vo rok od 24sati.Porano od 3 sati da ne smeeme da pomislime.Neznam kaj vas kako e,Daria ja smetaat eden mesec nazad.Namesto sega da polbi 3 meseci na 16ti,taa kao polni 2meseci.A si se razviva normalno duri e ponapredna i od pogolemi od nea .Imam vo blizina dve bebinja rodeni vo termin,ednoto pomalo mesec od nea a drugoto pogolemo mesec.Taa e ponapredna,poziva,primeka se okolu nea.Ama ete doktorite taka smetaat.A taa si bara da jade.A od refluksot posle ima maka

7. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    90мл мене ми рекоа за моево ако е гладно и незаситрно од мајчино млеко дур не се воспостави лактација. Го водат во "големо" бебе, а твоево уште поголемо е од нас, дури и со корегираната возраст. Мислам и по табелата на кутијата малку и е

На stevemila му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.984
    Допаѓања:
    13.757
    Јас по табелата не се водам баш. Мојата е 5+, а пие некогаш 120,некогаш 170,а има денови кога пие по 100. Се зависи до детето и колку му е капацитетот.

На Paka, kukla21 и stevemila им се допаѓа ова.
  9. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    Nie pocnavme so 30.Malata bese mesec a piese po 30ml poveke ne mozese.Sekoj normalen pedijatar smeta spored kilazata na bebeto.Nikogas ne se vodev po tebelata.Zatoa so pisuvase za nejzina vozrast primer 90 da jade.A taa tek pocna da jade po 30.Moeto bebe 2 nedeli na intenzivna jadese od spric po 5ml mleko.A pocnalo so 1ml.Taka da nejziniot zeludnik na 3 meseci i na normalno rodeno dete ne e ist.Sepak ke probam so Aptamil da vidime kako ke bidr.Jas sakav od start so nego ama kao jako bilo za nea

Последна измена: 10 декември 2017
    На Melinda85, iki26 и kukla21 им се допаѓа ова.
  10. ada21

ada21 Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2011
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    5.351
    @stevemila а да си се вратите на нан ? За аптамил во последно време само неубаво сум слушнала , имаше скоро мајка објавено слика со црвчиња било внатре . Или пробајте со бебелан многу го фалат.

На stevemila и fana им се допаѓа ова.
  11. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    Stvarno neznam so da pravam.Ako odam kaj Makedonka znaes so ke kaze.

12. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.984
    Допаѓања:
    13.757
    @stevemila ние сме на нан отпочеток и се навикна бебуш. А тебе педијатарот ти кажува кое ад да го земеш?

13. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    Od Pre Nan ne stavija na Nan.Malku povrakase pa na Hipp.Na sekoe odenje ja prasuvam da go smenime, dobro bilo.Eve nekni i vo Remedika ja prasav Pop Lazarova.Vika dobro e Hipp

На karibian и Black girl им се допаѓа ова.
  14. iki26

iki26 Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2012
    Пораки:
    3.483
    Допаѓања:
    17.464
    Моите и од Пре Нан и од Нан 1 слабо напредуваа. Кога го сменив со Пре Аптамил,а подоцна со Аптамил 1 пркнаа на велико. на 3 месеци ја вратија родилната тежина,дури и повеќе.Малиот за 3 месеци скоро 3 кг се поправи,а девојчето 2,5 кг.

На Igle и stevemila им се допаѓа ова.
  15. Mia.milicka

Mia.milicka Истакнат член

Се зачлени на:
    26 мај 2010
    Пораки:
    164
    Допаѓања:
    205
    Ние почнавме со Хип Комбиотик и на месец дена го сменивме во Аптамил. Причина, дека Хип многу потешко го поднесуваше на стомачето. Од тогаш наваму пиеме Аптамил 1. Инаку е 5+ и пие по 120-150мл на оброк.

16. Igle

Igle Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    1.728
    Допаѓања:
    18.443
    Во однос на ситоста и јас во краткиот период на употреба на аптамил па хип комбиотик (од аптамилот имаше грчеви и запек) увидов дека од хипот многу побрзо огладнуваше или бараше повеќе мл отколку аптамил. Аптамилот го смируваше, најадуваше и задоволуваше повеќе, дури и на вкус од хипот се мрштеше...аптамилот од таа страна подобар беше, но од друга доста запек и грчеви имаше па затоа сменив со хип...
    Патем дома имам од двете млека, по една кесичка од 400гр неотворени, доколку некој е од ск и сака за проба можам да ги дадам :)

17. kiki_riki

kiki_riki Популарен член

Се зачлени на:
    26 септември 2016
    Пораки:
    2.010
    Допаѓања:
    16.899
    @stevemila Можеш да пробаш и хумана. Јас сум презадоволна. Почнав со хумана, по препорака на педијатарот (претставник на хип) сменав на хип комбиотик, но по два дена си се вратив на хумана. Сега сме на хумана ар.

18. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.250
    Допаѓања:
    118.892
    @stevemila истo кaкo кики и јaс зaдoвoлнa сум oд хумaнa. Јa дaвaм кaкo дoхрaнa. Прoбaј ќе видиш кaкo реaгирa бебетo мoетo веднaш јa прифaти.

19. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    Kupivmr Aptamil 1.I dadov sega,ke vidime kako ke bide.Se nadevam podobro

На kiki_riki, orhideea, Mia.milicka и 3 други им се допаѓа ова.
  20. Igle

Igle Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    1.728
    Допаѓања:
    18.443
    Ви посакувам да бидете помирни и да спиете повеќе :* Ќе не известиш како е за некој ден :)