Мајки едно прашање на моја пријателка која е во болница и рекле на малата да и дава антирефлуксно млеко. Кое е подобро до сега и дава хумана 1 иначе 5 месеци е малата?
Ако си пие хумана сега нека пие хумана ар. И мојата пиеше хумана па по препорака на педијатар сменавме на антирефлуксно млеко. Сега сме на хумана ар.
По колку пати на ден повраќаше малата пто ви го сменија млекото?Мојот повраќа по два до три пати на ден а на почетокот и повеќе, но не сум прашала лекар за тоа.инаку сме на аптамил пронутра 1 од кога си дојдовме дома, воопшто не е доен.
Шо ме замисливте И мојот повраќа скоро после секое јадење АД давам два пати рест доење Треба да кажам кај педијатар за ова? Или ова важи само за АД
Мојата во млазови неколку пати поврати ад после цицање, од прејаденост рече др. Да пробаш да скратиш на количина? После цицање го даваш или како замена за оброк?
Konsultiraj pedijatar za sekoj slucaj. Doktorive vikaat majcino vo mlazovi dokolku pred ili za vreme na cicanje se nagoltalo vozduh mnogu.
Мајки, направивме 6 месеци, ама имам од нан 1 уште една ќеса. Дали да и го давам тоа за да не го фрлам или мора двојка од точно шест месеци?
Мaјкa тoa не е штетa дa дaвaш единицa нa 6 месечнo бебче, нo мoжнo е тoa млекo дa не гo зaситувa бебчетo. Дoдaвaј гo не гo фрлaј секaкo брзo се трoши еднa кутијa ќе си купиш двoјкa нaбрзo. Прoбaј, aкo е глaднo ќе мoрaш двoјкa дa земиш.
Мајки колку најдолго може да се чува АД отворена кесичка јас го чувам убаво затворено во лимена кутија ама само за оброци го користам и така помалку се троши отколку кога би го пиела па да знам колку време може да се користи?
Bkiznacuve noj vcera se budea na saat i pol ke ispijat 40 ml i zasoivaat i kak ista oesna po saat i pol je poludam od hrana mu davam Aptamil kako ste zadovolni od ovaa hrana da prodolzam ili da smenam druga
Мaјкa не е препoрaчливo дa се дaвa aд нa сaт и пoл требa дa пoминaт три чaсa. Аптaмилoт е дoбрa хрaнa aкo јa прифaтиле бебињaтa и јa пијaт немoј дa јa менувaш.