Дечки здраво во тема бебе прво тука! Се родивме и настана гужва пред гол. Се што имав прочитано и знаев сега веќе незнам. Веројатно дури се навикнеме ќе биде така. Млеко сеуште немам, но имам колострум. Педијатарот во болница рече неколку дена да давам и ад. Колку е доволно ад? И тоа после обид за цицање од двете гради, нели? Дали по ад треба да помине некое време пред пак да и понудам цице?
Uste edno prasanje bliznacinjava mi se rodeni 35 nedela sega se tri nedeli po kolku ml treba da pijat ad
@Leo_29 пoсле дoење oд двете грaди се дoдaвa aд и се прoбувa првo сo 30мл aкo не и е дoвoлнo нa бебуш се дaвa нoви 30. Време зa мaјчинo млекo немa, се дaвa кoгa сaкa и кoлку сaкa бебе без рaзликa кoгa пиелo aд. Времетo е вaжнo зa aд млекo, требa дa пoминaт 3 чaсa oд еднo дo другo хрaнење сo aд. @bumbaroska дo 60мл.
Kaj mene barast ba dva dva ipol saati aptamil davam dali ne gi drzi mlekceto neznam inace ne cicaat od mene samo na ad se
Јас неможам да проценам дали влече од мене воопшто. Некогаш има белко, па велам ок е. Ама некогаш заоѓа и се буни, еве цела ноќ. Дилемата е дали е гладна или ќе ја прејадам. Ноќва ја поминавме со 30-45 мл. И цице, ама мислам неуспешно. Се надевам не е гладна, бидејќи си заспива. Се мислам да набавам пумпа да се одмолзам, да видам дали има нешто.... Ајде Среќна нова на сите мајки и бебиња!
Здраво мајки прво среќна нова година и среќни празници . Вака сега 6+ сме и почнавме со Аптамил два ,ама детево 150 мл што порано му беа малце сега нејќе да ги пие , го бутка шишето. Немаме проблем со шишињата пошто си пие водичка од нив. Претпоставуваме дека не го сака млекото па земав од тоа на дм бејби лав . Некој да ми сподели искуство со тоа млеко? Инаку да напоменам кашички за појадок и ручек си јадеме.
Ај пробај дај му Аптамил 1 ако имаш, да видиш дали ќе го пие? Ако сте 6+ можно е да е во тек скок во развој кога одбива млеко, така мене првото на 6+ престана да ми го пие ад млекото што му го давав како дохрана покрај доењето. Оттогаш и шише со цуцла не сакаше. А иначе, БејбиЛав 2 зедов за малово да видам дали ќе пие, за кога ќе почнам на работа. Некогаш го пиеше, некогаш не, после два месеци сосема почна да го одбива, почна да јаде повеќе цврста храна. Реално, млекото вака е ок, добро е за таа цена, ама моево е доено, па не сме репер за ад млеко.
Извини не напоменав дека вчера му дадов бејби лав 2 ,150 мл си ги испи одма. Еве и сабајлево истото. Претпоставувам не го сака Аптамилот 2.
пробај прво со 45мл, на 2.5 часа. Ако не им е доволно премини на 60. А педијатарот не ти кажа по колку?
Најпрво добродојде во клубот на близнаците јас имам исто близнаци ние сме 3+ ...јас од почеток ги цицам и му придавам ад бидејќи му е малку само со цицање.Најпрво почнавме со 30мл потоа секогаш беше различно пробавме да одиме по тоа што го пишува на кутијата но се зависи од бебето.Пробај прво со 30мл ако плачи откако ќе го испие додајму уште 30.Како што растат ќе му зголемваш самото ќе ти кажи колку му е доволно нема секогаш да ти пијат исто некогаш помалку некогаш повеќе .Колку млека имам истурено јас ама тоа е се за бебушите ќе помини и ова
Мајкии мм без да примети му дале хип 2 и не приметив и јас 2 пати му дадов и сега видов.страв ми е сега да не му биде нешто на бебо. Сега земав пак 1. Ваше мислење
Мајки. Дали после пиење на млекце вашите бебиња имаат тежина? Моето после секое јадење, 20-30мин се грчи, стенка, плаче.. Три пати менувавме млекце, исто е. Не повраќа, качува по 30-34 грама на ден. Пие колку што му е доста не е прејаден. Читав на нет за silent reflux (зошто не повраќа ама после саат два од јадењето, како да има киселини испушта звук). Утре сме на педијатар, но да слушнам мислења.
Моите немаат тежини, ама си блуцкаат.До душа машково од бебеланов не ми блуцка како порано, но девојчето многу од било кое, дури и од мене кога цица ама е многу лакома. И што правиме ние од едно до друго јадење менуваме лигавчиња.
Аптамил да не даваш? Во принцип тоа е потешко за варење, ако добро памтам повеќе скроб има. Пробај со полесни адаптирани млека ко на пример Бебелан (мислам така се викаше) или Холе.