Адаптирано млеко

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 12 јануари 2013.

1. Leo_29

Leo_29 Популарен член

Се зачлени на:
    22 јуни 2017
    Пораки:
    1.351
    Допаѓања:
    5.025
    Дечки здраво во тема бебе прво тука! :)
    Се родивме и настана гужва пред гол. Се што имав прочитано и знаев сега веќе незнам. Веројатно дури се навикнеме ќе биде така. :)
    Млеко сеуште немам, но имам колострум. Педијатарот во болница рече неколку дена да давам и ад. Колку е доволно ад? И тоа после обид за цицање од двете гради, нели? Дали по ад треба да помине некое време пред пак да и понудам цице?

2. bumbaroska

bumbaroska Истакнат член

Се зачлени на:
    14 ноември 2010
    Пораки:
    227
    Допаѓања:
    392
    Uste edno prasanje bliznacinjava mi se rodeni 35 nedela sega se tri nedeli po kolku ml treba da pijat ad

3. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.247
    Допаѓања:
    118.868
    @Leo_29 пoсле дoење oд двете грaди се дoдaвa aд и се прoбувa првo сo 30мл aкo не и е дoвoлнo нa бебуш се дaвa нoви 30. Време зa мaјчинo млекo немa, се дaвa кoгa сaкa и кoлку сaкa бебе без рaзликa кoгa пиелo aд. Времетo е вaжнo зa aд млекo, требa дa пoминaт 3 чaсa oд еднo дo другo хрaнење сo aд.
    @bumbaroska дo 60мл.

На kukla21 и Leo_29 им се допаѓа ова.
  4. bumbaroska

bumbaroska Истакнат член

Се зачлени на:
    14 ноември 2010
    Пораки:
    227
    Допаѓања:
    392
    Kaj mene barast ba dva dva ipol saati aptamil davam dali ne gi drzi mlekceto neznam inace ne cicaat od mene samo na ad se

5. Leo_29

Leo_29 Популарен член

Се зачлени на:
    22 јуни 2017
    Пораки:
    1.351
    Допаѓања:
    5.025
    Јас неможам да проценам дали влече од мене воопшто. Некогаш има белко, па велам ок е. Ама некогаш заоѓа и се буни, еве цела ноќ. Дилемата е дали е гладна или ќе ја прејадам. Ноќва ја поминавме со 30-45 мл. И цице, ама мислам неуспешно. Се надевам не е гладна, бидејќи си заспива.
    Се мислам да набавам пумпа да се одмолзам, да видам дали има нешто....
    Ајде Среќна нова на сите мајки и бебиња! :):*:

На mal.ecka, bumbaroska и kukla21 им се допаѓа ова.
  6. Aneta92

Aneta92 Популарен член

Се зачлени на:
    29 јуни 2016
    Пораки:
    560
    Допаѓања:
    2.845
    Здраво мајки прво среќна нова година и среќни празници . Вака сега 6+ сме и почнавме со Аптамил два ,ама детево 150 мл што порано му беа малце сега нејќе да ги пие , го бутка шишето. Немаме проблем со шишињата пошто си пие водичка од нив. Претпоставуваме дека не го сака млекото па земав од тоа на дм бејби лав . Некој да ми сподели искуство со тоа млеко? Инаку да напоменам кашички за појадок и ручек си јадеме.

7. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.917
    Допаѓања:
    203.157
    Ај пробај дај му Аптамил 1 ако имаш, да видиш дали ќе го пие? Ако сте 6+ можно е да е во тек скок во развој кога одбива млеко, така мене првото на 6+ престана да ми го пие ад млекото што му го давав како дохрана покрај доењето. Оттогаш и шише со цуцла не сакаше.
    А иначе, БејбиЛав 2 зедов за малово да видам дали ќе пие, за кога ќе почнам на работа. Некогаш го пиеше, некогаш не, после два месеци сосема почна да го одбива, почна да јаде повеќе цврста храна. Реално, млекото вака е ок, добро е за таа цена, ама моево е доено, па не сме репер за ад млеко.

Последна измена од модератор: 3 јануари 2018
    На Aneta92 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Aneta92

Aneta92 Популарен член

Се зачлени на:
    29 јуни 2016
    Пораки:
    560
    Допаѓања:
    2.845
    Извини не напоменав дека вчера му дадов бејби лав 2 ,150 мл си ги испи одма. Еве и сабајлево истото. Претпоставувам не го сака Аптамилот 2.

На Annath му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.917
    Допаѓања:
    203.157
    Тогаш изгледа до млекото е. Ова на Бејби Лав му е послатко :D

На Aneta92 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Zaljubena111

Zaljubena111 Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2010
    Пораки:
    2.087
    Допаѓања:
    1.648
    пробај прво со 45мл, на 2.5 часа. Ако не им е доволно премини на 60. А педијатарот не ти кажа по колку?

11. bumbaroska

bumbaroska Истакнат член

Се зачлени на:
    14 ноември 2010
    Пораки:
    227
    Допаѓања:
    392
    Ne nisto ne mi kaza

12. Twins19

Twins19 Активен член

Се зачлени на:
    8 септември 2017
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    7
    Најпрво добродојде во клубот на близнаците јас имам исто близнаци ние сме 3+ ...јас од почеток ги цицам и му придавам ад бидејќи му е малку само со цицање.Најпрво почнавме со 30мл потоа секогаш беше различно пробавме да одиме по тоа што го пишува на кутијата но се зависи од бебето.Пробај прво со 30мл ако плачи откако ќе го испие додајму уште 30.Како што растат ќе му зголемваш самото ќе ти кажи колку му е доволно нема секогаш да ти пијат исто некогаш помалку некогаш повеќе .Колку млека имам истурено јас ама тоа е се за бебушите ќе помини и ова

13. ena*sweety

ena*sweety Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2016
    Пораки:
    222
    Допаѓања:
    1.561
    Мајкии мм без да примети му дале хип 2 и не приметив и јас 2 пати му дадов и сега видов.страв ми е сега да не му биде нешто на бебо. Сега земав пак 1. Ваше мислење

14. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.128
    Допаѓања:
    40.344
    Nema da mu bide. Kolkavo e?

15. ena*sweety

ena*sweety Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2016
    Пораки:
    222
    Допаѓања:
    1.561
    За 5 дена 3 месеци

16. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.128
    Допаѓања:
    40.344
    Ne e strasno. Prodolzi si so 1

17. ena*sweety

ena*sweety Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2016
    Пораки:
    222
    Допаѓања:
    1.561
    @wannaBeMomma ти благодрам мила секако ке продолжам со 1 добро е што видов..

На wannaBeMomma му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Среќичка

Среќичка Популарен член

Се зачлени на:
    16 август 2017
    Пораки:
    1.470
    Допаѓања:
    3.555
    Мајки. Дали после пиење на млекце вашите бебиња имаат тежина? Моето после секое јадење, 20-30мин се грчи, стенка, плаче.. Три пати менувавме млекце, исто е. Не повраќа, качува по 30-34 грама на ден. Пие колку што му е доста не е прејаден. Читав на нет за silent reflux (зошто не повраќа ама после саат два од јадењето, како да има киселини испушта звук). Утре сме на педијатар, но да слушнам мислења.

19. Zaljubena111

Zaljubena111 Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2010
    Пораки:
    2.087
    Допаѓања:
    1.648
    Моите немаат тежини, ама си блуцкаат.До душа машково од бебеланов не ми блуцка како порано, но девојчето многу од било кое, дури и од мене кога цица ама е многу лакома. И што правиме ние од едно до друго јадење менуваме лигавчиња.

20. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.279
    Допаѓања:
    226.782
    Аптамил да не даваш? Во принцип тоа е потешко за варење, ако добро памтам повеќе скроб има. Пробај со полесни адаптирани млека ко на пример Бебелан (мислам така се викаше) или Холе.