Последно Нан сензитив му дававме Има ли некоја мајка слика од Аптамил Анти Рефлукс и дали Anti regurgitation е истото? Знам дека двата збора исто значење ама да се осигурам дека на млекото така пишува а не Анти Рефлукс
Мојот од 8 ми месец замрази млеко за цел живот. Го бута луто шишето на земја и не сака да го види со очи. Па почнав да камуфлирам во каши. И тоа е.. Што бидна што не бидна не знам. Важно нема да престанам да го ставам во каши уште некој период.
Да пишам искуство иако прочитав исто од мајка погоре. Од кога понавме со Аптамил АР бебе се прероди. Ни бљуцкање, ни будење, ни плачење. Како порано не почнав да му давам од тоа. Педијатар ни рече дека нема рефлукс само побавно му се варела храната и дека лакомо јаде.
Мајки, искуство со Аптамил 2? Пишува 3 оброка по 180мл но ние не можеме да се придржуваме на тоа. Мака со запчиња и некогаш не јаде скоро ич а некои денови бара повеќе. Не знам дали смее така со млеково.
Мами искуство со аптамил про. 2 ни препорачаа за малата 8+ е не цица веќе ич у 24ч се на се 5м вечера има али мн се буди после полноќ плука цуце плачки и као ајде со ова да се проба оти пробавме со хумана не а сакаше па Дали да се зима или Не дали детево од глад се буди ( брзо презаспива ама често се буди) забчињата и пробиа нема некој пр а си спиеше претходно ..
Мајки ние сме само доење но преку ноќ плачеше па си реков да не е гладно купивме хип комбиотик 2 но не сака да проба. Само 3 лажици се потрошени. Сакам да го подарам доколку некоја мајка има потреба од истото. Пишете ми лп Жал ми е да го фрлам а на некој да му треба
Eve nie iskustvo so Aptamil bebinjata umaat 2 meseci i pija aptamil po 90 ml arno ama se budat na dva saati neznam dali ne zasituva dovolno ajde i vase iskustvo
Ние користиме Нан1, по препорака од Гак. Мислам дека моите се помали неколку дена од твоите. Исто, понекогаш се будат на 2 саати. Јас постојано се одмолзувам и во ситуации кога се многу гласни, а нема поминето мин. 2 и пол саати, им давам од одмолзеното млеко. Инаку ние со Нан1 ~50мл јадеме. 90мл е супер колична. Ама мислам дека се многу мали и имаат поголема побарувачка. Повеќето од мајките кои ги запознав од инкубаторите, овие денови се соочуваат со истиот проблем како тебе. Бебињата се будат на пократко време од 2 и пол или три часа.
Neznam kako saat se ni minuta podocna ne se stanati taman sim zaspala se budat e vo plis sum so dvete vo isto vreme stanuvaat
ние сме намдоење плус дохрана..давам хипп комбиотик посебно навечер кога спиеме..и промеќам дека наутро цела се грчи плаче се додека не прдне или се искака, тешко кака...а дента кога сме на мајчино полесно мине тојнпроцес...дали е до хипп имда го сменам кое да го земам...инаку сме 45 дена ...
A navecer ne ti se polnat gradite so mleko sto davas dohrana? Dadi kapki od tipot na colactase pomagaat mnogu
се полнат но се измолзувам бидејки уста не отвара за цице мрзеливи сме, а тоа што се измолзувам е малко по 50 мл не и е доболно...капки и давам био гаја..какви се тие што ми ги кажува
Да споделам актуелна информација низ веснициве тука. Се повлекува ад babydream поради опасност од салмонела. Оригинално со потекло од француската фирма лакталис чии млечни/бебешки продукти се повлекуваат од вкупно 83 земји. На жалост не ја најдов сеуште листата со земји, ама бидејќи е прилично голема бројка, да споделам, во случај некој да употребува нешто од нивно производство. Па може и да се доинформира.
Пробај со Аптамил 1 или хумана. Моето ина три месеци и е на Аптамил од прв ден. Во Систина тие што ае родени со цаески преппрачуваа хип комбиотик а другите со Аштамил. Во ремедика братучетками се породи спонтано и mу давале хип комбиотик. Пробај смени