Ова со спиењето прв пат ми се случува.Знаеше да поврзе 4,5 часа ноќеска но ова ми се виде многу време без храна па го разбудив за да му дадам да јаде.Се плашам да не почне да не напредува доволно зошто многу ја намали количинатата на изедена храна.
Па да не спие повеќе од еднаш во 24ч толку саати без млеко. Мојава спие без будење 6,7,8ч но само еднаш во 24ч. Ноќта уствари ја спие цела... преку ден повеќе од 3 не ја оставам, не ја будам некогаш.. но млеко или цице и подметнувам, заспана пие.. Не се грижи, супер напредува и ке се врати на ист ритам. Оставај навечер да спие, преку ден давај на 3ч.. можеби е скок во развој, ке помине и ке пие пак повеќе..
Да само еднаш во 24 часа спиеше толку многу, инаку преку ден спие вкупно околу 4 до 5 часа.Се надевам дека ова со храната е период и ќе помине.Ви благодарам на споделените искуства.
мајки ние сме на комбиниран начин мајчино измолзено и адаптирано млеко. користам бебелан и на кутијата пишива за два месеци 150 мл...ние едвај 90 мл ретко 120 пиеме и тоа кога е ад на 3 3и30 часа, а кога е мајчино на 2 2 и30 часа....од 3900 за 20 дена имаше качено на 4500 и педијатарот кажа дека е во ред...соодноосо мајчино и ад во 24 часа ми доага негде 50-50... сакам да прашам дали е некое непишано правило ад да се дава на 3 часа, и ако се даде например ма два часа дали прави некој проблеми кај бебето...прашува бидејки синоќа ја оставив на свекрвата да јампочува со оставено мое млеко и прецизно кажано ад од 90мл на 3 часа са и даде...но таа и дала 60 мл на два часа трипати..ја прашав дали плачела за јадење, добив одговор не ама не беше јадена два а саати и и понидов 60 мл си ги испи...ме извади од такт.кои се негативностите аконсе дава ад на нејни начин да знам да и објаснам за следен пат..зашто очигчедно моето објаснување дека се дава н три саати бидејки е потешко варливо и ке и биде тешко не допираат до неа
Многу е 150 мл за два месеци. Непишано правило е да се дава на 3 часа да, оти тешко се вари и може да го боли меше.
Тешко се вари и ствара гојазност. Ќе и направи тежина во период во кој и така грчеви ги мачат. Ова стариве се чудни ептен.
Нема шо да се објаснуваш, ќе и кажиш во толку сатот е за јадење тогаш да му дајш, порано не. Јас само така се разбрав со мојава.
tak taka i kazav i viksm moeto kaj 8:30 ke go dades, posle ad 90ml kaj 23 casot i posle nie ke si dojdeme ke prevzemam..ona se na dva saati od koga izlegovme kaj 6 casot..
Моево како саат се буди навечер за млеко. На три часа, испива по 60мл и заспива. Преку ден по 90 пие. Почнав и чај да и давам навечер пред спиење, 50мл, па после 30мин млеко 90мл. Се мислам навечер да пробам да и дадам 120мл па ваљда ќе врзе повеќе часа сон. Вака сум жива ненаспана. Додека го направам млекцето, па да го испие, па се грчи, стенка, додека заспие пак дошло време да се стане.
Па ти следно остави и баш колку што треба. Значи ако треба да дадр еднаш ад и спремаш во кутивче колку треба за тој еден пат и кутијата ја криеш. И да сака нема да може да направи.
Колкаво е бебчето? Истото и мене ми се случуваше, ќе се шекнев. Му сменив смлеко и бебе се намири. Пс:Ако се грчи од 90мл мое мислење дека со 120 ќе има поголема мака.
Ke ti smeni.Mojava ko alarm bese na dva sati.Sinoka zaspa nakaj 9 spiese sabajle do 9ipol.Mnogu e deka gladna spie.Sepak ne ja razbudiv.Ako ne i e ubavo nema da si spie taka mirno.Se znae nokta e za spienje treba mama da se odmori
45 дена е бебето, на Аптамил е. А за грчење она се грчи и од 60 и од 90 исто. Не знам што да правам. Барем 5-6 саати да спои да поспиеме сите малку. На кое млеко бевте вие и со кое го сменивте?
Ние сме тука некаде во возраст, само на доење. Вришти и моево. Навечер спие, ама некогаш вришти по цела ноќ. Исто си вришти и попладне и навечер. Колики ја мачат. Не верувам дека е од млекото кај вас. Едноставно период на грчеви е.
Се сложувам со другите. Не ќе дае до млекото во фаза на грчеви сте. И ние користиме Аптамил. Претходно Нан