Млеко со ХА формула кое би ми го препорачале? во ремедика нели прво им е хипп за препорака, потоа рече аптамил па нан. Читав позитивни искуства и за хумана....
Aptamilot vikaat doktorite deka e najblisku do majcinoto.Kolku e vistina ne bi mozela da kazam.Ne sum go probala ni toa ni toa
Прочитав дека содржи повеќе скроб за разлика од другите,страв ми е да не се здебели ионака си е буцко од моето млеко.
Аптамил е најблиску до мајчино млеко јас од него му давав на моето бебе, тоа е и најскапо кутија од 800 гр го земав 879 ден во зегин
Bebuski moj se 3+ prvo piena aptimal pocnaa da ne go skaat sega zedob bebelan pijat po 90-100 ml dali e dovolo za taa vizrast
@stevemila Сите бројки на аптамил се иста цена 879 денари. Барем во зегин така е. @manako1 Кое и да го земиш тешко дека ќе ти го прифати сега. Веќе е голем и досега бил само на мајчино. Не верувам ад да сака. Сепак би ти го препорачала аптамил. На мојата еднаш хумана и купив, страшно мирисаше на риба. Никако не сакаше да го пие и во право беше. Смрдеше! Која бројка ви треба?
Па зависи која килажа се, сите дечиња различно пијат, возраста ретко да зависи... мојата е 4ипол месеци, 6+ кг и пие 120, ретко 150.
Проба хип 2 не го сакаше,па аптамил 1 од почеток го плукаше,ама кога е гладен пие. Сега купив аптамил2 уште го нема пробано за да кажам дали ке пие. Имам многу млеко и се измолзувам,ама имам две миомектомии претходно и со молзењето имам ненормални крварења и почнав поретко да се молзам и не му стига моето. Имам многу и замрзнато со тоа ке му правам кашички.
Колку вкупно мл пие во 24h? Малку сме поголемки од вас но деновиве пие по 180ки 2-3 и 150ки ми е страв да не му е многу. Навечер кога ќе испие 150 ка се буди на 3 саати
Случајно некој дали дал ad mlekce 2 porano od 6m? Недела дена поточно. Ми заврши 1 па се мислам за 1 недела дали да зеам пак 1 или 2ка.
И јас давам аптамил, на три часа по 90 мл пие и двапати навечер еднаш 60мл еднаш 90мл. Нешто посебно не ми крева на килажа, 500-700 гр месечно, ништо wow а и мене ми рекоа дека од аптамилот ќе се збуцкала. Беба е 2+ родена во 36 недела, 2600гр сега има 3950. Супер го прифати Аптамилот (да не ја подречам ), а тоа дека е најскап, па и другите млека не се којзнае колку поефтини ако разгледате грамажа и цена тука се некаде горе/ долу. Еве Хип Комбиотик мн го фалат и тој е околу 800 ден ( нека ме поправи @kukla21 ако грешам мислам они го користеа) @stevemila и јас вчера проверив во Зегин сите Аптамил се иста цена. Инаку ако некој користи НАН 4 за поголемите деца да ве информирам дека во Еурофарм е на промоција 450 ден кутија.
Сигурно ли поврзано е крварењето со млекото т.е молзењето? Јас мислам дека крварењето треба да е пооскудно додека се дои, односно додека имаш млеко. Ама не знам сигурно. Да пробаш да се консултираш со ендокринолог и гинеколог во комбинација, жално е на толку твое млеко да даваш ад, макар да ако се мора да сме здрави и живи. И јас давам ад, не сум противник. Аптамил 1 и 2 се исти на вкус, ако го пие едното ќе го пие и другото. Само тројката е различна, со ванила е. Колкав е твојот малишан?