Ние сме 2месеца, бебуш е роден скоро 4кг и пие по 120мл.многу е за таа возраст но според килажата мислам дека одговара. Сега сме 5кг сите деца различни. Др. ми вика на диета да го ставиме, но детето воопшто не изгледа дебело :/ слично искуство некој ?
Јас не разбирам, како се става бебе на диета? Оно плаче за млеко, a ти не му даваш или....? Тоа е мачење, не знам. Што ти кажа докторот @MARILENA ? А инаку според табелата на Аптамилот на 2 месеца и би требало да пие по 120мл.
Ние едвај дојдовме до 120, беше болничка доста време, па се враќаме во форма.. инаку мислам дека 150-180 веќе на нејзина возраст треба да пие, но секое бебе е различно... башка она цица сабајле и навечер, цицаше повеќе, ама сега вака останавме само..
Majki ds ve prasam tie sto ste na Aptamil1 se vodite spored tabelata ili spored kilaza na malite ? So sinko se vodev spored tabelata ama se rodi 3450 a kerkickata se rodi 3710...5 nedeli ima sega na kutivceto Pisi da pie po 90 ama spored kilaza(4400) jas mu davam 120 na 3 sati
Jas koristam Nan 1. Vcera nemase pa zedov Nan senzitiv. Pisuva na nego za koliki,grcevi i zapek kaj bebinja. Poskapo e ova. Inaku ne se vodam po tabelata zatoa i sto dojam.
Malata mi e mesec ipol, pie po 150ml a navecer 120ml. I toa vekje nekoe vreme.Ni so nea ni so sin mi ne sum se vodela po tabeli. Roboti li se? Dieta? Smenete pedijatar. Ako na primer i dadam 90ml ona ke rika bez prestan do nareden obrok, znaci 3h. Gluposti.
Секое бебенце е различно. Не сум се водела по напишаното на кутијата ни по кг на бебето, се водев само по бебето. 7 + е и пија по 120 мл на 3 часа. По 120 мл почна да пие од вториот месец и повеќе не сакаше. Јас му правам повеќе но секогаш го остава. И напредува одлично.
Ради дерматитот ми рече посигурно такво . Исто имаше течна столица , ми рекоа млеко никако да пијам и откако престанав му се регулира ( незнам може коинциденција било). не оти пијам млеко, ама во кафе некогаш, со плазма...
Zdravo na site. Nie ne cicame, samo na ad mlekce sme, pieme hipp combiotic hypoallergenic. Imame 22 dena samo. Sakam da ve prasam za mlekceto, za kolku vreme treba da se ispie otkako ke go prigotvsm? T.e. kolku vreme moze da sedi prigotveno. Mozebi ima nekade niz temava ama ne sum bas vo noznost cela da ja citam, sorry.
Колку испи толку, остатокот фрлај го. Не се препорачува да стои па да се даде на бебе. Многу брзо се расипува. Јас секогаш така правам.
Da da taka pravam i jas ama neznam dali moze stoi nekoe vreme pred da go pieme. Mi se slucuva da se razbudi, jas i spremam mleko i pak mi zaspiva. Nekoi mi vikaat stavi vo frizider, nekoi vikaat 15 min posle frlaj, nekoi 30 min itn...pa tuka mi e naj reliable info
Не се чува повеќе од 15 мин мајка не е убаво. Многу брзо се расипува. Има пишувано и во темава а и по групите на ФБ прочитај. Или прашај си и педијатар. Можеби некој чуваат ама така може само проблем да се направи со стомачето на бебе.
Па на моево некогаш му требаат повеќе од 15мин да го испие шишето. Нема ваљда да станувам ново да правам. Но повеќе од 30мин не ми стоело.
Sajkovski mi rece se sto e neispieno moze da stoi max 24h vo frizider. Da se zatopli i ispie. Taka i pravam ponekogas
На Бебеланот пишува дека може да стои еден час. Мојот е на Хип, давам колку дака друго фрлам. Страв ми е да стои. Ама од пола час 45мин не верувам дека се проблем.