Voopsto ne cuvam.So ispie isoie,drugo frlam.Se znae adaprirani mleko ne se cuva a najmalku da se zagreva
Малава моја па не остава ни една капка во шише, се си пие до крај, паметна е таа Инаку да би остава и јас веднаш би фрлила...
150ml na kilo bebe.Primer 7kg bebe po 150ml meko.Izleguva okolu litar da treba da ispie.Delis na kolku ti pie i ke vidis kolku obroci treba da imate.Neznam dali ti objasniv ubavo
Не. Туку еден оброк заменува едно пијање на АД. На пример синко пие АД во 9 часот потоа во 12 јаде па во 15 ч пак АД. Оброкот треба да биде околу 120 гр за да се смета дека заменил АД. А кога се пробува вкусови по неколку лажички нормално си пие АД.
@orhideea така и мислев. Ако пие 900мл дневно, со воведувањето на оброк треба да пие да речеме 700-750мл дневно.
Да. Од како ќе воведеш еден оброк минус 150 мл ад дневно ќе пие, (или 180 колку што си пие) потоа со втор оброк уште минус 150 мл... Ама и зависи колку сит ќе го држи оброкот. Некои бебиња се сити 3-4 часа некои помалку. Синко после 2 ипол часа си бара АД ретко 3.
Мојов и оброк има и пак пие околу 900-1000мл за 24часа. На хипп сме. Таму пишува 210мл 5 оброка за 5 месечно бебе. Тоа му доаѓа околу 1050 мл вкупно. Еве сега рачунав, вчера испил 1030мл и плус оброк има. Ама никако ред да фатам со ова млеково. Сега почнавме со АД, моето млеко секна за жал
Sakam.da.kupam.adaptirano.mleko iako.go.dojam.maliot , sakam da.mu dadam co.krajni.slucaevi.bidejki.nemam.visok.za.molzenje. Koe adaptirano.mi go.preporacuvate.sto.nema.da.mu.napravi.nogu.problem.so.stomak, bidejki sme 20 dena I taka veke imame.grcevi. pedijatarot mi go.preporaca hipp.combiotik , vie?
Jas go koriatam toa iako dojam ama da si imam doma pa se slucuva da dadam na 2 dena eden obrok ili navecer ...
I da.ne.mu pravi dopolnitelni grcevi... oti toa.so.mu go.davaa vo bolnicata toa mu pravse uste tamu grcevi