Ај вака. За двајца знам како беше, но за 3ца незнам. Еден голем куфер као за 2 лица и рачен багаж сме биле. Е сеа, колилката као се рачуна. Шо како можам да носам. Планирам еден голем куфер, помала торбица, рачен багаж и количка...Искуства за со деца како сте се пренеле.
Прв пат летам со ryanair, за дете дали може во ранчето да ставам бисквити, брускети, грицки некои, бидејќи со визз со носела.
Дали се сеќаваш кои беа опциите за трансфер (директен автобус или слично) од аеродромот до центарот на градот, некаде околу Аја Софија? Како што гледам по интернет, освен такси, нема директно затоа што аеродромот е далеку.
Здраво Мислам дека ми е најсоодветно тука да си прашам Дали кај нас во Македонија има вакви мали електрични пумпи за вакумирање? Дали можеби некој од вас има нешто вакво и дали вреди или е само играчка? Тенкс
Јас користам ќеси кои рачно ги притискам и им го вадам воздухот. За пумпицава немам видено каде се продава, а вака ми делува дека е корисна, ако дознаеш нешто за неа пиши тука.
Ги открив и тие кеси, ама па некако скептик и не сум ги земала уште Ги намалува ли барем на пола алиштата оваа кеса со истиснување на воздухот? И од каде ги зема? Јас гледав дека електроелемент има не сум била да проверам
Не ги намалува до толку ги истенчува некако и како подобро подредени ми делуваат при пакување. Дозна нешто за пумпицава?
Здраво, сеуште не ми е чекирана картата, но меѓутоа кога ја купував наместо бројот на домашната адреса 24А како што ми е во пасошот, јас напишав 24Б. Дали мислите дека ќе направат проблем и доколку некој знае кажете ми каде можам да сменам (да напоменам дека може едит да се направи ама се аплицира само за наредни патувања)
Ќе имаш проблем. Адресата од картата треба да е иста со таа од пасошот. Мислам дека нема да можеш да ја смениш. И јас ја згрешив адресата (ја пишав старата), ама ова беше кога го правев профилот на Визер. Пред да ја купам картата ја сменив адресата. Пријателка ми рече дека ако имам различна адреса ќе ми направат проблем на аеродром. Јави се во кол центарот на авиокомпанијата. Можеби ќе можат да ти помогнат.
Извини ама неможам да ти пишам во порака Јас барав кај што гугл ми кажа дека има ама не најдов такви кеси за истиснување на воздух. Ако не е проблем да ми кажеш од каде ги имаш земено?
Одамна ги имав купено во странство дека ми требаа во поголема количина за пакување при селење ствари на следно заминување. За Македонија не знам каде би имало. Јас затоа и за пумпицата те прашував итно ми требаше за преселбава.
Мислам дека може искрено во било кој авион храна, само нели да не е течност. Јас со Луфтанса кога летав без проблем дадоа не па Рајанаир.
За она што смее во авион не е правило на авиокомпанијата, туку тие правила важат за безбедност на аеродром и се за сите авиокомпании.