Течности може до 100мл.иако гледам на некои аеродроми прават отстапки од ова. Да, е за безбедност на аеродромите пред се ама ми се случило некаде и шише со вода во многу мала количина да морам да фрлам, а на др.аеродром и повеќе вода ми рекле напиј се пред нас и после ме пуштаат. Чисто да се уверат дека е само вода.
Да, и мене не ми е јасно, некогаш имам проаѓано со цели амбалажи над 100 мл. Зависи кога како ќе им текне.
Патувал некој со ЛОТ? Имам купено карта економик без чекиран багаж, само кабински (мало куферче и плус уште нешто). Е сега пиши да е до 8кг, а јас ко ќе го накрцам куферчето тежи 10. Не сум видела досега кабински да мерат некаде (само чекиран), мислам на гејт понекогаш мерат димензии во тие направите, ама вагање на тежина не сум видела. Не знам дали да пробам да префрлам некои ствари в ранец, или нема да ми прават проблем за +1/2 кг.
Adresata e sosema ista, samo pecatna greska se ima napraveno vo edna bukva Ova go znaes od iskustvo-pravat problem vo praksa ili pretpostavuvas? Fala
Здраво Сакам во средината на Фебруари да одам во Салзбург, бидејќи Визз ги укинаа летовите преку која авио линија е најисплатливо да отидам или ако нема директен лет од нашиот аеродром, до кој Аеродром да отидам најблиску
Ако сакаш баш од Скопје само Ер Србија ти е најповолна.. Ма да и од Софија и Приштина не се поефтини, туку поскапи