Аеродроми и авио превози

Дискусија во 'Патувања и одмори' започната од Nina24, 2 ноември 2010.

1. Marick14

Marick14 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    3.679
    Допаѓања:
    2.933
    Искрено да ти кажам, сеуште се мислам. Поефтино ми се фаќа ако одам сам. А преку агенција поскапо. Е сега ако одам сам, незнам дали ќе се снајдам со превоз. Страв ми е да не ме одерат со цена во такси или автобус.
    И ако одам со автобус, сигурно ќе ме остават на друго место во градот па од таму ќе мора да се снаоѓам со такси.
    Иначе планирам да уплатам смештај преку Ербиенби или Букинг.

2. Baby-bubu

Baby-bubu Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2014
    Пораки:
    1.630
    Допаѓања:
    13.331
    Preku airbnb imaat stvarno dobri smestai i za smesni pari, za razlika od agenciive. Mozes da se dogovoris i so gazdata na kukjata da te preceka. Sestra mi bese minatata godina, od aerodrom do metroto bile so avtobus (nekoi 10-15 minuti) od tuka vo metro. Gazdata im kazal na koja stanica da se cekaat i od tamu on gi zemal. Malce macenje e i kuferi da mknes i da gledas do kaj si da ne utnes, zatoa so agenciive e poubavo od taa strana. Jas bi odela preku airbnb, vo sekoj slucaj. :) Pa i ako si nacekas ponuda od Wizzair za 100 evra 2 karti.. polna kapa. :D

На Marick14 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Kaetana

Kaetana Популарен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2011
    Пораки:
    2.922
    Допаѓања:
    14.608
    Зависи на кој аеродром слетуваш... види на интернет сајтот на аеродромот, обично има мени - превоз од и до аеродромот...

На Marick14 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. doubleinfinity

doubleinfinity Популарен член

Се зачлени на:
    23 ноември 2012
    Пораки:
    2.406
    Допаѓања:
    5.016
    Директно до хотел со такси само, иначе имаш метро и автобус од аеродром до неколку локации многу често

5. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јануари 2011
    Пораки:
    1.341
    Допаѓања:
    48.074
    Имаш варијанта со Аеробус,тоа ти е автобус кој сообраќа на релација Аеродром-Барселона.Те носи на сите стратешки точки во центарот.
    Доколку хотелот ти е во центар лесно ќе го најдеш.
    За најсигурно провери си на интернет.
    Ако одите повеќе луѓе,исплатлива ватијанта ти е такси.Ќе ја поделите сумата на 4,од прилика нешто повеќе ќе ти излезе од колку со автобус.За сам ти е скапо,ама секој со своите можности.

6. Marick14

Marick14 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    3.679
    Допаѓања:
    2.933
    Нема да идам сам. Двајца ќе сме. За такси во таква варијанта нема да ни се исплати зошто ќе не одере.
    Мене ми е мака цел ден со куфери од автобус до автобус, па шлај се по улици. Па недај боже ако се изгубам...Некако мачно е.

7. ladyySi

ladyySi Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    298
    Допаѓања:
    869
    Да не знаете случајно дали кај нас има некакво ограничување на количината на производите т.е дали е ограничено до колку милилитри може да е еден производ?

8. Petra777

Petra777 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    2.877
    Допаѓања:
    29.049
    Да има за рачен багаж , само заборавив како беше,дали се вкупно 100мл требаше и плус во вакумски кесичка , провери на страната на аеродомов ,може и повеќе смееш .

9. ladyySi

ladyySi Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    298
    Допаѓања:
    869
    Цела страна од аеродромов ја пребарав и не најдов таква информација |( А таа вакумска кесичка ја има на аеродром да се купи или ?

10. Petra777

Petra777 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    2.877
    Допаѓања:
    29.049
    Па јас купив ама имаше и таму кутија цела со кесички. Пробај на Визер страната мислаам има се , од моб сум ,ако успеам ќе ти пратам после.

11. ladyySi

ladyySi Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    298
    Допаѓања:
    869
    Најдов на Визер, фала ти многу :D

На Petra777 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. doubleinfinity

Се зачлени на:
    23 ноември 2012
    Пораки:
    2.406
    Допаѓања:
    5.016
    Значи по правило е 10 работи по 100мл максимум вкупно 1 литар ставени во вакумска кеса која се затвара со димензии 20 x 20...јас кеси такви купив од ДМ меѓутоа немаа од тие 20 на 20 па купив 15 на 15 мислам беше..во една опаковка има многууу кеси и после си ги користев за други работи..јас носев само 1 паковче од гел за дезинфекција во таква кеса, за ако има проблем и да ми го фрлат да не ми е криво..али јас кога патував двата пати воопшто никој ни бараше,ни отвараше ранци,ни правеа проблем ни ништо..имаше луѓе во авионот кои што поминаа на скенер со шишиња вода и такви работи никој не им направи проблем...ама изгледа зависи од аеродромот и од персоналот...

На N.Kety му/ѝ се допаѓа ова.
  13. butterfly33

butterfly33 Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    1.252
    Допаѓања:
    1.100
    Прв пат ќе летам со авион, па ме интересира ваше мислење за WizzAir?
    Колку се доплаќа за куфер и која е разликата меѓу нормалната цена BASIC и онаа која поскапа PLUS?

Ве молам некој да ме просветли :wasntme:

14. ladyySi

ladyySi Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    298
    Допаѓања:
    869
    Ова е се за рачниот багаж, а за чекираниот има ограничување некакво, освен димензии и тежина?

15. doubleinfinity

Се зачлени на:
    23 ноември 2012
    Пораки:
    2.406
    Допаѓања:
    5.016
    Колку што ја сум запознаена,освен тежина и димензии нема други ограничувања...барем за течности сигурно знам дека нема

16. Kaetana

Kaetana Популарен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2011
    Пораки:
    2.922
    Допаѓања:
    14.608
    Имам летано повеќе пати со Wizzair. Цените им се во ред, авионите ок. Јас сум задоволна.
    Рачен багаж е бесплатен, малку поголем куфер е 600 денари (голем рачен багаж кој го земаш со тебе горе), а големи куфери до 23 и 32 кила се чекирани и одат во багаж во авионот. За рачниот багаж има податоци за димензиите на сајтот.

Basic и Plus не ми текнува што се. Во секој случај патувам со редовна нормална цена. Ако често патуваш ти се исплати да си купиш попуст за сите летови, т.е. да станеш член во клубот. Ако не леташ често, не се исплати.

На butterfly33 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Petra777

Petra777 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    2.877
    Допаѓања:
    29.049
    За назад прават проблеми во ЕУ , мене боса ме соблекоа ,со некои најлони на нозе знам поминував , каиши тоа се у корпа и се што е метал .. Порано не правеа така ,сега заради безбедносни причини знаат да претераат .

18. doubleinfinity

Се зачлени на:
    23 ноември 2012
    Пораки:
    2.406
    Допаѓања:
    5.016
    И јас се враќав од ЕУ и да стварно беше малку потешко ама единствено правеа проблем за тие што носеа по две парчиња рачен багаж за во авион на пример ранец и ташна ги тераа се во едно да се соберат или јакните ги тераа да ги соберат во ташните..ама така со соблекување немав искуство, дури и се зачудив ај во скопје знаев дека ќе е послободно ама во шпанија на скенер никој не не опули...никој не ни виде што имам внатре во рачниот багаж ни ништо....зависи изгледа од расположението на персоналот

19. Marick14

Marick14 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    3.679
    Допаѓања:
    2.933
    Кога има ефтини летови за Барселона?
    Сега гледам дека по 200 евра се.
    Ме интересира за Велигден.

20. doubleinfinity

Се зачлени на:
    23 ноември 2012
    Пораки:
    2.406
    Допаѓања:
    5.016
    Тешко за празници..и на лето исто..јас патував во септември, купив во јуни и ми дојде по 8000 од лице..ама сега особено така за големи празници, цените се секогаш поголеми