Академија за дигитален маркетинг

Дискусија во 'Барање работа' започната од Bezobrazna01, 23 јуни 2024.

1. Billy Idol

Billy Idol Форумски идол

Се зачлени на:
    10 септември 2018
    Пораки:
    5.387
    Допаѓања:
    40.762
    Фала ти. Sharing is caring. :)

Јас верувам во идеата дека образованието треба да е бесплатно и достапно за сите.

Еве ги сите курсеви и од Мета (Фејсбук, Инстаграм, Вацап). Некои бесплатни, други се плаќаат. Меѓународно признати и најбитни за Social Media професиите.

https://www.facebook.com/business/learn

https://www.facebook.com/business/l...a-career-programs?wtsid=rdr_0BrjuUArRlWd3WOqd

https://www.facebookblueprint.com/student/catalog

Ако е заинтересиран некој, ќе споделам и други бесплатни извори, треба да прашам оти не сум упатен толку во маркетинг.

На Dust и Fraerce4 им се допаѓа ова.
  2. Mucika

Mucika Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    2.988
    Допаѓања:
    4.805
    Конкретно семос и сивус прво беа успешни бизниси па отворија едукативни центри. Истово се случува и со некои консултантски куќи кај нас. Тоа што (очигледно сите зборите за бреинстер) бреинстер продава ветар и магла не важи за сите "академии".

На nena2010, bookslover и Fraerce4 им се допаѓа ова.
  3. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    18.587
    Допаѓања:
    121.560
    Семос и Сеавус не можеш да ги ставиш во ист кош со Браинстер и сличните.

Само едно знам, се што има на академииве го имате онлајн за беспари, Udemy ако во значи сертификатот ок платете ама ако ви е само за да научите без пари ги има да се симнат цели кусреви на торент сајтови. Пдодобра опција ви е Coursera.. тие се и тоа како признаени ама едно да ви кажам, колку сакате имајте сертификати ако не знаете да работите и немате добро порфолио џабе ви е се. Не се лажете дека ете ќе платам во некоја академија и одма ќе ме вработат и одма пари ќе праам. Како не бе. Обавезно.

Внук ми заврши во Браинстер за време на корона зашто му беш досадно UI/UX ама он го сакаше тоа и сега во странство е си работи фриленс.. поентата ми е ако мислите дека ќе добиете вработување одма, нема, ако сакате да учите со ментори и полесно ви е него онлајн.. супер ама чуда не очекуавајте.

На NoirSerpentine му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Mucika

Mucika Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    2.988
    Допаѓања:
    4.805
    И сивус има академија за дигитален маркетинг, не знам за семос, само што не ти излегуваат од фрижидер.

На dromka и nena2010 им се допаѓа ова.
  5. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    18.587
    Допаѓања:
    121.560
    Пре би Семос и Сивус да запишам него овие другиве..

На Fraerce4 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Snowflake97

Snowflake97 Популарен член

Се зачлени на:
    8 ноември 2018
    Пораки:
    2.306
    Допаѓања:
    9.349
  7. Snowflake97

Се зачлени на:
    8 ноември 2018
    Пораки:
    2.306
    Допаѓања:
    9.349
    https://mrnewlife.mk/
    Еве ја и страната нивна, заинтересирана сум да уплатам, ги контактирав и најчесто одговорите беа ќе ти пратам видео, презентација изгледај ја, и закажав состанок за утре попладне во нивна канцеларија, па затоа ми е многу битно да не бидам изиграна, не се малку пари реално.
    Било кој да ми одговори дали има некое искуство или било што да знае за академијава?

8. TamaraSJ

TamaraSJ Истакнат член

Се зачлени на:
    29 ноември 2016
    Пораки:
    159
    Допаѓања:
    321
    @Snowflake97
    Mr. New Life е класична измама од господинот Мирко. Продава курс по дигитален маркетинг кој е катастрофален, а го плаќаш 500-1000 евра, има повеќе пакети, опции нешто, не знам баш. Во тој курс ништо конкретно да научиш не можеш, освен ако си баш дупка, па тоа да ти користи. Како ќе заработиш ти пари? Така што ќе тераш други луѓе да го купат истиот курс, за ти да земеш процент. Ако продаваат и они, ќе имаш процент и од нивните.

Копирано мислење на @BraBru

На tina2018 и Snowflake97 им се допаѓа ова.
  9. bookslover

bookslover Популарен член

Се зачлени на:
    8 мај 2016
    Пораки:
    887
    Допаѓања:
    1.678
    “Академијава” прв пат ја слушам. Јас не би ти препорачала да си ги уплаќаш парите на вакви непроверени академии и самото тоа што ти имаш недоумици е доволен показател да не уплаќаш.

Башка гледам дека ветуваат брда и долини што најчесто се огромно црвено знаменце.

На Dust и Snowflake97 им се допаѓа ова.
  10. Snowflake97

Се зачлени на:
    8 ноември 2018
    Пораки:
    2.306
    Допаѓања:
    9.349
    @TamaraSJ @bookslover
    Фала ви на одговорот.

Дали има некоја добра академија да ми препорача некој?

11. Fraerce4

Fraerce4 Активен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2024
    Пораки:
    93
    Допаѓања:
    72
    Искрен да бидам исти ѓавол ти се сите академии, ништо таму нема да научиш што не можеш бесплатно да го најдеш на јутуб.
    Ако веќе си решена да платиш поради физичко присуство гледај да најдеш нешто што не е многу скапо.
    Инаку Мирко за разлика од другиве негови деца имаат направено милиони. Кај Петар неговите деца не можат да се вработат ни за 100 евра. Ако гледаме кој е превара тогаш за мене Петар е најголем преварант зошто е најскап тоа едно а второ ги тера луѓето да напуштат работа што имаат со што ги става во навистина незавидна позиција.
    А како би си одговорила самата каде да се запишеш, запрашај се дали Петар или Мирко имаат некој успешен актуелен бизнис? Или и двајцата но и другите продаваат муда за бубрези? Е сега разликата помеѓу Петар и Мирко е тоа што Мирко и во одреден период и имал добри приходи од дигитален маркетинг Петар немал никогаш ни еден успешен бизнис туку само неуспешни.
    Како и да е во моментов единствен приход и на двајцата им сте вие кои се надевате да добиете нешто од некој кој ни самиот он го нема :(

На tina2018 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. bookslover

Се зачлени на:
    8 мај 2016
    Пораки:
    887
    Допаѓања:
    1.678
    Не ме зезај со академијава те молам… Бреинстер барем не пишуваат цени кој колку заработил..

Што се овие нереални бројки? Мислам по самото ова може да се види за каков вид на академија станува збор, ветуваат брда и долини преку суми коишто знаат дека ќе упалат кај народот поради сиромаштија.

Прикачени фајлови:

• IMG_2297.png
      IMG_2297.png
      Големина на фајлот:
      801,3 KB
      Прегледи:
      32
    • IMG_2295.png
      IMG_2295.png
      Големина на фајлот:
      537,9 KB
      Прегледи:
      32
  13. Rozevata

Rozevata Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2024
    Пораки:
    543
    Допаѓања:
    1.159
    Оди само на проверени академии, доколку сакаш вистински да се информираш, бреинстер имаат вистински искуства од нивните студенти на нивниот вебсајт, сите тие (студенти) се достапни на linked in и можеш да им пуштиш конекција и да ги прашаш. :) јас така постапив се информирав што можев повеќе пред да запишам.

На bookslover му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Mucika

Mucika Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    2.988
    Допаѓања:
    4.805
    Ете погоре се спомнаа сивус и семос, види дали има дигитален маркетинг кај нив. Онлајн јас ја препорачувам и удасити но да се земе на некој попуст кои ги имаат често, дава добра основа, има форум за прашања и извршување на проектите, а потоа да продолжиш да се надоградуваш сама. Одлична е идејата да им пишеш на линкед ин на веќе завршени студенти по академиите и тоа направи го обавезно пред да се запишеш некаде! На искуствата што се ставени кај нив на сајт не верувам многу, прашај студенти кои ги немаат залепено на сајт.

На Snowflake97 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Attenzione

Attenzione Активен член

Се зачлени на:
    31 јули 2023
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    37
    Брејнстер претераа со ценава на академиите сега ги направија 3000+ евра, имаат многу јак маркетинг и солиден тим што знае тоа да го испромовира па затоа и толку студенти инаку не вреди дефинитивно. Мање више истото можеш да го научиш со курсеви на udemy од 10 долари ако си дисциплиниран, креирај веб сајт и профили на социјални медиуми (за промовирање) за она што имаш интерес/знаење и тестирај ги работите што ги учиш па ќе напредуваш со тек на време и можеби ќе го монетизираш истото - дали преку самиот веб сајт што го работиш или да најдеш работа за друг а сајтот ќе ти биде сработен проект во цв.

Мирко од друга страна е олд скул, колку и да звучи смешно на времето неговите ученици направија еден куп пари со гугл адсенс политика. И ден денес негови студенти заработуваат одлично иако повеќе се шеми кои се на раб на дали е легално, ама голем ризик - големи пари. Сепак не вреди ни него да му дадеш толку пари..

Кој сака да учи ит вештини само udemy во комбинација со blackhatworld каде што можеш да научиш некои техники кои се на раб легално и би можело да ги примениш за заработка на пари ;)

На tina2018, NoirSerpentine и Rozevata им се допаѓа ова.
  16. Iva:)

Iva:) Популарен член

Се зачлени на:
    9 април 2016
    Пораки:
    1.012
    Допаѓања:
    2.460
    Бреинстер и Креатив хаб се само продавање магла ама Сивус се многу поозбилна фирма која е успешна во своето поле и тоа им дава кредибилитет така да да би запишувала ваква академија би запишала на Сивус. Овој Мирко помогнете ми не знам дали се сеќавам убаво е оној што ја разви мрежата за претседателските избори во Сад пред 8 год.кога победи Трамп? Ако е тој тогаш може да се потсмеваме дека не е "фенси" како Брејнстер или дека му е смешно направена страната ама многу луѓе навистина се збогатија од тој пристап пред неколку години, дури и милионери имаше (претежо од Велес и Куманово), за нив и Хилари Клинтон пишуваше во своја книга. Е дали сега може со истиот пристап да се прави пари тоа не знам ако членката била на разговор баш ме интересира што нудат сега.

На dromka и tina2018 им се допаѓа ова.
  17. MorskaSirena

MorskaSirena Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2020
    Пораки:
    1.221
    Допаѓања:
    3.220
    Едно прашање, на ова udemy курсевите се презентации/видеа мислам се снимено или се со онлајн слушање/присуство?

18. bookslover

Се зачлени на:
    8 мај 2016
    Пораки:
    887
    Допаѓања:
    1.678
    Снимени се веќе, и ти си ги слушаш како сакаш и по колку сакаш секако.

На MorskaSirena му/ѝ се допаѓа ова.
  19. MorskaSirena

MorskaSirena Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2020
    Пораки:
    1.221
    Допаѓања:
    3.220
    И оние што се фри и оние што се плаќаат?

20. bookslover

Се зачлени на:
    8 мај 2016
    Пораки:
    887
    Допаѓања:
    1.678
    Да

На MorskaSirena му/ѝ се допаѓа ова.