Покрај супер советот да се плакне телото после маската, мене на крајот од средно- почеток на факс ми се среди грбот со користење на Asso derm, сапунот е околу 100 ден и онаква луфа ракавица за бањање (ги има во дм). И никако не ставав млеко за тело на грбот.
И јас имав проблем со акни на грбот, благодарение на зелената глина и кокосовото масло (кое знам дека не е баш соодветно за на кожа..) мојот грб е благодарен. Но, мора да бидеш упорна за некој месец ќе има резултат
Било какво појавување на акните значи некаков внатрешен проблем, нешто што нема да се реши ниту со маска, ниту со сапун, ниту со било каква надворешна хемикалија. Понекогаш тој проблем е пубертет кој може да се пролонгира понатаму. Моите проблеми со акните ( на лице + грб ) значително се редуцираа со повеќе физичка активност и внесување на вода, особено зборам за акните на грбот. Водете рачун и на облеката што ја носите, дали е памучна или некој полиестер, исто и на прашокот
Мене веќе со години ми е навика кога се бањам косата да ми е постојано навалена напред преку глава. Баш од овие причини да избегнувам на грбот да ми се допира шампон или маска. Немам проблем со кожата на грб, ама на другарки што сум им го дала овој совет им се има значително поправено ситуацијата со акните на грбот.
Можеби ти е хормонски проблем Пилинзи и маски површински мачкаат очи ама не помагаат да се реши проблемот од корен.
Јас исто така имав проблем со акни на грбот и пиев апчиња и ставав Aknefug крема 5 минути да стои и после ЅОNA крем
Морам да споделам со вас, и јас имав ваков проблем со акни на грбот и ставав антиакни лосион со хлоракол од Сензилис. После 1 недела користење почна да ми се смирува кожата после 3 недели веќе воопшто немав акни на грбот. Секако покрај користењето на ова редовно се туширав со гел со активен јаглен. Ви го препорачувам мене ми одговара сегде на кожата и на лице се ослободив од акни само со ова. Не е воопшто скапо 180 денари е во секоја аптека го има. Се надевам дека ќе ви помогне и вас јас сум презадоволна
Леле и јас душа си вадам, порано не ме иритираја ама сега се срамам од грбот. Ми се појавуваат на зима, а налето стакло сум ништо немам без диети без ништо. Сега оваа година почнав со крем, сапуни и само од кремчето здраве забележав некоја промена.
Женски таман се поуправив со акните на грбот, ама деновиве на викендица приморана сум да носам прслук Секаде каде што ми стоеле прерамките, лом ми е грбот.Што да правам? Очајна сум, ве молам за помош.Срам ми е пред дечкото да се соблечам, грбот ми е како пукана со куршуми да сум.Имам премногу акни, правев крвна слика маснотиите ми се на граница, скоро и да не ми се во нормала(покачени ми се). Правев и третман у козметички салон но без ефект. Се мачкам со секакви лосиони за акни, и особено од градникот премногу ми испаѓаат, а не ми е мал.
Со каков гел за тело се тушираш? Пробај ја маслената купка Еуцерин, мене она ме одржува во живот. И избегнувај долна облека што не е памучна, тоа веќе сигурно го знаеш.
Плис пишете ми што користите за акни на грб Со сода да се мијам секоја вечер помага? Изгледа од топлово ми искочија и плус на грб спијам..
Benzoyl peroxide, го оставам 10тина мин и измивам. Ги суши одма. Види дали си сменила шампон, регенертор, гел, може од тоа да ти е.
Sekogas prvo kosata ja mijam,stavam maska,ja plaknam,sobiram vo peshkir i posle mijam telo.Inace mislis na toa acnefug kako vo bela tuba so zeleno?