Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Акни на грбот

Дискусија во 'Тело' започната од milena-21, 25 ноември 2009.

1. DarkStormm

DarkStormm Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2021
    Пораки:
    1.421
    Допаѓања:
    4.886
    Во погрешна тема си другар..

2. Mariia05

Mariia05 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 април 2013
    Пораки:
    46
    Допаѓања:
    33
    @Biodevojka Здраво, повторно ќе те замолам за совет. Немам акни на лицето но грбот и деколтето веќе подолго време ми се проблематични. Го користам гелот за туширање од натура сиберика (зелениот) околу еден месец и од пред една недела ставам после туширање и од тоникот од таа линија но нема никаква разлика во состојбата. Можеби имам потреба од нешто за хидратација, но не знам воопшто што да земам а да не ја влошам состојбата. Дали би можела да ми помогнеш? Имам 21 година. Ти благодарам <3

3. Biodevojka

Biodevojka Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Здраво драга секако ќе ти помогнам. Ако сакаш прати ми слика во приватна порака за да ја видам состојбата.

4. Ladyinblackkk

Ladyinblackkk Истакнат член

Се зачлени на:
    17 септември 2020
    Пораки:
    533
    Допаѓања:
    669
    Здраво девојки, во последните неколку месеци ептен ми се исфрла грбот (половината поточно) и заднико, целата сум со ситни виолетови/модри како точки/акни. Земав гел со силицијална тој зелениот на натура сиберика но немам никаков ефект. Не се како брумчиња да се груби на допир туку рамни со кожата и модри. Многу ме нервираат не знам што да и ставам како да ги решеам, барем пола да ги снема. Имате некаков предлог, нешто крема со антибиотик дали би помогнало, мислев да земам Канестен крема и реконазол шампон/крема. Тоа ми го имаат препишувано еднаш за грбот

Последна измена: 23 февруари 2022
  5. Bananki023

Bananki023 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 мај 2020
    Пораки:
    359
    Допаѓања:
    419
    Здраво, дали знаете од каде можам да ја набавам кремава за акни на грб?
    received_4897325823655121.jpeg

6. DarkStormm

DarkStormm Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2021
    Пораки:
    1.421
    Допаѓања:
    4.886
    Треба да го решиш проблемот од кој ти се појавуваат. Џабе креми, ќе се појават пак. Aкни на грбот и половината се резултат на твојот начин на живот или предизвикувач може да се хормони.
    Некои луѓе многу се потат во половината, па може да се од тоа. Ама можеш и хормони да провериш да видиш дали нешто е нарушено.

На CandyfLoSs му/ѝ се допаѓа ова.
  7. CandyfLoSs

CandyfLoSs Истакнат член

Се зачлени на:
    2 септември 2019
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    27
    Дали некој има користено хлоракол или клиндамицин лосион за акни на грб?

На MariNina му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Ladybug98

Ladybug98 Популарен член

Се зачлени на:
    5 мај 2019
    Пораки:
    1.089
    Допаѓања:
    4.182
    Јас, пред 3-4 години. Матичната тогаш ми ги препиша. Мене не ми помогнаа оти се испостави дека е хормонски проблем.

9. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    18.963
    Допаѓања:
    81.295
    Ако се обични акни од пот, триење од облека, па дури и некои полесни акни што се јавуваат пред циклус, би требало да помогне. Јас го чистам грбот со Хлоракол, задоволна сум како ми делува. Меѓутоа, кога имав посериозен тип на акни воопшто не помагаше, не правеше никаква разлика дали ќе ставав или не.

На CandyfLoSs му/ѝ се допаѓа ова.
  10. bitches broken

bitches broken Истакнат член

Се зачлени на:
    4 февруари 2021
    Пораки:
    112
    Допаѓања:
    33
    Kade ima da se kupi hlorakol i kolku chini

11. Ladybug98

Ladybug98 Популарен член

Се зачлени на:
    5 мај 2019
    Пораки:
    1.089
    Допаѓања:
    4.182
    Околу 100-150 денари во сите аптеки го има.

12. macamaca24

macamaca24 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    79
    Здраво. Имам 35години и 5-6 години мака мачам со акни на грб. Дерматолог рече после раѓање на дете ќе се среди се, точно беше, во бременоста немав ниедна акна, но еве година дена по породување побќвторно истиот проблем се јави. Циклус имам редовен и доилка сум моментално... Прашањето ми е, кои хормони треба да се испитаат во мојов случај...

13. Puellapulchra

Puellapulchra Истакнат член

Се зачлени на:
    23 август 2022
    Пораки:
    2.639
    Допаѓања:
    7.819
    Препорака за крема за акни?:)

На Bananki023 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. ShumskaSamovila

ShumskaSamovila Нов член

Се зачлени на:
    18 февруари 2023
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    1
    Здраво Феминки, пишав и во друга тема за креми за лице, но еве ќе споделам и со вас тука, можеби ќе ви биде од корист. Сакам да го споделам со вас моето најново откритие кое буквално ми стана љубов.
    На инстаграм наидов на профилот self.love.station_macedonia, каде што се продава козметика од италијаснко потекло, со неколку сертификати за природна и органска козметика. Имаат и парфеми, накит и други производи, но јас до сега само козметиката им ја имам пробано.

Цел живот се мачам со акни на лицето и имам пробано буквално се што сум видела и слушнала, па ајде си реков да му дадам шанса и на ова. Купив чистач за лице и крем за лице со слуз од полжав и витамини и лицето буквално преку ноќ почна да ми се чисти, за две недели видов резултати какви што не сум видела ни со креми и препарати кои ми ги препорачувал лекар. Е сега не знам, не сум имала проблеми со акни на грб, ама сигурно имаат некој препарат и за тоа, пишете им, многу се љубезни, се ќе ви објаснат.

На мајка ми сега и купив дневен и ноќен крем против брчки со магарешко млеко, исто и она е презадоволна.

Само имајте во предвид дека нарачки кон Италија пуштале еднаш месечно и може да чекате малку подолго додека да ви стигне производот кој сте го нарачале (2-3 недели).

Топло ви ги препорачувам и баш сакам да слушнам искуства ако ги пробала и некоја друга од вас.

15. Biodevojka

Biodevojka Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Од она што досега сум го препорачала на девојките од форумот би ги издвоила овие:

1. Др.Конопка зелениот крем за масна кожа кој е предобар хидратантен, а сепак ја нормализира кожата,
    2. Новексперт крем со цинк
    3. You & Oil линијата со масло од коноп за акни и масна кожа.

Одбери еден од овие три во зависност од буџетот кој го имаш на располагање секако.

16. Polyincognito

Polyincognito Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2020
    Пораки:
    1.869
    Допаѓања:
    8.284
    Јас по препорака од тука ги купив гелот со AHA/BHA киселина и спрејот со цинк од Белина, но за жал уште повеќе ме исфрли. Можеби само и било период на дополнително избивање.
    Но, потоа од Инстаграм ми излезе видео со борна вода (борна/борска киселина, ја има по аптеките) и за 4-5 дена ми се среди кожата за 90%.
    Морам да напоменам дека тоа беа обични неколку акни на рамената, предизвикани од стрес.

17. Bananki023

Bananki023 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 мај 2020
    Пораки:
    359
    Допаѓања:
    419
    Колку кошта водата? И дали ја има во зегин?

18. Polyincognito

Polyincognito Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2020
    Пораки:
    1.869
    Допаѓања:
    8.284
  19. Bananki023

Bananki023 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 мај 2020
    Пораки:
    359
    Допаѓања:
    419
    Фала.

На Polyincognito му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Seli20

Seli20 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јуни 2016
    Пораки:
    659
    Допаѓања:
    454
    Имам флеки на грбот од акни, повремено сега знае да ми излезе по некоја но генерално немам веќе, ама нешто да ми предложите за флеките на грбот