Под хитно на педијатар и на кожно. Ова мене не ми личи на дерматит, а доколку го има и на други места по телото можеби и е. Повеќе како да е некоја кожна инфекција и можеби ќе треба да се третира со некој антибиотик или кортико маст. Да не си менувала пелени случајно, или крема?!? Вака изгледа дерматит (ситни мозолчиња кои пукаат и прават рани) Спојлер
Не немав менато ниту пелени, ниту крема со исто мачкам нон стоп, а и уште дури и го одмивам кога ке биде какан влажни ретко користам. Само тука го има нигде на друго место
Намачкај го со кантарионово масло го има по аптеки и секаде, не е скапо. Ова повеќе ми личи како да е јака иритација - подсечување на кожата. Да не те гриже совеста сепак посети педијатар
anule не ми изгледа на тоа, од хидроциклин ќе му помине ама не се става тој на деца под две години јас му ставав на своја рака и ни помина Посети матичен доктор најубаво
Пред десетина дена на малата 10 мсеци има за прв пат и се исфрли лиценцето до сега и беше чисто и со ништо не ја мачкав ,ја носев кај матичната и ми кажа дека е дерматит ,ми препорача мустела или еуцерин , или јекодерм , ја мачкав со јекодерм ама состојбата и е иста ,како лишај и околу ситни мали топчиња , сега и менував пелена исфрена е по мешето и грпчето прашањето ми е дерматит се јавува по цело тело или само на лице?
И вие ли. ? Ние уште мака мачиме и од ништо не поминува најдов човек Скендер од Чаир па ќе видиме...порачав крема сам правел и била ефикасна за време на користење потоа исто Разбрав било добро на море да се оди па да да се спремиме летово Моментално на вратчето и на едното бутче имаме На лицето и стомачето ретко и само се губи
И ние Симона ,и многу ми е жал , лиценцето цело и е исфрлено ,има една голема точка на сред лице и околу неа полно ситни ,и се вцрвува од време на време се губи ,ама денес ме исплаши и се појави и на грпчето и околу стомачето ,се плашам да не е алергија мада ништо ново не пробала поголемата имаше првите месеци ама со кремата на хип брзо и помина ,сега моментално дома имам само јекодерм и не знам што да земам дали мустела или еуцерин или пак да пробам со хип ,се надевам нешто ке помогне поздрав
Нас мустелата не ни помогна,пантексол исто Многу ми помага хидроциклин но не се препорачува за деца под две години,па го мачкам еднаш неделно Ајде ако најдеш нешто ефикасно пиши ми
На син ми се појави атопичен дерматит кој започна на превоите кај рацете и нозете а потоа и на лицето.Бевме кај педијатарот и ни даде да му ставаме мустела стелатрија и да видиме како ќе е за неколку денови ако не се смирува да ни даде упат за детска клиника.Мустелата немаше никакви ефекти и за да не се влечкаме по државна закажавме кај приватен дерматолог др.Николина во Аеродром а прегледот е само 300 ден. а контролите бесплатно.Жената е прекрасна, толку ме смири што мислам како друг човек излегов од кај неа.Ни рече дека е на алергиска база и да внимаваме и двајцата на храната како и на околината и дека и да помине сега може пак да се појави односно дека нема лек.Таа е многу против производите со кортико за кои кажа дека предизвикуваат зависност на кожата од нив па ни препорача да ја земеме кремата avene xera calm . Верувајте уште при првото ставање имаше ефект.Еве веќе една недела кога му ставам и скоро цело му е исчистено така да топло го прпорачувам на сите вие што го имате овој проблем.Малце е скапичок 1140 ден. 200мл. во зегин ама вреди за парите
Izgleda site preparati koi pomagaat se papreni, nas ni pomogna blue cap sprejot, go ima vo zegin 1200 mkd. Najdobro e sto nema kortiko
Еве ова мене ова никој не ми го кажал... Дека дерматитот имал врска со алергија... Колку сум лута и бесна не сте свесни На 3места го однесов и се некој креми и чуда ми препишуваа, кој имаа само моментално дејство и потоа затоа ах... Дерматитот му помина кога открив на што е алергичени ги исфрливме тие состојки од употреба Мајки внимавајте, за живот се работи
Е тоа е 10 различни доктори 10 различни мислења.Може ли @SimonaTino да ми кажеш на што е алергично твоето синче.
И ние имавме и ни рекоа од конзерванс сега што сум јадела или во бременоста, ама не е страшно но можело пак да се појави. Ние мислиме од авокадото дека ни е/
Да срц,алергицен е на кикирики и лешник... Јас дури доев јадев многу кикирики и лошо беше во смисла на дерматитот,а потоа и на лешник се појави покасно што дојде до гушење...скраја да е
А како до гушење и јас се плашам оти ни рекоа може да се повтори, а во првите моменти така потоа не доаѓа до гушење.?
Така срц, лапна коцка дорина ледена и почна да кашла(до црвенило не дојде најверојатно дека пиеше антибиотик) кашлањето се зголемуваше... И отполе видов дека во чоколадото имало лешник и одма дадов летизен и пиеше 3дена по 1,5мл навечер и престана И сега пазење, читање состојки, сите луѓе што ги знам се информирани и така
Kaj kjerka mi primetiv deka koga kje jade kikiriki i se pojavuva crvenilo na kozata, edna tocka bese na nogjeto, ne se primetuva mnogu, no na dopir jas go osetiv, duri i da jadela samo smoki koi imaat kikiriki. Mene Smokovska toa mi kaza deka e mozno od alergija na hrana da ima nekoj vid na osip po kozata, sega bash mi e krivo sto vekje ne raboti zenata epten e dobar pedijatar.