Imate iskustvo so kozjoto mleko. Citam ima 90% pomalku kazein od kravjoto. nie sme na kazein alergicni. Neznam dali da mu dadam.
не можам да чека додека доктор ги види резултативе... некој што ги разбира? Значи дека имам интолеранција односно проблем со лактоза?
Во врска со поленски алергии кај деца, штотуку прочитав дека во Жан Митрев почнале да работат имунотерапија. Кај деца над 6 годишна возраст напоменувам. Чисто како информација само споделувам, бидејќи кај нас за деца мислам дека немаше некој што работи конкретно тоа. Д-р Благица Манчева педијатар пулмоалерголог
Детево веќе цела недела е како затнато во носот, нон стоп ја чешаат очи или носот. Бевме на лекар нема ништо, к.с супер. Давам Зиртек ама не се смирува баш. Прскам и Септаназал. Што можам друго за чешањето да се смири?
Здраво, Би сакала доколку има некој да сподели искуство би било од помош. Ќерка ми, 10 месечно бебе утврдена и е алергија на млечни производи, лешници, пченично брашно, дали некој се соочил со истото ?
Дали повраќањето е симптом за можна алергија на белка? Неколку саати после оброкот малку поврати. Како за првпат ставив малку белка, 1/8 отприлика. Има некој искуство со алергија на белка? 1 година е инаку.
Нетолеранција е всушност. Ама не значи. Можеби така се има погодено. Дај пак за некој ден и ќе видиш. Јас белка не воведував. Само дадов.Почнав со кифличка и се што содржи белка.
И јас не воведував за сите други состојки, само за јајцето Двете имаа многу проблем со стомачињата првите 3-4 месеци, посебно оваа животот ми го скрати со нејзината нетолеранција на обично АД. До сега не изреагирала на ништо друго, не знам ни денес дали беше од јајцето или не. Ќе видам за некој ден. Фала @duffi
Пробај пак и ќе бидеш сигурна. Ако направи исто, почекај да помине одреден период и ќе дадеш пак. Обично со тек на време и зајакнување на имунитет , се губат тие реакции.
Што подразбира диета кај дете ? Сабајле јадеше каша со цело зрно пченица и овошје, после тоа се исфрли со пликови по телото. Го виде педијатар се сомнева на алергија од храна (иако до сега има пробано пченица,глутен) рече на диета и даде сируп летизен. Што смее ,а што не смее да јаде во наредните денови? 16 месеци има.
Диетата треба да ја одреди педијатарот. Кај нас беше 7 дена стрикно само : ориз, компир, морков, јаболко и банана. Ама мојот имаше 11 месеци тогаш. Скроз се исчисти.
Синко е алергичен на болви. Има ли нешто како овие алки што се и спрејчиња против комарци само што би помогнало и против болви?
Kako se pravi alergo test kaj dete,nie sme 3 god. Znam deka e od kozha ama dali e bolno me interesira
Nie sme 3 godini i pravev preku krv. A kerka mi koga bese 4 godini ja odnesov vo Kozle na kozha sto se stavaat reagensi i posle toa imase 5-6 meseci kosmari i pistese koga ja nosev kaj maticnata.