Ти благодарам многу за споделеното искуство. Ќе ја однесам, мора да се направи алерготестот, се изнамачи детево.
Рамус мислам дека е најефтино, плус ако има некоја промоција. Нас не ни дадоа таму од Козле, рекоа Авицена.
Тестот покажа траги од лешници, кикирики, рак, пченично и 'ржано брашно, портокали, сусам. Некој со искуство со овие работи, демек не е алергија, дека негативен е тестот ама да не му давам 1 год? Јас не сум дала лешници ни кикирики. Може да ги има во фрутолино или некои каши. Ни торта сум дала нит чоколадо нит еурокрем. Детето ми е година, се водам по бебе готвач.
Да се надоврзам, некој искуство со уртикарија? Веројатно предизвикана од алергија. Каде има на државно тестови за алергија?
Дали чести напади на ларингит (ноќе) се последица на алергија од нешто? Во ноември имаше напад во сред ноќ,со отежнато дишење,кашлица како куче итн, пред некој ден повторно. И двата пати без засипнат глас,без никакви симптоми пред да си легне. Не знам дали да разговарам со педијатарот,дали има некаква поврзаност.
На другарка детето има напади на кашлица ради алергија. Она го испитуваше за се. Направи си некој тест за алергија, да.
Кажете добар дерматолог за деца? На приватно, сеедно каде, да најдеме чаре некаде. Најдобро некаде каде што има плус можност алерго тестови да направиме. Цел е крв што се чеша по цело тело, неиздржчиво е.
Др старосватица во мавровка се најафалени ама термини тешко јас кај горива го носам ок е само за дерматит идеме
Можно е. Кај големиот исто од септември до ноември 3-4 пати се повторуваше, без никаков симптом и со мирна к.слика. Од тогаш не се ппвторило ама цело време е со сируп за алергија. И матичната и во козле препорачаа да се направи алерготестови. Сега неделава имаме термин кај пулмоалерголог па ќе видиме и од таму што совет ќе добиеме.
Алерго тест ние праевме во Авицена. Од Козле не испуштија после 8 дена, еве сега е добар, следна недела сме на преглед па ќе видиме што ќе кажат. Пие сируп против алергија на 8 саата. Да закажеш таму да го видат детето, секое си е различно. Ќе земат анамнеза и ќе си направите тестови приватно. Мора да го однесеш негде, и тоа побрзо ако се чеша толку. Исто беше и син ми.
Дете 6,5 години и 27 кг Еден др.вика лоратадин с 10мг,друг доктор 5 мг пола апче.Ај биди паметен. Некој да помогне?
Малиот почна да кашла многу и му дадов Аериус. За 5 мин видов одип на рачето и нозете. Дали е од сирупот? го намачкав со синопен, почнаа да се губат.
Ако е ова дилемата само тогаш 5мг. Моето пиеше Зиртек таблетки 3/4 од 10 мг. т.е. 7,5 мг на килажа од 36 кг. препишани од пулмолог.