Здраво од многу често спуштање бронхит направивме тест за алергија преку вена 7 год е девојчето е сега дали некој знае дали има нетолеранција на млеко,домашна прашина,маче во молекуларен респираторен панел бидејќи ми рекоа дека содржил 50 алергени,резултати во вторник ќе добијам.
Дали имате искуство со алергија на очињата? Бевме на очен доктор дека многу трепкаше и ни кажа алергија дека е. И ни даде пантенол капки за очи ама невозможна мисија ни е ставање капки. Незз дали сируп за алергија би делувал за очите...
Здраво мајки. Сакам да направам алерго тест за син ми (4г). После 7 дена инфизии + 7 дена оанцефт детето се искина од кашлање, пред инфизиите испи алмацин па по 4 дена цефалексин, ефект никаков. Дали сте правеле на државно колку се плаќа и за колку време излегуваат резултатите, исто така ме интересира дали треба се прави од еднаш за повеќе алергени или треба да наведам неколку... Незнам како е процедурата. Благодарам убав ден.
Citam tuka za Blagica Manceva kako ste zadovolni, vi pomognala li da se resi problemot? Se mislam megju nea ili Iskra. Gi imaat li site reagensi vo Bukurest zosto sakame i nutritivni i inhalatorni da pravime. Steta sto Badzakova ne raboti veke samo ona ne spasi minatiot pat...
Манчева е пред пензија, не знам уште колку има стаж. Да не ти е комплицирано подоцна да менуваш пулмолог па се од почеток, зошто сите пулмолози кај кои сум била инсистираат да ги направат тестовите од ново кај нив. Инаку јас од неа не сум задоволна. Има фин пристап, темелна е ама џабе кога ни ја згреши терапијата.
Nie ne sme do tolku za terapija, sakam samo da znam dali i na sto e alergicen zosto imame problem so tecenje na nos. Ah Badzakova da se vrati
Iskreno jas ne sum zadovolno od Blagica, bev ednas i poveke ne se vrativ kaj nea, kako dobra ja preporacuvaat Iskra samo neznam tocno mislam deka e vo Remedika
Bevme kaj Iskra ednas ne mi ostavi nekoj voecatok osven sto e zborliva, eve celo vreme sme so problemot dzabe terapijata sto mu ja dade togas ne pomogna nesto...
И јас не сум нешто задоволна од Искра. Абе нема асален лекар да ти постави дијагноза и асална терапија да даде. Се нешто се двоумат.
И јас имав надеж до пред некое време, ама нејзини блиски ми кажаа да не очекувам дека ќе ординира повторно. Леакрства и ние примаме со "дијагноза" без утврден причинител. Ме фати инат и почнав да го шетам детево по доктори. И во Козле и во Букурешт и на клиника... дијагноза: такво си е детето. Да си пукнеш
Greota e takov doktor da se povlece, im treba na nasite napateni deca vo drzavava kaj sto takvite doktori se brojat na prsti
Мајки здраво, малата ми е 2 ипол години. Во месец мај почна да се исфрла секое станување од спиење, со поткашлување, исфрлањето трае 10 минути, по целото тело и ја чеша а потоа целосно се повлекува. Во овој период најдовме и бактерија на плуќа и имаше пролонгирана кашлица, па ја ставија на flixotide 50. Правевме алерго тест преку крв но ништо не излезе ниту, пак покажа покачено тотал иге. Исто не упатија и глисти да провериме, и од тоа ништо не излезе. Исфрливме млечни и пиеше долготрајна терапија со Летизен скоро 3 ипол месеци, со тоа што прбавме да направиме неколку прекини и пак се исфрлаше многу. Во септември одеднаш престана да се исфрла и искрено многу ми олесна. Пред 10 дена имаше страшна алергиска реакција со повраќање и следното утро повторно се исфрла со тоа што дури и очите и устата и отекоа. Од тогаш наваму пак секое утро е истата приказна,на лицето нема многу но телото насекаде. Веќе не знам што да правам ве молам дали имал некој слично искуство и како го решил.
Да направите алергиски тест преку кожа, распрашај се дали прават кај мали деца . За исфрлањето на тело со чешање има моментално едно комшиче, 2 и пол год е и е утврдено аутопичен дерматитис. И дадоа неколку купки, креми и не знам што и за 1 месец На контрола. Беа и на дерматолог и на алерголог.
Треба да направам новогодишно подароче за детенце меѓутоа знам дека детето е алергично на кикирики лешници јајца па незнам искрено што да ставам во подарочето.(Треба да биде јадење) Предложете ми некој продукти кој не ги содржаат овие работи.
На млеко не е алергично? Ако не е, тогаш е многу лесно, имаш премногу избор. Чоколадата не содржат јајце, само ќе земиш без лешници и кикирики било какви. Можеш и Орео тоа сигурно нема јајца, млеко и лешници, гумени бомбони, лижавчиња. Читај ги декларациите, алергените се болдирани, за да не згрешиш.
Не е мислам.Тоа е поената што неможам влезам во маркет и да читам декларација на секој производ… Немам толку време затоа прашав доколку некоја мајка го има истиот проблем да ми каже кој производи ги користат.
Zdravo.5 god. E devojceto.Cesto spustase na gradi, napravivme alergo test i pokaza deka e alergicna na mleko.Dali da isklucam se sto e od mleko i mlecni proizvodi.