^ќерка ми се исфрла на лицето и стомакот, како црвени пликчиња. Така приметив дека има некоја реакција на нешто. Прво мислев на цуцлата од шишето, па и дадов од друго шише пак се исфрла па мислев дека е од млекото вештачко ама се исфрла и кога цицаше на града. А бидејки два дена кога се исфрли единствено нешто што се смени беше тоа што јас јадев кисело млеко и павлака дојдовме до заклучок дека од тоа е. (И претходно се исфрлаше ама кога прашував во болница ми викаа од што повраќа, што сега сваќам нема врска-како на стомакот се исфрла од тоа што повраќа не?!) Сега е на екслузивно доење затоа сега сум речеси веган Млеко од бадеми е супер. И да не е алергично на обично млеко јас би ти го препорачала. Дури и можеш на интернет да најдеш рецепт како да си направиш сама. Скапичко е млекото од бадеми (и од соја)
Se izvinuvam za lat od mobilen pisuvam.Me interesira koi se simptomi za alergija kaj bebe na vlakna na kuce.Doma cuvame kucence i mnogu mi e strav da ne e alergicno.
Здраво девојки ми треба помош, последниве месеци се соочувам со алергија на лицето, ми се појавуваат суви пликови ми се прави ко кора од портокал, пијам лоратадин, користев декотал, се мијам со камилица но нема никакво подобрување многу ме чеша и имам црвенило на кожно ми дадоа крема но без ефект, уште полошо...совет или лек?
Си проверила ли на што си алергична? Ме збуни со прашањево, дека темата е за бебиња, нема врска Може да користиш нешто на што си алергична штом лековите не делуваат.
A proba li so belogent mast ili betametazon isto mast? Betametazon samo mi ja preporacuvale a belogentot za mn rab mi pomognala i mene i na sin mi i za liceto.
Ми рекоа никако веќе кортико значи декоталот никако, за мене се работи, да имам проверено не сум алергична на ништо што би било значајно за лицето
Мачкај постојано кокосово масло од биопланет, да не ти стои сува кожата. Значи 7 дена стрпи се и мачкај.
VE MOLAM ZA POMOS moeto bebe sega ima 11 meseci eve ima alergija ne nesto ne mozam da otkrijam od sto e.. po liceto ima bruskicki i po teloto po nogite. ne znam od sto e eve eden mesec pie sirupce lortidin sekoja vecer; 2 dena ke gi odnema bruskite potoa mu se pojavuvaat 3 dena gi ima; mnogu ja cesaat ponekogas ne moze da spie i nosteto i tece pomalku; bi sakala da ve prasam dali pravaat alergo testovi; mene maticnata mi kaza deka do 3 god ne moze da otkrieme od sto e pomoos
mene maticnata mi kaza deka ne ispituvaat na deca od edna godina kaj nas nema takvi ispituvanja ne znam dali ima vo skopje nie sme od palanka
@wannaBeMomma од што би можело да е..Од синока почна така немам ништо ново воведено освен денес к.млеко ама како што реков од синока е така..
Да не сте шетале надвор, сега цвета се живо и диво. Мм е алергичен на трева, а некој покоси трева он кашла кива и нос тече, очи го печат и бумбар. Ама сепак ако качи тт појди си на лекар, ние преку монитор не смееме да даваме дијагнози. Алергија на храна со кашлање, кивање и очи црвени не се појавува.