Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Алкохол!

Дискусија во 'Храна и пијалаци' започната од Avatar, 27 декември 2009.

1. Viiiiip

Viiiiip Популарен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2010
    Пораки:
    837
    Допаѓања:
    400
    Незнам каде да го поставам прашањево, ама бидејќи верувам дека овде се собрани луѓе кои добро го познаваат алхохолот... Која е разликата помеѓу овие два штока? Само амбалажата? Ми треба обичен Шток кој е, за подарок, ама видов во лимени кутии има плава и црвенкаста? Која е разликата? :)

Прикачени фајлови:

2. bella.honey

bella.honey Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    639
    Допаѓања:
    295
    1 до 2 пати во година сум се опијанила.Обично на Нова Година и на роденден некој кога е стварно јако. :x
    Случки? Хм, да памтев ќе ти кажев. :rofl:
    Се шалам, памтам едно нешто мноогу ЗАСРАМУВАЧКИ шо ми се деси. :tmi:
    Си одам кон излезот на кафичот, и не го видов стаклото, ТРЕС ДУМ глава во врата, јак потег беше тоа, низ стакло излегов право на асвалт. :tmi:
    I want delete this video from my memory! :|

3. Jule.Sk

Jule.Sk Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    1.314
    Допаѓања:
    736
    Пијана :shake: инаку алхохолот ме мава во нозе и после не мозам да стојам :D

4. Tikvi4ka

Tikvi4ka Истакнат член

Се зачлени на:
    3 мај 2012
    Пораки:
    938
    Допаѓања:
    451
    не пијам јас...ама од празно или кога нема :)

5. starbucks

starbucks Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    3.064
    Допаѓања:
    6.664
    За мои години еднаш сум се опила и тоа саглам. Нејќам да се потсеќам на таа вечер, оти ми е срам. Всушност не се ни сеќавам шо сум правила тогаш. Инаку пред тоа само малку така ме има зашеметено од 2-3 чашки, ама не до толку да не можам да стојам на нозе. Порано пиев вотка на секое излегување, ред-бул, текила, сега не. Сега ми се гаде од вотката.

6. gingerchild

gingerchild Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2011
    Пораки:
    1.495
    Допаѓања:
    4.994
    Јас салам пиење со цимерите еднаш скоро имам направено, ама мирна сум си ко си пијам. Не повраќам, дури и си вечерам. :rofl:

А иначе не сум таква да излезам у некој локал, да се наропам и после да праам сцени пред сите. Си пијам со одбраните луѓе, си правиме одбрани глупости, си се држиме до пијаните правила кои секундарно ги измислуваме, и гледаме да нема повраќање и глупости. Е така се осеЧам ко алкохолот да ми е пријател. :rofl:

7. XstrongerX

XstrongerX Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2010
    Пораки:
    1.714
    Допаѓања:
    5.090
    Редакт на пијанствата да си манам.
    Последно пијанство беше на куќна слава кај бабичка која прва пат ја гледав во животот.Јас у женско друштво расположено за пиење како резултат на нерасположеноста во реалниот живот.Се направивме дрва.Греота од жената и повратив во купатилото, во кујната во садот со компири во дневната до кревето, а масата, во спалната, во салонот и на крај во бавчата. дирек на домати :D И дојде време за ручек ние онака гопожи културно седнавме да ручаме, уште во обид на отменост и умешно да го скријам веќе одамна заприметливо пијанство се потпрев на масата и го тргнав чаршафот со се на него :!: Не послужи со пристојна порција и пијалок - уште :!: Другарка ми се навали заспа со увото брцнато во гравот а образите шлакнати во рибата.Се разбуди па плачеше со суратот во порцијата.Жената праша дали е бремена па дечко и ја оставил штом толку пати.А не ние бевме само зезнати од алкохолот и од животот љубовен.Сериозно почна да не теши и да ни објаснува за вистинските проблеми во животот со кои еден ден ќе се соочиме.А ние начукани кој плаче кој мези.Легнавме со другарка ми се гушнавме бидејќи ни беше ладно.Повратив уште еднаш.Другарка ми се згади и стана.Седна на масата, до старата поврати под масата а мачката го јадеше тоа одоздола.Лижеше кутрата како да немаше видено :D Во напад на смеа поврати уште еднаш.Паднав и како гојдо се стркалав по тепихот згнасен.Резили.Бабата не избрка надвор, се брукавме пред комшиите кои се собраа да гледаат сеир.И ги памтам последните зборови :
    .Мене ме собра мојот,другарка ми си ојде со градскиот, ја собрала косата палма стил седнала назад и го отворила чадорот.Заспала и се возела две кружни гратис.Многу испив, количински а и измешав и се срамам од ова.
    п.с. Во обид да го соберам повратеното од подот на кујната и скршив скапоцени чаши кои биле дел од сервисот подарок од нејзиниот починат маж.Многу се натажи и ми се развика.Ќе одам да ја посетам кога ќе најдам некои такви, воедно и ќе се извинам.Ама како што ми изгледа за скоро ќе биде...помина скоро година од тогаш :D А мачката почина од токсините на измешана риба,шток,жолта ракија,пиво и црвено вино домашно :| R.I.P

На mysterious и blueeparadise им се допаѓа ова.
  8. sm1zla

sm1zla Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2011
    Пораки:
    730
    Допаѓања:
    307
    Инаку јас мн непијам (за разлика од друшките ми :lol: ) 1 чаша и доволно ми е (ме удара одма ути не пијам мн) и тка.. :angel: Последно шо се напив е у петоко..хихи.. :rofl: :rofl: Повод: Конечно го фанах тај шо го трчкаах 2 год. (офф бее деца) хахаха 8) :D

9. kate-the-great

kate-the-great Популарен член

Се зачлени на:
    26 октомври 2010
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    1.833
    Јас сум детето во друштвото кое е задолжено да биде присебно секогаш.Не ми е тешко зашто никогаш не пијам .Чудно ќе ви биде ама ете не ми е вкусно . Дури и газираните сокови ми се чудни.
    Пивото горчи,виното кисело,ракијата лута ,др пожестоки пијалоци режат на грло а и тие имаат некој невообичаен вкус . Ни ми е вкусно не ни сакам да се опуштам во пијанство,има други начини за опуштање нели.
    Нема врска тоа според мене дека сите пијани јас не ,незнам да се забавувам тие знаат. Не е така јас се забавувам повеќе со нивните глупости ,разликата е што јас ги памтам и се смеам за тоа наредните дена а тие не памтат воопшто.
    Имам пробано голтка две ,ама ете едноставно не ги можам ,имам чувство како да имам во устата нешто скапано . Тоа е тоа,тоа сум јас.

10. miss.pretty

miss.pretty Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2010
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    5
    Феминки ќе ве замолам да одвоите 2 минути и да одговорите на неколку прашања од мојата анкета за Виното и навиките и конзумација на вино во Македонија.Однапред ви благодарам.

http://freeonlinesurveys.com/s.asp?sid= ... erd6123273

11. anichka94

anichka94 Популарен член

Се зачлени на:
    18 мај 2012
    Пораки:
    1.822
    Допаѓања:
    7.045
    Голем љубител сум на алкохолот,то ест цело друштво си сме такви
    секој викенд петок сабота се правиме "sarma"
    така си имаме сватено дека ако не се испијаниме ке дремиме цела вечер
    кога би пишувала за нашите згоди и незгоди нема цел ден да ми биде доволен да изнапишам..

12. Dreem.Girl

Dreem.Girl Истакнат член

Се зачлени на:
    16 октомври 2012
    Пораки:
    336
    Допаѓања:
    118
    сакам пиво, водка, мартини, ликери, узо, вино ама сега поради бременоста не пијам ништо може чаша вино и тоа со јаденје најмногу два пати во месецот или малку пиво ама ко ќе родам водката не ми бега :lol: :emo:

13. dare1990

dare1990 Активен член

Се зачлени на:
    16 ноември 2012
    Пораки:
    52
    Допаѓања:
    2
    алкохол користам умерено не конзумирам многу но највеке го сакам пивото :) ;)

14. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    Не сум љубител на алкохол.

15. GreenEyedBabe

GreenEyedBabe Истакнат член

Се зачлени на:
    21 август 2010
    Пораки:
    149
    Допаѓања:
    23
    Општи прашања

Поздрав убавици! Имам кратко прашање, од кој алкохол се има лесен мамурлак или воопшто се нема? Итно ми треба бидејќи ќе се журкам утре а планирам да претерам :)

16. SnowWhite91

SnowWhite91 Популарен член

Се зачлени на:
    15 септември 2012
    Пораки:
    1.153
    Допаѓања:
    1.399
    Општи прашања

Мене искрено од мартини никогаш не ме фаќа ... еднаш испив 11 чаши па утретодента не ми беше ништо ... али кај секој индивидуално .... исто (ако одиш во кафана нели) можеш бунарче: киселата вода, лимонот и швепсот што се ставаат доста го неутрализираат алкохолот па не фаќа толку како да земеш чисто вино или нешто појако. Ама, како што кажав, кај секој е посебно!
    Убав помин! :) 8)

17. Domino

Domino Популарен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2010
    Пораки:
    971
    Допаѓања:
    1.038
    Ух, имам долга историја со алкохолот.
    Имам доста експериментирано и имам лоша навика да пијам се на екс а во минатото и немав многу мерка па има доста интересни случки, ама затоа сега треба не знам колку да испијам за да се развеселам малку што воопшто не е во полза на мојот буџет. :!:

Ама не, веќе не претерувам воопшто иако во средно знаевме да си се собереме одбрано друштвенце и да уживаме хедонистички во алкохолот.
    Жестоко не сакам иако порано имам и тоа доста пиено, сега може во лето некој коктел единствено aма инаку не ми легнува бе на душа, не. Поретко пијам вино но особено сакам квалитетно шампањско. Од секогаш ми се повраќало од самата миризба на оние неквалитните вина во буренца што смрдат на киселина.
    Кога пијам, сакам да пијам квалитетни и добри работи.

Исто сум огромен љубител и мераклија за добро пиво. Ух, како добро лизга во лето по жештините, абе мераци. :mm:

18. Dvolicen

Dvolicen Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2012
    Пораки:
    1.431
    Допаѓања:
    3.485
    Порано пиев од лудост,сакав да пробам се и сешто ...разни комбинации (возможни и НЕВОЗМОЖНИ ) :lol: сега е уживање (во умерени количини ) :P 8)

19. poenta

poenta Форумски идол

Се зачлени на:
    29 ноември 2013
    Пораки:
    5.023
    Допаѓања:
    36.074
    Не пијам алкохол :doh:

20. misel23

misel23 Активен член

Се зачлени на:
    3 ноември 2013
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    10
    Додека бев средно знаев да претерам ми беше интересно :rofl: но кога почнав на факултет почнав да намалувам со пиење као веќе не ми личело на годините да се пијанчам :D ама сега после јаноарскава сесија дефинтивно заслужувам и си должам добра пијанка :$