Сакам и уживам во алкохолот, често знам до каде ми е границата па немам некој врвни пијанства, важно ми е да бидам задоволна од пијалокот.
Дали сте пробале алкохол - каков? да сум пробала баш ама баш секакоб Како сте се чувстувале? кога како најчесто пијано Што мислите за алкохолот? немам мислење посебно ама дефинитвно мешто најлошо Кој вид пиалоци побргу дејствуваат (газираните или обичните)? обичните Има ли последици или придобивки? придобивки не а последици нареден ден или целиот живот Дали алкохолот ја намалува функцијата на нервниот систем? да Дали верувате дека помага во функцијата на организмот? да ама во одредени количини случајно ја најдов страната за да поставам едно прашање: како да се одкажам од пиењето? нон стоп барем еднаш неделно пијам ама многу немам контрола а премногу сум мала за толку претеризам еве 20 дена од нова година а јас веќе 4-5 пати сум била дамла.. некои совети за контрола барем?
Моја препорака е да се обратиш на стручно лице, т.е. на психолог или психотерапевт. Добро е што си свесна за тоа дека ти е проблем и сакаш да си помогниш на себе. Со среќа.
Многу алкохоли имам пробано а и мешано.Ако сум на некое покултурно место, пијам умерено. Ако сме собрани негде друштво пијам дур снема. Одамна немам пиено сега.Гадно ми е утрото после алкохолот, мука ми е глава ме боли ми се гади.
Имам испиено 10 цистерни пиво, 50 буриња ракија, 250 буриња вино, 5 буриња шток, 10 буриња виски, 20 буриња коњак , вотка пола буре и имам пиено свашта друго ... Препорака: пијте умерено .. алкохолот е за луѓе не е за животни.
Младинец сум кој што прошол низ сито и решето и најголемите гомна ги поминал во животот.... Конзумирав алкохол многу, премногу, пре пре премногу, како од шала тепав кило водка на ден... Вежбав ММА и конзумирав алкохол. Секој ден без престан беше тоа... Скоро две години како баталив, знам да запијам на слава или ако има некој баш повод инаку строго игнорирам алкохол. Најтешка дрога од сите е алкохолот, не се лажете !!!
Не сум алкохоличар, но порано имав навика одвреме навреме да пијам по 1-2 чаши по долг работен ден или едноставно онака да се опуштам. Сум пиела и по поголеми количини и сум жалела потоа. Одвратно е кога ќе почне да дехидрира организмот. Дека алкохолот е лек верувам само во дезинфекција. Некогаш сум чистела рани со ракија и тоа е се. Виното велат добро е за крвта, не знам дали е, но пијам понекогаш и си велам дека за лек го пијам. Совет од мене за сите е кога пиете алкохол да пиете со него и вода за да не дехидрирате и да не ви се суши устата. Ова и стоматолог ми го нагласи, за непцата е лошо ако голтаме само алкохол без пропратно пиење вода.