Јас од кај што го купив беше 200 ден, а потоа го видов и во една друга цвеќара 400 ден. и беше со пошироки лисја од ова што го имам јас дома.
Да, го користам гелот за лицето си ставам на образите и кај што имам како лузнички од акни, оти ми кажаја дека помагало за тие работи.Е сега колку навистина помага незнам , ама ај реков ќе пробам.И кога ќе ставиш на лицето го затегнува некако. позз
... е и уште едно прашање заборавив... каде ти е засадено во саксија или во двор??? поззз и фала ти многу срцка
Во саксија е, така го купив а и не ти препорачувам да го засадуваш сама и да го одгледуваш и да чекаш да порасне оти мене една продавачка ми кажа дека најубаво е да има мин. 3 год старост. Ти кога ќе купуваш прашај си и гледај да е со пошироки и подебели лисја оти тие имаат повеќе гел. поздрав
окиии фала ти најмногу... јас ке прошетам еден ден низ цвекариве и ке се подновам со едно алое и ке си се распрашам што како.. позз
па ете може да се искористи за проширени пори- демек се стеснувале, за црвенило на лицето, а и онака убав е гелот од алоето за лицето... а исто така имам слушнато дека добар е и за изгореници и за рани- побрзо да заздрават... поззз
па се вади гелот од листот на алоето и се мачкаш со него.. нема што друго да се прави тука освен да се намачкаш со гелот од листот
Мајка ми чува, во саксија е засадено, и надвор го чува, само зиме го внесува внатре. Зимно време еднаш месечно го наводнува, а во лето веќе кога ќе приметиш дека е сува земјата...обично еднаш неделно става вода... Инаку, имам слушнато дека го забрзува растот на косата, но и дека воопшто, се користи за нега на лице и тело Само што не знам како да го употребам