Американска Хорор Приказна (Аmerican Horror Story)

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од Pelikuna, 7 ноември 2011.

1. MaggieTatum

MaggieTatum Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јули 2012
    Пораки:
    651
    Допаѓања:
    509
    "NO DAD I'M JUST SOBBING OVER A MURDER CLOWN LEAVE ME ALONE"

"Twisty proved that no matter how evil or menacing someone looks, they can be a genuinely good person.

Dandy proved that no matter how innocent or “normal” someone looks, they can really be a total and complete fucking nut job."

- мхммм ;( знаев дека приказната ќе му биде тажна ама она што се случи потоа воопшто не го очекував... се изнаплакав ама од друга страна бев и среќна за него, зошто беше на некој начин убаво, мислам вака барем конечно е прифатен и разбран.. :?: а и со тоа се спасија тие децата и луѓето од градот конечно разбраа дека и фирковите се луѓе, така да последнава епизода беше прекрасна :)
    Освен, се разбира, одвратниот Денди, кој се надевам мнооогу бргу ќе си го добие она што му следува..
    Приказната на Елса исто ме растажи, ама таа е една од ликовите за кои во една минути ја обожавам а во другата некако ја мразам.. Баш мислев дека по епизодава ќе се поправи ама изгледа спротивното ќе го прави... Се надевам нема да им наштети на Бет и Дот :doh:
    Стенли и Меги не ми се до толку интересни засега, ама ако ја убијат Ма Петит страшно ќе ги замразам :punch:Меги некако ми изгледа како да почнува да се заљубува во Џими па мислам не би направила такво нешто, ама оној Стенли одвратен ми е..

А и јас не сфаќам која е поентата да се има Дел, ај океј се покажа во две епизоди колку е одвратен и сега нека се отарасат од него, и онака не им треба повеќе заштита сега кога им почна бизнисот..

2. MaggieTatum

Се зачлени на:
    22 јули 2012
    Пораки:
    651
    Допаѓања:
    509
    Твисти и Едвард ќе се вратат!! Мери од Asylm се враќа!! Сите сезони се поврзани!! -
    http://insidetv.ew.com/2014/10/31/ryan-murphy-american-horror-story-connected/
    Ова не го очекував :o Се подобра и подобра станува серијава..

И аман бе Рајан, колку добри глумци можеш да донесеш во една сезона?? :lol: Wes Bentley, Neil Patrick Harris и David Burtka, Matt Bomer, еве сега и Lily Rabe, не знам која друга серија може да се спореди со толку добри guest roles..

3. mamma-mia

mamma-mia Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    1.038
    Допаѓања:
    2.272
    Шок ме мана кога прочитав дека сите сезони се меѓусебно поврзани. Немаше да се сетам на ова ни за милион години. Сега се радувам како дете. Мене ми е ептен мило за враќањето на Едвард. Твисти не го сакав поради језивоста пред се', ама претпоставувам сега си е свој на своето со таа трупа, така да, bring it to the table. Само да не го тупат со Денди. Но ако неговиот лик е инспириран од Jeffrey Dahmer, се согласувам и со тоа.:wasntme: Се надевам ликот на Мет Бомер нема физички да го унаказат, барем да исплакнам очи. Лили не ја љубам многу, не знам ни самата зошто. Ама, како часнава сестра растури. Беше ultimate bitch, едвај ја чекам сцената кога ќе се појави. Само нели asylum се случуваше 1964, а дејството во четвртава е во 1952? Ќе и' ги прикажат почетоците, или...?
    Стенли ми е јасно дека е измамник, ама мислите дека тој има некаква врска со „поправањето“ на нозете на Елса? Кога го прочитав ова, првиот лик на кој се сетив беше тој. Секако, поверојатно би било да вклучат нов лик, ама и ова ми звучи возможно.

На tina dizzie и ludoto19 им се допаѓа ова.
  4. Annabel Lee

Annabel Lee Истакнат член

Се зачлени на:
    7 ноември 2014
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    124
    Добро само мене последнава сезона ми е тапа?
    Искрено ептен бев возбудена за сезонава, зашто бев убедена дека AHS никогаш нема да ме разочара. Ама епизодиве буквално ме успиваат, досадни дијалози, уште по досадна приказна, а кога ќе дојде делот да настапуваат фриковите, и коа ќе видам дека Ma pettite свири виолина си мавам еден facepalm. Немој бе, како сите вака талентирани и музички потковани излегоа. Тие таквите сцени ми немаат врска. Данди психопатот ми е нај срцка. Од шо е пореметен се смеам уште само кога ќе му ја видам фацата и онаа фризура 'jesus crossing the sea' .
    Ок е музиката, creep факторот 6/10, ама приказната воопшто не ме привлекува. Ќе ја гледам, не дека не, ама според мене нај тапа сезона.

Последна измена: 18 ноември 2014
  5. RockNroLLGirL

RockNroLLGirL Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2014
    Пораки:
    1.598
    Допаѓања:
    5.755
    ЈА ОБОЖАВАМ серијава .. само што почнав да е гледам моментално сум на 5та епизода сезона 1
    тејт ми е омилен карактер:D
    [​IMG] [​IMG]

6. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.468
    И мене малку ми ја затупеа серијава.... Од кога отиде Твисти, ајде сега ќе видиме што ќе биде, многу убиства се задесија. А, искрено многу ми е слатко смешна онаа дебелана Црнќиња Реџина мислам, од Прешс филмот, нели глумеше и во 3 сезона, која патем не ми е гледана. Очекувам нешто повозбудливо, некако ептен ја најавуваа ко БУМ , а некако спласна ептенски... Нека го вратат Твисти, вака ова не го бива :|:D Ќе видиме, ќе видиме Утре излага нова епизода. Искрено мислам дека ќе биде јако ако ги раздвојат Сестриве бла бла, шо знам :yawn: ХАХАА ко режисер и јас па, некои сценарија.... Стојам до тоа дека 2 сезона беше нај нај, првата ДО СЕГА беше подобра од 4тава, за третата како што кажав не можам да коментирам со оглед дека не ми е гледана. Многу спора ја направија, убаво кажаа погоре последниве 2 епизоди многу дијалози, по некое тук-там убиство и толку. Повеќе ликови како Данди требаат, он мислам ја држи серијата од Психопатски аспект по кој оваа серија е препознатлива. За гледање ќе ја гледам, и 5та сезона ќе ја гледам здравје, се надевам само Џесика нема да се откаже од снимање, негде начитав и така... Мислам дека нема да биде тоа-тоа без нејзе, мене она ми е белегот на серијата. Дефинитивно е кралица!:drunk:
    @mamma-mia Нели некој Италијанец и ги среди нозете?!
    Инаку еве, морам да кажам таа сцена со Хард Кор порничот (Хард кор од аспект за дешавката со нозете) Ме сецна, брутално беше! :D Сакаме повеќе психопатски мистерии, повеќе бруталност, повеќе ВИСТИНСКА АМЕРИКАНСКА ХОРОР ПРИКАЗНА. Значи со Сексот и градот, оваа единствена серија што си ја пратам Онлајн од Малкуте милион шо ги има и ќе се разочарам ако ме разочара

Последна измена: 10 декември 2014
    На MaggieTatum и Annabel Lee им се допаѓа ова.
  7. Barbica

Barbica Популарен член

Се зачлени на:
    22 јуни 2010
    Пораки:
    1.309
    Допаѓања:
    489
    Од збор до збор се согласувам со тебе, ЛУДО19.

На ludoto19 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. MaggieTatum

Се зачлени на:
    22 јули 2012
    Пораки:
    651
    Допаѓања:
    509
    Тешко ми е да признаам, ама и мене малку ме разочарува сезонава :?:

Ги убија пола од најважните и најинтересните ликови и шо треба сега да гледам - патетичниот Дел, Стенли со ку*от, Елса со истата приказна и Џими со алкохолот?? |-) Па и Денди ми е страшно досаден, океј интересни ми се некои убиства (базенот во епизодава :l: хахах не сум арна..), ама во главно тешко ми е да го гледам кај што се извлекува со се.. Но можеби баш тоа е тоа што ја прави серијава поинаква, тоа што ние воопшто не се прашуваме во тоа кој ќе умре а кој ќе живее, туку зборот на Рајан е закон :wasntme:
    Ама ај, имаше некои убави работи епизодиве, како кога: Амазон Ив му го искрши газот на Дел :P; сите женски се собраа и му се одмаздија на татко и на Пени :devil:; Бет и кажа на Дот дека е спремна да умри за неа и Дот сфати дека не можи да живее без неа :inlove:; кога.... амм.. that's about it хаха xD

Инаку промото за нареднава епизода изгледа интересно, па ај ќе видиме можи ќе внесат уште некој заплет, можи ќе го убијат Стенли (жими се, ова да се случи и појќе не зборам лошо за сезонава xD), можи нема да убијат повеќе важни ликови... Да се надеваме :)

На Annabel Lee му/ѝ се допаѓа ова.
  9. mamma-mia

mamma-mia Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    1.038
    Допаѓања:
    2.272
    Не сум ја гледала од 5та епизода, некако ми ја затупеа. Утре веројатно ќе седнам и ќе ги изгледам оние епизоди кои сум ги пропуштила. Баш вчера се погодивме во муабет со друштвото, го прашав другар ми за докторот; не си била грешка, Италијанец бил. Јас потајно се надевав дека Стенли има некаква врска, ама ме заебаа. Од тоа што слушнав, ептен ми е мило за близначките. Се надевам дека Мaggie ќе ја тргнат наскоро. Ема ми е толку антипатична, едвај ја варев во Coven.

10. MaggieTatum

Се зачлени на:
    22 јули 2012
    Пораки:
    651
    Допаѓања:
    509
    Лелее, е ОВА е епизода!!! Значи не можам да издвојам ниту еден момент што не ми се допаѓа, се беше некако совршено скоцкано :wasntme: Пепер не ми се издвојуваше досега (во оваа сезона), ама мислам дека епизодава ќе ме натера пак да ја гледам втората сезона, само заради неа :) Не знам ни како да се чувствувам моментално, де сум тажна зошто сите што ги сакаше ги изгуби и беше наместена од оние психопатите, де сум среќна што барем не и беше до толку лошо во Asylum..
    А и некако исполнета сум сега кога знаеме како се поврзани сезоните, можеби затоа ми се допадна епизодава толку многу :lol: Не можеби, туку најверојатно :D За Мери ептен се израдував, срцка е :inlove: Ама како шо реков, изгледа пак ќе ја гледам 2 сезона оти многу работи имам заборавено и се нервирам :doh:

Back to the Freak Show.. Друга причина што ми се допадна епизодава - Десире!! :l: Нај badass ми е моментално, едвај чекам да видам како ќе постапи... За Ма Петит и Солти иста реакција имавме, а она со Џими го очекував ама сепак не ми се верува.. :(
    Кога веќе ја спомнав Ма Петит, епизодава беше задоволство со неа ^_^ Моментално нејзините среќни сцени ми помагаат да не мислам на тоа што и се случи на Пепер :lol:

Наредната епизода изгледа уште подобра -

Инаку незнам дали имате слушнато, ама наредната сезона најверојатно ќе биде за магионичари, па се надевам дека Neil Patrick Harris ќе биде во некоја главна улога :smirk:

11. mamma-mia

mamma-mia Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    1.038
    Допаѓања:
    2.272
    Конечно стигнав до 10та епизода, пред неколку дена. Мислам дека направив добар избор со тоа што толку ја маткав и изгледав се' одеднаш; да продолжев гледајќи ја редовно, ќе ми здосадеше после шеста епизода, сигурна сум. На финалните сцени со Pepper, сум се изнаплакала. Читам најразлични теории,

• Is Dandy Mott connected to Bloody Face?
    • Is Pepper The Pepper From 'Asylum?
    • Is Sister Mary Eunice Entering The 'Freak Show' Universe?
    • Did Dr. Arden Take Elsa's Legs?
    • Are Nora and Charles Related To Madison Montgomery?
    • Are Evan Peters' and Taissa Farmiga's Characters Star-Crossed Souls?
    • Is There A Connection Between Jessica Lange's Characters?
    • Is Meep Connected To Thaddeus?
    • Could Elsa Mars Be Sister Jude's Twin?
    • Are O'Hare's & Jessica Lange Connected?
    • Could Vivien Harmon Have A Connection To The Freak Show?
    • Could Violet From 'Murder House' Have Turned Into A Witch?
    • Is Madame LaLaurie Related To Ethel From 'Freak Show'?
    • Are The Motts Connected To The Montgomery Family?
    • Was Jimmy Destined To Have Daddy Issues?
    • Could Maggie Be Revealed As A Legit Witch?
    Освен првата теорија и онаа со Елса, премногу ме копка и ова.

12. RockNroLLGirL

RockNroLLGirL Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2014
    Пораки:
    1.598
    Допаѓања:
    5.755
    сезона 2 ме разочара .. значи незнаев дека ваков твист ќе има мислев дека приказната ќе продолжи .. многу бев збунета на почетокот ама после сватив што им е поентата .. сигурно секоја сезона различно ќе биде или ????
    ич не ми се свиѓа 2ра сезона многу глупости има и досадна е .. ама ќе ја догледам и онака сум до пола
    баш ме интересира 3та сезона што ќе им текне

На Annabel Lee му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Annabel Lee

Annabel Lee Истакнат член

Се зачлени на:
    7 ноември 2014
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    124
    И како што и претпоставував Freakshow излезе најлоша сезона од сите. Јас стварно незнам што би коментирала за сезонава. Многу недокажани работи, многу непотребни сцени, многу драми без врска... Разочарана сум.
    Некаде го сретнав ова и навистина е така:

murder house:who is rubber man?
    asylum:who is bloody face?
    coven:who is the next supreme?
    freak show:????? what is the central plot??????

На tina dizzie и ludoto19 им се допаѓа ова.
  14. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.468
    Сезона без ПОЕНТА ДЕФИНИТИВНО !!!! Со катаљон грешки, преглупо осмислена

Прво и основно, фриковите добри за себе, за други се фрикови?
    Како можеш да измасакрираш полицајци, и притоа никој да не отиде во затвор?Случајот кога го спасуваа Џими, па ни полиција не дојде хм!

Данди.
    Како бе НИКОЈ НЕ ДОЗНА ЗА НЕГОВИТЕ УБИСТА? никој , да не излезе на површина дека уствари тоа е ТОЈ?Смртта му беше безвезална, глупости. Очекував некој уау пресврт со него, сепак он беше сезонава светлата точка, најдобар од сите.

Џими.
    Абе ајде, не го бараше полиција? Нели убија полицајци за него, и така од нигде никаде е слободен он? Нема никој, не го бара никој да го стави во затвор.

Крајот го краси делото.
    Сите среќни весели, во афтерлајф, сите просперираат. Глупости, едно шоу немаа пред публика бре, од кај пари они да се хранат? Никој не им одеше на настапи, тмурно глупости.
    Педер, хермафродитна жена,луѓе со деформитети, подмукли пред се, опсесивен татко, убиен доктор, масакрирани жени и НИШТО СО ПОЕНТА. Па и Твисти шо убаво го почнаа, дојде после Нортон да го носи на другиот свет, ма дај! Глупости

Тотално разочарана!

15. imfriendswithamons

imfriendswithamons Активен член

Се зачлени на:
    10 декември 2013
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    0
    Сега само што ја изгледав првата епизода од Freak Show... не можам уште да коментирам за оваа сезона, тоа коа ќе ја изгледам ама мене лично, до сега, најмногу ми се допадна 2ра сезона, прекрасна приказна, дури ме инспирира да почнам да пишувам книга, значи мава на психа и на све живо !
    За првата ми беше многу жал кога ја изгледав бидејќи премногу се приврзав за ликовите и некако глупаво беше без продолжение на приказната...
    Третата сезона ми беше интересна, онака, ама не го имав тоа исто чувство како кога ја гледав втората

16. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.468
    Како ви се допадна новата сезона?
    Почна занимливо, се надевам нема да ја упропастат како последната.

17. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.906
    Допаѓања:
    45.329
    Па досега најхорор беше првата епизода од сите први епизоди во сезониве.Ми се допадна мене, ептен беше језива и напната, интересна ќе биде приказна.Штета што ја нема Елса(не знам како се викаше актеркава) стварно ми беше одлична во секоја улог.Гага некако уште не можам да ја сварам, ама вајда ќе ми легне.

18. x-MajaEsposito-x

x-MajaEsposito-x Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2013
    Пораки:
    1.758
    Допаѓања:
    3.684
    Ауфф каква серија, скроз напната те навлекува на уште една, па уште една и оп цел ден отиде ;) Петок ми е резервиран целосно само за серијава. Сега сум при крај со 2та сезона и многу ми е интересна, како и првата. На почеток ми беше малце досадна а и разочарана бев што не продолжи приказната од 1та сезона али интересна е.
    П.С Колку само језиви се оние пред почетокот на епизодата кога кажуваат актери итн, језиви сцени, музика.. :devil:

19. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.468
    Најавено е дека ќе се појави и оваа сезона! :D Па ќе видиме колку е вистина

Гага и јас не ја сакам, ама го има тој сурат за вакви улоги па ќе видиме што ќе виде :D

На 1209 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. figgiMK

figgiMK Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2010
    Пораки:
    6.964
    Допаѓања:
    2.301
    незнам за вас ама мене новава ЕП мннн ми се допадна ..Гага плус и мажето мореее ке има интереснооо