Девојкава над тебе има баш убаво објаснето. Прв круг - Математика Втор - Англиски Трет- Интервју. Математика и да е на заокружување мора да решиш за да знаеш што да заокружиш. Англиски ти има пишано дека е текст па од него прашања на заокружување, па пишување состав/ есеј.
Јас не сум заинтересирана за Нова бидејќи одамна завршив средно, а и факултет. Но случајно се погоди да ја разгледам нивната страна на фб и не ми е јасно како толку многу ученици добиваат стипендии во Америка, или па само ги примаат на универзитетите а сами си плаќаат? Искрено според мене 5200 евра годишно е премногу, но тие што имаат пари за приватно средно ќе имаат и за приватен универзитет во странство тоа е многу јасно.
не знам стварно, сите различно викаат бидејќи некои имаат повеќе предмети некои помалце некој се на погорен степен некој на regular
Ко што кажа Феминка, бесплатна школарина, или некој попуст во плаќањето. Кога се запишував јас, во Јахја Кемал најдобрите 10 добиваа стипендија. Првиот скроз бесплатна, а другите 9 со попусти. Сега не знам како прават, ама мислам дека секоја година некој од учениците добива стипендија.
Ангелка прашува затоа што се вика стИпендија.. А школарината, се прецениле малку. 12100 за тие што не се државјани на МК а за државјани 5550 Не знам дали се луди или глумат лудило. Мене кога ме молеа да се запишам беше 4000 ама за сите.. Како и да е, деца учете се на истражувачка работа. Се пишува на нивниот сајт, а чекате на готово Стипендиите се неколку и за тоа имате инфо на веб страната
Читам ама слушнав од како се реновирало дошле мак професори ,а цената скокнала за 155 евра затоа прашав 1500 €
И што е вклучено во ценава? Ме мрзи да пребарувам пошто не сум за запишување чисто информативно ме интересира.
5500 € ama kako renovirale cenata ja dignale za uste 1550 plus, zboram za osmoletka znaci 7000 € za 8 oddelnie A za sredno neznam tocno ama mislam malce poevtino e
Не е многу активна темава но ај да прашам. Дали некој/а полагал за стипендијата скоро. Би прашала за професори за подготовка.
И мене ме интересира.Се мислам догодина ќерка ми да ја запишам таму.Пиши ми што полагаше ако не е проблем. Фала многу.
Ауу..англиски и математика полагав знам. Е сега точно не ми текнува што беше.Математика знам имаше некои логички задачи и задачи со решавање на англиски јазик. Види на нивниот сајт да не те излажам