1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Амниоцентеза

Дискусија во 'Бременост' започната од zombi, 24 декември 2012.

1. HappyMoon

HappyMoon Истакнат член

Се зачлени на:
    7 август 2015
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    4
    Се извинувам после волку време што ве навраќам на темава, ќе ве замолам за искуство со sludge и скратен цервикс, како се справивте имавте инфекција или нешто друго? Јас сум 20 недела и цервиксот ми е 20 мм, чекам резултати од брисеви и уринокултура. Лежам и сум во паника. Уште еднаш се извинувам што ве навраќам на темава. Но секое искуство ми значи многу.

2. Joraa

Joraa Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2021
    Пораки:
    901
    Допаѓања:
    1.116
    Не се секирај, еве јас сум сега во трета бременост и повторно ја терам истата приказна – скратен цервикс, sludge и серклаж. ❤️

Во првата бременост имав цервикс околу 20–15 мм, со sludge во 19 недела. Ми дадоа антибиотик Сумамед 2 пати дневно, после терапијата sludge-от ми се повлече. Потоа ми направија серклаж и со него ја истерав бременоста до 38. недела, со планиран царски рез.

Така што, не се плаши однапред. ❤️ Знам дека кога ќе го видиш бројот 20 мм и ќе слушнеш sludge звучи страшно, ама има и многу случаи каде што со соодветно следење и терапија бременоста продолжува убаво. Секако, кај секоја жена е различно и најважно е да си под надзор на гинекологот и да ги почекаш брисевите и уринокултурата.

Само имај предвид да разговараш со докторот што побрзо за серклаж, бидејќи си 20-та недела. Најчесто се поставува до 24-та недела, па не би одложувала ако докторот смета дека си кандидат за него. Кај мене серклажот многу ми помогна и со него стигнав до 38 еве и со 3 бременост исто сега сум 33 недела а во оваа бременост серклаж напраив во 14 недела ❤️

Ти посакувам од срце сè да биде во ред и да стигнеш што подалеку. ❤️

3. HappyMoon

HappyMoon Истакнат член

Се зачлени на:
    7 август 2015
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    4
    Фала многу на одговорот. Многу ми значи. И на тебе со лесно ве гушкам