Vo Sistina... Vo stranstvo napraviv uste edna i na ehoto tamu pokaza deka plodot e poln voda od prethodnata amniocenteza ne od Daunot..
Ako na nifti ti pokaze rizik od nekoj sindrom togas se pravi amniocinteza za da se potvrdi ili ne dijagnozata.A dali kente teraat nema da te tera nikoj tvoja odluka e dali ke odlucisnda pravis ili ne
Нифти тестот има добри резултати, но кај бебето има циста во мозочето од 9 мм, во четврток имам пак термин на гак за да види докторката дали има потреба и од амниоцинтеза, искрено само на тоа мислам
Смири се полека.Таа циста немора ништо да значи,може и да се повлече до кај 30-32 недела мислам беше.Ќе те прегледаат пак на Гак ќе видат што мислат и совет.
Амниоцинтезата ти е по веродостојна зошто се зема примерок од самата утроба, за разлика што пренаталните знаат и утка да направат и тоа голема, а и доста често е, можеш во пренатални тестови групата да видиш.
Devojki zdravo bremena 13 nedela i pravev 1 skrining se vo red, NT vo red ama bhcg pokacen i sea maticnata mi receda pravam amniocenteza ama me zakaza duri 4 septemvri. Imalo slucaj vaka se da e vo red samo bhcg pokacen? Da baram dr mislenje?
Да сум на твое место а бев еднаш пред две години исто вака скрининг супер a free Bhcg висока бев и на друго мислење и направив пренатален тест кој што излезе супер и еве си имам 2 год. синче здраво право, јас не правев амниоцинтеза зошто се чекаше а јас неможев да чекам а и малку ми е ризична, секако ако морав ќе ја правев, ти посакувам све да си излезе супер и кај тебе.
Скриниг закажи си во приватна. И ќе си бидеш раат. Амниоцитезата после 2ор скрининг ако има потреба ќе се направи, а не сега. И преферирај да ги правиш скрининзите во приватна.
Da ete se zakazav za denes kaj Emilija od remedika. Nemase kaj dr slobodni termini duri na krajot na mesecot. Ne ja znam ne znam kakov doktor e ama ke vidam denes.
Jas sum sega na 30 april za amnicinteza i mnogu se plašam na Gak skopje ke pravam i neznam kolku e bolna procedurata
Може да споделите искуство од амниоцентеза од клиника или систина? Повеќе ме интересира кај ја изведуваат и дали сите инструменти ги стерилизираат?