Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Амниоцентеза

Дискусија во 'Бременост' започната од zombi, 24 декември 2012.

1. sencuk

sencuk Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2021
    Пораки:
    352
    Допаѓања:
    395
    moze da mi pises kako pomina,zosto ja pravese...za kolku vreme imase rezultati?

2. Arnella

Arnella Активен член

Се зачлени на:
    15 декември 2023
    Пораки:
    124
    Допаѓања:
    69
    Isto i kaj mene prva priska pokaza visok rizik na daun bez pamet me ostavi na amnicinteza me prati na gak skopje tamu koga pojdof doktorot kjaef bese i mi rece podobro e od skapoto ispituvanje i pomalce rizik ima od kolku amnicinteza i jas toa nifti go napraviv izleze deka nema nisto i deka nosam zdravo pravo devojce mojata maticna duri i abortus mi zakaza na 1 maj da napravam isto taka po dve nedeli od prvata priska na gak mi napravija i kontrolna koja izleze sve vo red ti posakuvam so see srce da e vo red znam niz sto pominus istoto go doziveav

На sencuk му/ѝ се допаѓа ова.
  3. pamelche

pamelche Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    5.451
    Допаѓања:
    17.132
    Искуство со амниоцентеза на ГАК?
    За во вторник ми закажаа, 22+6гн ќе бидам, малку ме фаќа страв од целата процедура.
    Ми кажаа дека кратко трае, но ме интересира дсли е болно, непријатно, после дали мора да се мирува што како.

4. Feniksgirl

Feniksgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    4.372
    Допаѓања:
    7.498
    @Joraa правеше. Ќе ја тагнам.

На pamelche му/ѝ се допаѓа ова.
  5. An-na

An-na Форумски идол

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    6.596
    Допаѓања:
    35.049
    Јас правев пред 10+ години на ГАК. Процедурата трае 2/3 минутки преку сила. Мене докторот ми препорача дента да земам дупла доза магнезиум од таа што вообичаено ја зимам и да мирувам во текот на денот. Супер поминав.
    Искрено, чекањето на резултатите е постресен период од самата процедура.

6. Joraa

Joraa Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2021
    Пораки:
    773
    Допаѓања:
    944
    Nisto strasno, jas duri e prev vo pogolemite nedeli bev 17 ( pogolem stomak po cvrst itn) ama sekunda rabota e. Ke te stipit malku na mestoto i te bockat posle koga zemat voda od tuka ne custuvas nisto veke… cela procedura bese 1 minuta rabota i odma stanuvas ko nisto da ne bilo,, ic ne se zamaraj veruvaj mi. Bitno so tebe da imas karton od krvna grupa

7. pamelche

pamelche Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    5.451
    Допаѓања:
    17.132
    Завршив денеска, не беше болно само непријатно и многу време чекав.
    Туку, зошто во МАНУ ми наплатија 1700 ден? Јас мислев бесплатно е дека трудница со упат :^)

На Izzy_0504 му/ѝ се допаѓа ова.