Isto i kaj mene prva priska pokaza visok rizik na daun bez pamet me ostavi na amnicinteza me prati na gak skopje tamu koga pojdof doktorot kjaef bese i mi rece podobro e od skapoto ispituvanje i pomalce rizik ima od kolku amnicinteza i jas toa nifti go napraviv izleze deka nema nisto i deka nosam zdravo pravo devojce mojata maticna duri i abortus mi zakaza na 1 maj da napravam isto taka po dve nedeli od prvata priska na gak mi napravija i kontrolna koja izleze sve vo red ti posakuvam so see srce da e vo red znam niz sto pominus istoto go doziveav
Искуство со амниоцентеза на ГАК? За во вторник ми закажаа, 22+6гн ќе бидам, малку ме фаќа страв од целата процедура. Ми кажаа дека кратко трае, но ме интересира дсли е болно, непријатно, после дали мора да се мирува што како.
Јас правев пред 10+ години на ГАК. Процедурата трае 2/3 минутки преку сила. Мене докторот ми препорача дента да земам дупла доза магнезиум од таа што вообичаено ја зимам и да мирувам во текот на денот. Супер поминав. Искрено, чекањето на резултатите е постресен период од самата процедура.
Nisto strasno, jas duri e prev vo pogolemite nedeli bev 17 ( pogolem stomak po cvrst itn) ama sekunda rabota e. Ke te stipit malku na mestoto i te bockat posle koga zemat voda od tuka ne custuvas nisto veke… cela procedura bese 1 minuta rabota i odma stanuvas ko nisto da ne bilo,, ic ne se zamaraj veruvaj mi. Bitno so tebe da imas karton od krvna grupa
Завршив денеска, не беше болно само непријатно и многу време чекав. Туку, зошто во МАНУ ми наплатија 1700 ден? Јас мислев бесплатно е дека трудница со упат