Ali treba Drugarot da mi objasni, bidejki od nego barav objasnuvanje, kako izglrda toa zagrevanje. Mene poznato mi e deka pri zagrevanje nestoto se siri, ama za sirenje na gazeto pri zagrevanje nemam slusnato. Zatoa varav do objasnuvanje.
Јас сум многу либерална личност и отворена, сакам да експериментирам и секогаш сум за интересен секс, ама на мојов му реков дека анален е можеби единственото нешто што не би го практикувала, еднаш пробавме со спремање и се и ми беше болно, плус имам хемороиди и не би сакала да ме допираат таму. А и искрено некако гадно ми е, кога напнуваше некогаш му реков ќе ми дадеш прво јас тебе да ти бутнам вибратор да видиш како е па после ако ти се свиѓа важи ќе пробаме. И така веќе не му текнува на тоа.
Скроз исто. Мислам дека најмногу поради хемороидите. Да немав, ќе пробував и почесто, оти не ми е проблем експериментирањето. Ама вака, не можам. Болно ми е и без тоа. Не гледам ништо гадно тука. Само како и за се останато, ако некој нејќе, да се прифати неговото/нејзиното одбивање. Можеби еден ден ќе смени мислење.
А што ако му се бендиса со вибраторот.....!? Најдобро загревање е преку добра предигра вагинален секс па потоа пенетрација во анусот со прст, еден па после извесен период и втор и користење на лу риканти или пак креми / масти како што се вазелин и др. Аналната пенетрација да биде спора и нежна. Задоволството е загарантирано
Не мачкање со било што.. најдобро е лубрикант, и тоа базиран на вода, да не штети на кондом. Кондомот е под: Мора!! Посебно за анален секс!
Апсолутно си во право. Покрај лубриканти добри се масти на парафинска (петролејска) база како што е вазелин и слични. Заради заштита од колоформни бактери, кондом must have !!!
ХА ХА ХА ЕКСПЕРТОТ !!!! Колку што имам познавање од хемија, а тоа ми професија, такви креми се употребуваат дури и за третирање на изгореници и рани. Благодетни се за кожата мнг. Don't worry практикувајте анален секс само со кондом и вазелин Enjoy the life!!!
Не е работата дали штетат на кожа и слузокожа, работата е што ќе го 'нагризат' кондомот... ќе го оштетат.
Да! Но дали штетно влијаат врз латексот? Затоа што е најчестиот вид кондом користен .. Џабе факултетот друже..
Cover the outside of the condom with a water-based lubricant. Put lube inside your partner too. Use only water-based or silicone lubricants. Do NOT use anything oily like Vaseline, petroleum jelly, cooking oils, butter, hand creams or body lotion http://www.aidsmap.com/How-to-use-condoms-and-lubricant/page/1322495/
Од таа причина а и заради се почестите алергиски реакции на латекс, подобрите кондоми се latex free! Повеќето кондоми на пазарот се од тој тип. Вазелинот (се разбира оригиналниот медицински) е одличен но и нај скап.
Нема што да отварам очи.. ниту практикувам анален, ниту ми треба латекс фри кондом.. Посебно е нагласено на опаковката кои не содржат латекс, нема потреба да докторираш на темата кои се без латекс..
Нема потреба од толку комплицирање. Не знам што е проблемот, со кондоми, да си купиш и лубрикант? Секаде каде што се продаваат кондоми, се продаваат и лубриканти.
Секако. Не треба да се штеди на кондоми мислам на квалитетот. Одредени врсти на кондоми во кутивчето имаат и лубрикант. Sportex има за сигурно