Мислам дека добро би било да се употреби "чепче" за клизма, исто какво што даваат пред оперативни (хируршки) зафати, па после 2-3 празнења на дебелото црево и анусот, ќе биде прилично чист аналниот секс. Можеби не 100% но во секој случај ќе има позитивен ефект и непотребни/несакани "афтер-ефекти"... Не знам дали ги има тие чепчиња по аптекиве и какво продажно име имаат, но дефинитивно се исплаќа партнерката да го практикува тоа пред анален секс.
Тоа баш и не е добро за пречесто користење а некои луѓе си сакаат нон стоп со оној обичниот и анален секс.. Си има "направа" за прочистување пред анален.. многу подобра варијанта.. Ма да и обично миење си е сосема ОК.. Анален секс си е анален секс..никогаш нема да е перфектен и никогаш нема да мириса на рози. Мене ми е онака..мех... ништо посебно..
Ako te saka nema da ti se naluti i sleden pat praktikuvaj da bides isprazneta pred seks ili praktikuvaj anal ama ne do kraj da ti vleguva pozz
Нареден пат клизма обавезно 2 часа пред односот.и од кога ке ја направиш клизмата по 1 час уште еднаш да пробаш дали има уште останато.не мини клизма од аптека туку дома со вода сама да направиш. Јас се чистам така и не останува ништо буквално.
Често ректално миење, дури само со вода, ја нарушува флората на дебелото црево, а не пак медицински клизми, чепчиња, орални лаксантиви.... не си играјте играчки ќе си направите проблеми! Ако не практикувате доста често анален секс, со млака вода е доволно, или суплементација со индиски тегавец што содржи многу растителни влакна, се продава во прашок или како капсули по продавниците за здрава храна и аптеките.
najprvo mora da znaesh deka treba podgotovki, da se rashirish prvo, lubrikant obavezno, prvo nekoe malo vibratorche neka ti stavi ili prste vnatre da ti se opushti malce gazeto ako odite poleka poleka i on pazi i mnogu poleka go stava, nema da boli kje imash malce neprijatnost kako da kje se pokakash kje ti ima chuvstvo, ama so tek na vreme stanuva mnogu interesno
normalno da, ako stanuva zbor za dechko/fuckbuddy/prijatel... bezbednost pred se. jas so mazh mi praktikuvam i ne gledam prichina zoshto