абе зошто сте толку критични,читам зошто ова зошто она, гнасно било, ова било она било, кој шо сака и шо му е убаво тоа нека си прави, ако им е убаво на луѓето нека си тераат, вас никој не ве тера. јас лично пробав 2 пати, првиот скоро ич, а вториот нешто повеќе ама не можам некако многу ми е страв, а и болно. а вие шо имате продолжете да си уживате
Мф мф не се жалаам јас . И јас ќе кажам ако ви е страв подобро и не пробувајте,ќе седите на клинчиња една недела Ако сте решени да го прифатите предизвикот,заборавете на болката и уживајте. Вреди после тоа,верувајте ми.
Со големо внимание ги прочитав вашите коментари...размислував дали можам да ви дадам некое свое гледање,бидејќи си имам помалку и неверојатни искуства во оваа ,,област,, чие практикување претставува верувајте ми малечка наука. Ако овој начин на водење љубов го поистоветите со класичниот начин и така му пристапите,нема да успеете да доживеете никакво задоволсто,односно ќе имате само болка. Ако пак сакате да започнете и да пробате,најлесниот начин е..вие да сакате тоа да го доживеете,а не тоа да биде само желба на вашиот партнер која ќе треба да ја исполните за негово задоволство...не правете нешто што не го сакате,за кое не сте спремни и кое не ви причинува задоволство... Како второ би дошло да го познавате и да го сакате човекот, а и тој вас бидејќи е потребно да си верувате...ако си верувате најверојатно ќе можете полесно да се опуштите што е исклучително важно... трето..одете ,,чекор по чекор,, и правете паузи...не мора се во еден ден...адаптирајте се постепено и секогаш правилно дишете....пр.за почеток странично навлегување е апсолутно подобро,бидејќи вие ќе можете да ја контролирате и да спроведете пенетрацијата...користете лубриканти...она што можам како искуство да ви го пренесам е дека партнерката со која овој начин на водење љубов го практикуваме во најразлични форми,доживува такви силни оргазми да понекогаш се плашам дека ќе ја изгубам на неодредено време...се шегувам...но вистина е...среќни празници..
Абе девојчина ако ви е убаво во ауспух да се мавате, слободно мавајте се не мора триста теми да отворате, ако ви стани убаво терајте си рокајте се слободно, па и тоа е дупка и таа сака да види нешто
И јас се сложувам со тебе и фала за исцрпниот одговор. Се разбира за да се избегне болката треба да се користи лубрикант, а исто така пред да пенетрира, треба да се масираат мускулите односно да се стави прст или два па така мускулите ќе се опуштат и пентрацијата ќе биде полесна и нема да биде болна. А после задоволствотот... е тоа вие октријте
девојки имам еден проблем во врска со ова, со дечко ми се долго време заедно...имавме анален пред некоја година и после некако слабоо...малку јас нејкев пошто болеше а и уште не бев навикната..и пред некој ден ај пак да видиме што како ни се роди желба..арно тоа али пуста болка не се издржуваше..неможев едноставно влезе главичката и толку повеќе нема шанси..му кажав на дечко ми си прифати го извади и се би било совршено доколку сега немам проблеми инаку знам како ми беше оној пат, знам дека боли наредните неколку дена, али овоа да кажам кога ќе се стегнам многу ме боли и ме пече....ми е страв некоја повреда да не настанала ако знае некој совет што како нека каже..глупаво ми е на лекар да идам
Тешко беше до дека се согласам на тоа! Пробавме неколку пати со дечко ми и многу ме болеше, но една моја другарка ми рече да ставаме уле ( за подобро да се лизга) Јас појма немав што е тоа и таа ми даде, а незнам од каде и е и навистина лесно одеше воопшто не чуствував болка! Пробајте и вие со нешто за подобро да се лизга!
Наташа, постојат лубриканти на база на масло и лубриканти на база на вода. Доколку сте користеле од првите е во ред, ама било какво масло или било каков крем не се мачка може да предизвика надразнувања и др. несакани последици, знам дека ти беше советот добронамерен, меѓутоа не се употребува било што .
Мило ми е што ти успеало, ама совет од типот - пробајте и вие со нешто ти разјаснив зошто не е во ред, бидејќи нештото е широк поим кој кај некои девојки ако се употреби несодветното нешто ќе предизвика проблем.
Се знае, си постојат лубриканти за таа намена. Со лубрикант мене ми е сосема прифатлив аналниот секс, па и си уживам во него прилично.
Ве молам за совет пред некој ден имав анален секс ама со кондом така ама кондомот сескина и сврши во мене дали има шанси да останам бремена ве молам за совет многу сум исплашена а тој ден имав менструација 7 ден ми беше.
Да, шансите се огромни- ќе се створи бебе во твоето дебело црево и после ќе имаш трајни последици при вршење физиолошки потреби Се надевам дека си трол, или дека имаш единица по биологија, оти се друго е жално
^^Може не била на тој час по биологија, па ја пропуштила лекцијата за репродуктивниот ...или за дигестивниот систем Инаку погоре муабетот за лубриканти, Durex имаат цела серија на лубриканти и други „играчки“, се викаат Durex play, па ги препорачувам, доколку сте спремни за играње кое полесно ќе лизга
Па земајќи предвид колку ти е комплициран животот, ништо чудно и од анусот да почнат дечиња да ти се раѓаат... и тоа запакувани во кондом. Макар и скинат.
Да, шансите се огромни- ќе се створи бебе во твоето дебело црево и после ќе имаш трајни последици при вршење физиолошки потреби [/quote] Ме изнасмеа. Ајде да се правиме дека не трола, па да и објасниме. Како што можеш да забележиш твојот анален отвор нема никаква допирна точка со репродуктивните органи. Ајде сега фино лепо простудирај тоа сликата. И не, не си трудна.
Малце не се отвара сликата, ама чим така. Пиши на Гугл female reproductive system, оди во слики и се ќе си видиш.