Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Анален секс

Дискусија во 'Секс' започната од Dijana, 22 ноември 2009.

?

Дали сте имале анален секс?

1. Да, и ми се допаѓа.

1.164 глас(а)
    33,1%
  2. Да, но не ми е убаво.

696 глас(а)
    19,8%
  3. Не, но би пробала.

725 глас(а)
    20,6%
  4. Не, никогаш не би имала.

931 глас(а)
    26,5%
  1. ribce27

ribce27 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2011
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    54
    pazam na se vo vrska so analniot seks ama koga ke stavam lubrikant na analniot otvor me pece,voopsto ne mi e ubavo so lubrikant :( neznam zosto a lubrikantot e na prirodna baza .

2. black-angel

black-angel Praefectus Vigilum Член на тимот

Се зачлени на:
    14 декември 2009
    Пораки:
    2.655
    Допаѓања:
    4.568
    Можеби ти ствара алергиска реакција,кожата не го прифаќа

3. mimi4ka91

mimi4ka91 Активен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2012
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    2
    mozebi ke mi sudite :) no jas ne ja procitav celava tema a sepak imam edno malku ne zgodno prasanje .a kako toa treba da se priprema edna devojka za analen? iskreno ne sum imala do sega no sakam ... arno ama mnogu mi doaga neprijatno mislenje za vo slucaj ako se sluci nesto sto bi mozelo da se pocuvstvuvam ne zgodno plss pomagajte i dajte mi sovet kako naj naj naj ubavo doma da se podgotvam :D fala mnogu

4. ribce27

ribce27 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2011
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    54
    devojki vcera probav da imam analen seks no koga mi go stavi prstot me zbole i ne prodolzivme.denes koga bev vo wc na toaletnata imav sveza krv dali e od toa?i nekako mi e cudno na otvorot?se izplasiv mnogu duri mi se slosi :(

5. diskretenbt

diskretenbt Истакнат член

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    5
    Епа вака за да не се десат некој несакани работи а ти да си бидиш ослободена од таа помисла теба да се направи клизма и се ќе си биди ок ако не ти е јасно како се прави клизма пиши ми една порака ќе ти објаснам се точно поздрав ;)

6. Bazhe

Bazhe Активен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Аналниот ;)

7. candyshop.sk

candyshop.sk Истакнат член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    7
    za Mimi4ka91 :

Искрено пријатно ме изненади фактот што многу од вас го практикуваат аналниот секс - ако
    се практикува правилно т.е. ако ПРЕД СЕ дечкото знае како да ја подготви девојката за тоа,
    аналниот секс е прекрасен. Накусо за проблемите на оние кои "пробале ама не им се допаднал/ги болело ужасно" :

1) имаме проблем со македонскиот јазик - во повеќето од постовите кои ги читам стои "имав/пробав анален секс .... ", што секако не е точно бидејќи тие девојки кои ги болело НЕМАЛЕ АНАЛЕН СЕКС туку
    имале НЕСМАСЕН, практично НАСИЛЕН обид од страна на "дечкото" да го направат тоа НЕУКО односно со брзање.. Тоа што дечкото ви рекол "e, ова беше анален секс...", НЕ ЗНАЧИ дека тоа било тоа. Тој само се ОБИДЕЛ да направи нешто, и тоа сосема несмасно.

2) најважно е девојката да НЕ РАЗМИСЛУВА ПРЕМНОГУ и да НЕ СЕ ОПТОВАРУВА ПРЕМНОГУ ПСИХОЛОШКИ
    со аналниот секс - најважна е опуштеноста на мускулите околу анусот (сфинктерот), а тоа е 80% ПСИХОЛОШКО/ЕМОТИВЕН момент, а 20% се стекнува со добра подготовка односно нежно и постепено навикнување (најдобро ПРВО со нежна анална мастурбација - галење (НЕ ПРОДИРАЊЕ !) на анусот со прст или со некоја нежна секс-играчка, а ПОТОА, ако воопшто имате партнер кој ЗНАЕ/МОЖЕ, партнерот треба со многу плунка, или по можност со лижење околу анусот, да го стимулира анусот БЕЗ ПРОДИРАЊЕ - и тоа првите неколку пати (а најдобро наместо плунка да се користат вагиналните сокови кои се всушност НАЈЗДРАВ лубрикант за анален секс, секако (пак нагласувам), ако партнерото ВООПШТО умее да ја навлажни девојката).

3) откако девојката, прво со анална мастурбација и потоа со меки нежни игрички од страна на дечкото со нејзиниот анус (при редовните сексуални односи, БЕЗ АНАЛНО продирање со прст/јазик), ќе се опушти доволно, тие 20% веќе се надминати, како физиолошки момент, а со самото опуштање кон аналниот секс како феномен АВТОМАТСКИ и тие 80% од психолошките бариери ќе паднат, и девојката е веќе ФАКТИЧКИ спремна да има анален секс, но НЕ ВЕДНАШ !

4) по оваа фаза, девојката треба да испланира кога би го направила тоа првпат, и неколку дена пред тоа да биде на потечна храна, чаеви, и секако 10-12 часа пред самиот настан да се измие неколку пати добро со млаз млака вода.... без брзање.

5) пред самиот настан, убаво е да има опуштена вечера, чаша вино, нежна предигра, и секако аналната пенетрација да биде ПРВО СО ЈАЗИК/ПРСТИ, и СЕКАКО откако ќе имате две-три партии класичен секс (орален и вагинален), за девојката да е целосно во еротско расположение.

6) тогаш од дечкото се очекува да користи некое мазиво односно лубрикант (најдобри и најздрави се самите сокови од вагината, но треба да се внимава да се користи по еден прст при секој потег, за да не се враќа прст кој бил во анусот ПОВТОРНО во вагината (!), и да почне со нежна стимулација со прсти околу и ПОСТЕПЕНО ВО анусот на девојката, најдобро за тоа време да и го лиже п....то или да се бакнува со девојката, за сето тоа да е прекрасно, нежно и безболно.

7) дури потоа, дечкото треба да се обиде да стави пола од малиот прст, па ако девојката дава знаци дека и е ОК, продолжува со средниот прст, па потоа со 2, но МНОГУ постепено и полека..... тоа е процес, НЕ СЕ ПРАВИ за 5-10 минути (!).

откако и тоа се случило, или истата вечер, или некоја друга, девојката веќе би можело да се очекува дека е спремна да прими и пенис во нејзиното газенце, но и тоа треба да се прави МНОГУ ВНИМАТЕЛНО : најдобро со ДОДАТЕН лубрикант (значи покрај вагиналните сокови и плунка, во прав момент да се додаде и убаво квалитетно анално мазиво), и дечкото тогаш треба да почне со МНОГУ внимателна и НЕЖНА пенетрација со пенисот, милиметар по милиметар (и тоа САМО ОТКАКО ќе оцени дека дошол ВИСТИНСКИОТ момент за тоа, најдобро ако девојката даде зелено светло прва...),

9) во оваа фаза, девојката веќе би требало да нема никаква болка, само НЕЛАГОДНОСТ (и тоа САМО првиот пат), и по околу 10-15 минути БАВНО продирање, милиметар по милиметар (пак најдобро во комбинација со бакнување и галење....), веќе таа ќе се опушти и ќе го прими ЦЕЛИОТ пенис...

ОСТАНАТОТО Е У Ж И В А Њ Е.

Неколку општи забелешки за аналниот секс:

- аналниот секс, и покрај СИТЕ подготовки (клизма не е неопходност секогаш, но првиот пат е пожелно од психолошки причини - опуштеност и т.н.), може да биде ВАЛКАН -- ако сте ПРЕМНОГУ гадливи, тогаш можеби тоа не е за вас. Во тој случај, ќе треба редовно да се клистирата пред тоа. (Најчесто не е неопходно ако се внимава на исхраната пред тоа - многу чаеви и сл..).

- никогаш не треба да се има вагинален ПО анален секс, дури ни со туширање - во мочниот канал од машкото може да останат бактерии кои НЕ СЕ МИЈАТ лесно со туширање.

- доколку се има анален секс без кондом, а машкото е 100% здраво, опасноста е САМО по него, т.е. машкото може да добие бактерии во бешиката/мочните канали, заради што, по ваков секс, дечките треба да однесат урина на испитување (чини околу 200 денари) и да проверат дали закачиле некоја инфекција (најчсето, ако е без кондом, машкото ЗАКАЧУВА лесна инфекција, која после се лечи со антибиотици - затоа, избегнувајте анален БЕЗ кондом (понекогаш може, но само со проверен чист и здрав партнер, и тоа со задолжителна анализа на неговата урина потоа).

- дури и кај девојки кои не им е првпат, т.е. девојки кои веќе навикнале, имаат анален и уживаат во него, правилата (погоре) под бр. 5) до 9) е добро да се почитуваат пак, за да се избегнат секакви нелагодности и неудобности (кај некои девојки не е потребно тоа, но на тој начин се ГАРАНТИРА успешен и добар анален секс ТРАЈНО).

- за машките : не се плашете да го стимулирате анусот на девојката орално - ако девојката има високи хигиенски навики, тоа е пресудно за квалитетен анален секс - користете го јазикот креативно
    (секако, потоа добро измијте ги забите и исперете ја устата со раствор за испирање уста).

На simmone, mina-mina, MarioCasas и 2 други им се допаѓа ова.
  8. luxor

luxor Активен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2012
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    prviot pat se dvoumev dali da go napravam i podocna se kaev no posle 3 meseci decko mi sakase pak , go napravivme i sega jas sum ''zavisna'' od toa duri gi ohrabruvam i drugarkite koi se dvoumat ednostavno uzivam dvojno i me boli i me pali

9. Karamella

Karamella Активен член

Се зачлени на:
    31 декември 2011
    Пораки:
    80
    Допаѓања:
    23
    Мене ме болше многу ама вториот пат не толку па дечко ми не сака многу ама за да разменуваме...

10. parrot

parrot Истакнат член

Се зачлени на:
    1 септември 2010
    Пораки:
    205
    Допаѓања:
    500
    Како бе ве боли толку се чудам? Искрено јас од што сум слушала, и што читав вака мислења си мислев којзнае колку боли и кога пробав првиот пат се зачудив! онака маааалце ме здоболе ама ептен малцее и толку. После тоа ништо од болка.
    Индивидуално е, мене воопшто не ме боли. Ни вториот пат, ни секој натамошен.

На kan007 и diskretenbt им се допаѓа ова.
  11. eva11

eva11 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    1.851
    Допаѓања:
    758
    sum probala ne tolku cesto no ponekogas da rezmenime malku ha ha ha posto 15 godini sme zaedno ha ha
    se zavisi od situacijata kolku ste vie podgotvena i kolku vie go sakate toa ako e samo zaradi zadovoluvanje na partnerot togas ne ni ocekuvate da vi bide ubavo na vas bitno e pred toa da ima dosta predigra da imate vaginalen pa tek potoa analen za da bideteZAPALENA a so samoto toa i opustena i da uzivate i dvajcata inaku omileno mu e na mazite bidejki em e potesno em mozat da si svrsat tamu bez problem ha ha se iznaprikazav jas dosta e ha ha
    [mod-kirilica:2exwwd5i][/mod-kirilica:2exwwd5i]

На diskretenbt му/ѝ се допаѓа ова.
  12. male

male Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2010
    Пораки:
    224
    Допаѓања:
    174
    Дали би сакале да ми откриете како ја подготвувате клизмата? :sweat: мислам ок за исхраната неколку дена пред тоа...али ова со клизмава не ми е баш најјасно :$ ...не е срамота да прашаш-срамота е да не знаеш,затоа замолувам некој да ми објасни :)

Фала многу :angel: :rofl:

13. BBojana

BBojana Истакнат член

Се зачлени на:
    8 септември 2010
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    5
    Ај објасни ми и на мене ако не ти е теско :)

14. inna10

inna10 Активен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    да ве прашам за совет зашто не сум многу запознаена со оваа тема... имав анален секс со дечко ми и тој сврши во мене :worried: можно е нешто да се случи или да не паничам без потреба? :/
    секој совет ми е добро дојден! :)

15. kuklicka

kuklicka Истакнат член

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    9
    не паничи без потреба, од анален секс не се останува бремена (ако мислеше на бременост), единствен случај за паника е ако спермата се има лизгано надолу и да има влезено во вагината (оти тие два отвори се мн блиску...сепак се забележиш ти) постои можност, но мн ретко..да неречам ич :)

На oven17 и liily им се допаѓа ова.
  16. oven17

oven17 Активен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2012
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    1
    hahahahah super se i dvata za onoj koj saka da ekspirementira..... no treba i neznost od pocetok :)))

bez gajle bidi i da protece nadole epten se mali sansite da ostanes bremena mnogu pati sum go pravel toa i sum svrsuval taka da ne sum tatko seuste :))) :lol:

pa i ne samo tamu moze i na "drugoto mesto" ako se zapaze samo datumuot na menstruacijata ono i toa ne e 100% sigurno pa eve ne sum use tatko :))))

17. Fibia

Fibia Активен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    84
    Допаѓања:
    22
    Бев, видов, пробав-не ме бендиса.. Од еднаш си знам дека не е за мене, али :up: за тие што си ужифкаат и оние кои сакаат да пробаат, се надевам ќе ви се допадне повеќе од мене

18. MMMKKK

MMMKKK Активен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    5
    перверзно и одвратно нешто не сум пробала и никогаш нема да пробам

На Tanjamm му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Vikica.cuci

Vikica.cuci Популарен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2011
    Пораки:
    1.520
    Допаѓања:
    3.293
    Девојки веќе подолго време сакав да пробам анален секс и почнав да читам по темава за вашите искуства во врска со тоа :D иако напочетоко бев против јас се решив да пробам :D и за време на викендо(поточно во саботата) со дечко ми решивме да пробаме.После излегувањето отидовме во неговиот стан се подготвивме се како што треба,се трудев да бидам што повеќе опуштена и таман кога ми го стави цел мислам дека не госпо кизнај шо видов,да беше само госпо арно ќе беше,а и башка тоа два дена неможев да седнам како што треба.Затоа девојки НИКАКО анален секс(според мене).

На Tanjamm му/ѝ се допаѓа ова.
  20. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.973
    Да, секако, просто обожувам да му одоволувам на дечко ми сите постоечки дупки на моето тело да ги исполни, а прибидејќи знае дека е многу убаво, си правиме нати го дај ми го, он на мене, па ја на него со вибратор :headbang:
    Што му фали бре на вагиналниот секс, не сум ненаситна, скраја да е, таа врата не ја отварам!

На Monique995 му/ѝ се допаѓа ова.