Дефинитивно се согласувам со Alison.Di...јас лично пробав од љубопитност и не ме интересираа последиците во тој момент (иако ги имав се додека не сфатив дека целата поента е да се опуштиш) сега веќе не ми е проблем, напротив -уживам!
Во врска сме скоро 3 години и еднаш има пробано ама ептен многу ме болесе и толку, пред некое време се обидовме со дечко ми али многу беше нежен, така да пробавме и убаво беше, Машките повеќе уживаат во анален однос според мене ! Мислам дека треба да се користи лубрикант да се опуштите и да верувате во шартнерот а чуството е преубавооо да знаете
Девојки редовно ве читам па решив малку и јас да ви се приклучам. Анален секс сме пробале неколку пати со дечкоми ама искрено мене не ми е нешто посебно убаво т.с. да речам повеќе болно одколку убаво. Првиот пат дури и ми течеше крв дури и наредните денови. После тоа орално ме задоволуваше околу анусот со јазик што чувството беше ептен неопишливо, мој совет нормално после добра хигиена предложете му на партнерот орално да ве задоволи околу анусот. После тоа лубрикант и ќе немате проблем.
Сите викаат така, дури не пробаат. И јас бев една од тие што викаат никогаш немат да пробам, ама кога ќе се проба тоа е сосема друго чуство
Можеби е така, но јас сепак не сакам да пробам и немам ни намера, ми делува неприродно и тоа е тоа, значи останувам на својот став.
Во врска сум 1 година и 2 месеци и сакаме со дечко ми да пробаме анален секс, но мене ми е страв да не ме боли и загрижена сум за време на односот да не "излезе нешто што не треба" ве молам кажете ми што да направам како да си помогнам..
Се што треба е да не размислуваш за интензитетот на болката додека „го става“. Размислувај на нешто сосема трето, ако можеш, секако. Инаку, целата работа се состои во тоа што аналниот секс би требало да дојде како резултат на сексуалната екстаза, т.е. моментот кога сте излудени од секс и сакате да бидете уште по „прљави“ во кревет. Ништо не правиш ако размислуваш „ а како “? „ а што “? „ а зашто “?
Нема никаква врска големината на задникот со било каков секс. Аналниот секс е замена за вагиналниот секс по сопствено или на партнерово барање, уживањето треба да е обострано.
Да не ги доведуваме во заблуда помладиве членови на форумов, да стекнат впечаток дека аналниот секс е нешто прекрасно и како што рече една членка замена за вагиналниот. Апсолутно не е така, пред се затоа што аналниот отвор е за исфрлање на фекалии а не за секс. Тој нема природно подмачкување како што има вагината, и поради тоа може да дојде до крварење, и настанување на ранички кои се првиот чекор до настанување на разни болести па дури и нај страшната болест а тоа е рак, на дебелото црево. Пуштете ги машките што они сакаат, кога ќе си навлечете некоја болест вие ќе страдате а не тие. Да не зборувам тука дека може да дојде и до опуштање на мускулот па неретко може да ви се деси да неконтролирано испуштате гасови, или исфрлате фекалии, бидејки нема да можете доволно да го стегнете мускулот во такви ситуации. Затоа двапати размислете пред да го направите тоа, бидејки многу мал дел на девојки на тој начин можат да доживеат оргазам, најчесто задоволството е кај мажите а на девојките им останува болката.
се сложувам со тебе во целост, ама ако некој сака слободно нека си има...Jас имам пробано, и не е така ептен ептен лошо и катастрофално чуството, само да си опуштен, меѓутоа постојат и сите оние лоши страни кои ти ги имаш наведено и што ее најлошо можеш да си добиеш некоја болест или инфекција и да не знаеш што те снашло. Jас и мојот дечко пробавме, ама повеке не и никогаш нема да имам анален секс од овие причини што ги имаш напишано. Aма кој како сака така нека прави, ако му е убаво нека си продолжи ако не не, ние не сме тука никого да убедуваме да има или нема анален секс....секој си има избор ....
Не знаев каде да го сместам прашањето па затоа го сместив овде ве молам да ми го одговорите. Со дечкото сме во врска скоро 2 години после 8 месечна врска јас од љубопитност сакав да видам каков е аналниот секс го пробав првите пати ми беже ужасно, но сега т.с. после 1 година и 10 месеци некако не дека не ми е убаво мене ми е се многу убаво но не сакам да го правам тоа од причина од болести а и фактот дека сепак тоа не е најправилно место за секс. Кога оваа одлука му ја кажав на дечкото тој ми рече дека сум луда дека сите го правеле тоа нема врска тоа што зборуам исто како што сме го праеле до сега нема да смени ништо ни од сега. а со тоа и ме запоставува со тоа што секој пат сака само анален а за напред секогаш ме одбива и бара причини како му било страв без кондом а со кондом несакал оти не чуствувал ништо и триста оправдувања... за мене тоа се глупости и затоа ве молам ако можите да ми кажите како да направам да немаме појќе таков секс да му докажам дека тоа не е правилно ве молам за совет и однапред благодарам за тоа што ме дочитавте.