Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Анален секс

Дискусија во 'Секс' започната од Dijana, 22 ноември 2009.

?

Дали сте имале анален секс?

1. Да, и ми се допаѓа.

1.159 глас(а)
    33,1%
  2. Да, но не ми е убаво.

696 глас(а)
    19,9%
  3. Не, но би пробала.

721 глас(а)
    20,6%
  4. Не, никогаш не би имала.

927 глас(а)
    26,5%
  1. didija

didija Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    221
    Допаѓања:
    119
    Добро што е штетно кај павловичевата маст, мене не ми е јасно, па бебиња мачкаат со неа бре луѓе. А и на крај секако ќе се измиеш, така да ништо нема да остане од маста.
    Јас практикува анален и да ви кажам за мене е препрепре убаво чувство. И јас ммислев дека е болно, дека е гадно и сл глупости............. точно, боли додека да навлезе пенисот, меѓутоа некако лубрикант, млеко за тело и сл вршат голема работа, е после е правото задоволство, уживање до максимум. Само за да биде задоволството големо, треба максимална опуштеност, а не цело време да се мисли "леле анален секс, ми како во анусот...бла бла". Верувајте, не зборувам напамет, значи и јас бев како ОНИ кои не сакат н и да помислат, но со вистинскиот партнер, па и ако знае како што, аналниот дава поголемо задоволство и од вагиналниот секс. Поздрав

2. andrijances

andrijances Истакнат член

Се зачлени на:
    30 март 2010
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    2
    Сопругот сака ,но јас не дозволувам ,само да ме допре ме боли,а од друга страна мислам и дека тука има многу бактерии кои можат да се пренесат и да направат проблем ,јас сум за едно големо НЕ за аналниот секс

На Maaaaaaaaar1 и Tanjamm им се допаѓа ова.
  3. ivance5

ivance5 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    226
    Допаѓања:
    200
    И јас на 22 години користам Павловичева крема на цело тело, затоа што најмногу ми одговара на кожата... Инаку практикувам анален секс, почесто порано отколку сега, но верувајте ако го направите тоа на нежен и правилен начин, е стварно многу убаво...

На Milan444 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. maca.81

maca.81 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 февруари 2010
    Пораки:
    114
    Допаѓања:
    21
    Јас имам пробано повеќе пати и тоа прво со еден дечко со кого бев одприлика 1 година, првиот пат ми беше страшно болно, повеќе од тоа „што, како, па како сега одпозади“ :oops: па после беше ок и не боли, може само на почетокот многу малку, додека влезе :lol:, и после тоа со дечкото со кого сум и ден денес и можам да кажам кога како, некогаш ме боли некогаш не, ама најбитно тука е да си најопуштена што можеш да бидеш и тогаш задоволството е :up: .

5. Marionette

Marionette Истакнат член

Се зачлени на:
    2 април 2010
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    1
    Сум пробала, убаво е ама многу боли, така да се откажав од тоа иако дечкото сака многу.

6. Lovely

Lovely Популарен член

Се зачлени на:
    30 ноември 2009
    Пораки:
    1.262
    Допаѓања:
    1.058
    Имам пробано но многу ме заболе и го прекинавме сексот. Иако мојот дечко многу го сака тоа јас не можам повторно да прифатам такво нешто. Мислам дека си има “отвор“ за секс а тоа не е аналниот отвор!

7. zverka

zverka Истакнат член

Се зачлени на:
    3 февруари 2010
    Пораки:
    274
    Допаѓања:
    31
    Зошто луѓето уживаат во аналниот секс?

Аналниот секс предизвикува големо задоволство поради богатиот број на нервни завршетоци што се наоѓаат во анусот. Некои луѓе доживуваат болка при првото практикување на аналниот секс, но кога ќе научат да се опуштат, болката е заменета со задоволство. Кај мажите, аналниот секс ја стимулира простатата, орган што овозможува забрзано задоволство за време на оргазам. Аналниот секс за многу луѓе претставува табу активност, и во многу ооштества и култури се избегнува неговата практика. Но статистиките покажуваат дека (на светско ниво) околу 35% од хетеросексуалците и 50% од претставниците на педеријастијата го практикуваат повремено аналниот секс.

Совети за почетници.

За да се подготвите за анален секс, прво нешто што треба да направите е да го релаксирате своето тело и ум. Ова може да подразбере топла бања, еротска масажа или пак едноставни физички вежби. Запомнете дека мускулот кој што му дозволува на вашиот анус да се отвори, нема да дозволи нешто да пројде низ него доколку не се опуштите. Не ја започнувајте пенетрацијата со пенис, или нешто што има големина на пенис. Започнете на пример. со прстот на вашиот партнер.
    Еден од партнерите нека постави кондом на неговиот/нејзиниот прст, или пак нека го премачка со маст. Потоа, со помош на прстот надразнувајте ја површината на анусот, правејќи кружни движења околу него. Секогаш набљудувајте го вашиот партнер, за да увидите дали се чувстува удобно. Со бавно движење, полека притискајте со прстот кон внатрешноста на анусот. Не употребувајте сила - веднаш престанете доколку забележите дека вашиот партнер реагира негативно.
    Откога ќе го сторите ова неколку пати,тогаш обидете се со нешто поголемо. Можете да продолжите со пенетрацијата со пенисот на вашиот партнер или пак со некоја анална играчка.

На Free.as.a.bird му/ѝ се допаѓа ова.
  8. zverka

zverka Истакнат член

Се зачлени на:
    3 февруари 2010
    Пораки:
    274
    Допаѓања:
    31
    Не заборавајте на полово преносливите болести!

Заштитата е (и тоа како) добредојдена. Покрај фактот дека пенетрацијата во аналниот отвор е полесна со помош на кондом, на тој начин ќе се заштитите и од разни гинеколошки воспаленија и полово преносливи болести.

Пред да го ставите во друг отвор, погрижете се за хигиената!

Доколку за време на аналниот секс сакате да практикувате и орален или вагинален, најпрво добро измијте го пенисот, а потоа продолжете со намерата која сте ја имале.

Бактериите кои се наоѓаат во анусот со пренесување во други телесни отвори можат да предизвикаат раздразнетост и разни инфекциски воспаленија.

Не очајувајте после првиот обид за анален секс. На секој пар му е потребна мала пракса за да целата работа излезе како што треба. Бидете трпеливи и земете си време за истражување на аналните раскоши и притоа не заборавајте да уживате бескрајно!

На Pekmez му/ѝ се допаѓа ова.
  9. iki.35

iki.35 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    4
    da vi kazam iskreno sum imala poveke pati analen seks ama ne mi e ubavo voopsto samo da go zadovolam mojot partner

10. iki.35

iki.35 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    4
    jas sum mnogu protiv za analniot seks i vo edna prilika ja prasav edna poiskusna i postara gospoga zosto mazite sakaat analen seks i taa mi odgovori deka nema niv koj da mu go stavi i ne znaat kako e pa i stvarno taka e

11. babygirl

babygirl Истакнат член

Се зачлени на:
    9 декември 2009
    Пораки:
    131
    Допаѓања:
    65
    браво за тие што уживаат во анален секс , значи луге капа ви симнувам прво како не се гадите а второ како уживате :clap:

На Bubbles92 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. budala.sum-pa.sto

budala.sum-pa.sto Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2010
    Пораки:
    565
    Допаѓања:
    199
    Големо не за анален секс, и со кондом да е не е ич хигиенски! Немам пробано и не би ни пробала, зошто ако не се испразнети цревата, како што е отворен внатрешниот сфинктер на анусот може слободно да си излезат остаточите од метаболизмот :puke: Дечко ми не ме тера на ова, а вие што не сакате кажете им го ова на вашите партнери, па ќе видам дали ќе ве тераат на вакво нешто :fubar:

13. anima

anima Истакнат член

Се зачлени на:
    14 декември 2009
    Пораки:
    559
    Допаѓања:
    275
    Мене ме интересира после анален секс,зар не ве боли кога треба да одите во веце? :)

14. bella01

bella01 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    61
    Допаѓања:
    18
    Sum probala analen sex , i ic ne mi se dopadna :(
    nenznam kako uzivaat nekoi i dali dozivuvate orgazam :?:

15. mariatim

mariatim Популарен член

Се зачлени на:
    29 април 2010
    Пораки:
    1.152
    Допаѓања:
    12.528
    boliiiiiiiii ama nema maz koj nesaka moze ne priznava amaa.....saka

На Milan444, Tina2017 и Majakisss им се допаѓа ова.
  16. anela

anela Истакнат член

Се зачлени на:
    12 мај 2010
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    1
    Jas probav dva pati so decko mi, no mnogu me boli i neznam dali ke se osmelam pak da probam. Iako decko mi sekoj pat koga imame seks bara analen jas go odbivam samo zaradi taa bolka. Neznam dali gresam i kako da go nadminam toa? :^)

17. Rossana

Rossana Истакнат член

Се зачлени на:
    5 мај 2010
    Пораки:
    157
    Допаѓања:
    43
    не грешиш анела, никој не мозе на сила да те тера да правиш нешто што несакаш. И јас одникогаш не сум го сакала аналниот секс, додека бевме во врска пробавме еднаш ама мене ич не ми се допадна, сега за кој како, и ете сега сме во брак но не го практикуваме, а и мм не бара повеке, несака да ме тера на сила. Значи ако несакаш, не мора, а дечко ти ако те сака ке те сака и така ;)

18. Ishana

Ishana Истакнат член

Се зачлени на:
    18 мај 2010
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    2
    искрено...не ви ги разбирам муабетите за тоа...за љубов ќе трпиш или стискај заби ау :worried: страшно е ова шо го зборите, навистина. тргнувајќи од себе, ќе ви кажам дека и првиот и секој нареден анален сум го имала зашто ЈАС сум сакала! значи ЈАС! а не да му го пружам него тоа задоволство! можеби имам поразлични сфаќања од некои тука, но мислам дека се поприфатливи :) мене ми е задоволство да имам анален секс а и него, значи на двајцата! доколку би било потребно само тој да е задоволен, сигурна сум дека тоа ќе го барал на друго место, а со мене-треба заемно!

На barbie89 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. barbiegirl

barbiegirl Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јануари 2010
    Пораки:
    129
    Допаѓања:
    49
    И откога ги прочитав сите одговори на темава си стојам на мислата дека за мене тоа е: 1. нехигиенски и 2. страшно болно. Јас лично и вагиналниот секс го доживувам прилично болен па за ова не ни сакам да замислам :) Но сепак постои она: никогаш не викај никогаш, па во некоја доволно алкохолизирана ситуација може и да се случи :lol:

20. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.467
    лол па сигурно вие нема да отидете со полни црева.... :rofl: вака мене 1от пат онака ми беше,првите 5 мин болно(пред да ја кажам случкава,морам да нагласам и јас пред да пробам се гадев и викав NO WAY) но знаете онаа убава болка не некоја неиздржлива....и навистина ми се засвиѓа после 10тина минути, а после односот ништо немаш и не те боли мислам јас за мене зборам...потоа сум пробала само уште 3 пати се на се 4 сум имала и мене ми се допадна,но секој е различен нели :rofl: