Hm....Nikogas ne mi se svigal stilot na Tolstoj . Citam sekakov vid na literatura ama,dosega ne sum uspeala da gi "svaram"delata na Tolstoj i Markes (mnolgu dela imam procitano od niv) "Dosaden stil" P.S :Ama nikoj ne odrekuva deka se talentirani pisateli,i deka nivnite dela imaat golema vrednost Vkus e vo prasanje..A strikno za ovaa kniga mozam da kazam deka ne mi go zadrza vnimanieto,a mnolgu ocekuvav od nea
Како омилен машки лик, низ времето, Ленин. Оној кој се "фура" на философија и религија, а на крај смислата на животот ја најде во љубењето Долги години, за мене самиот тој,привлечен, дури и неговите чувства за Кити кои ги воздигнува до небесата....По второто читање, полудев по Вронски. А Ленин ми стана премногу папкарски, неодлучен лик. Само да си кажам
Стилот и начинот на кој е напишана книгата ме остави без зборови, не за џабе е вметната во класици, големината на книгата ми всади паника но од самиот почеток читајќи ја едноставно забораваш. Ана Каренина ја осудувам за нејзините постапки и начин на живот, нејзината наивност, себичност и непромисленост ја одведе во пропаст.
Здраво.. Одамна нема некој пишувано во оваа тема па да ви кажам јас имам желба да ја прочитам книгава и се надевам дека ќе ми остави впечаток.
Јас во скоро ја купив во септември на саем на книги но на англиски, во една книга сите делово 1000 страни. Почнав да ја читам и веќе на втората страна почнав да се соживувам со неа. Стигнав до 30 страна и не можев веќе ќе се депресирав, ова беше само почетокот, јас ако стигнев до крајот ќе паднев во депресија. Многу сакам да ја прочитам но немам храброст
Година дена подоцна, но би требало во Литература да ја има. А во пдф формат на српски ако читаш, на балкандаунлоуд
Оваа порака се повторува во руските класици, обичниот селанец и земјоделец наоѓа смисла во своето постоење, додека оние кои живеат лагодно или стремежот им е таков живот во градовите, се несреќни, изневерени, изгубени во свемирот.... Не ми е омилено дело Ана Каренина.
Се исплакав на оваа книга, посебно пред крајот. Има што да се учи од оваа книга, ептен добар стил на пишување има каде што се учи речник. За долга, долга е, по сеќавање над 1000 страници и два тома.