Да ке умре кемал, на сред улица ке го удри струја. А исто и месуде ке умре, ке ја прободе со нож он. Децата ке останат со елу кога ке умре месуде. А пред тоа кемал ке ја киднапира елу после неколку епизоди ке ја најдат
Ајдее кај најдоа овој па струја да го удри.. требаше во затвор да го пикнат и таму секој ден да го тепаат.
Па јас така гледав на нет дека струја ке го удреше, а исто знам и дека месуде ке сакаше да се запали поради тоа што не и веруваше на елу дека кемал ја злупотребувал ама назан ке ја спаси
Кемал ја викна ејлул кај нив дома да ја нахрани мајка ѝ демек, а бушра и метин ќе ги испрати во парк и ејлул ќе отиде сама и ќе проба да ја силува пак ама ќе се спаси а месуде конечно ќе биде сведок на тоа и ќе почне да верува а кемал во лице ќе и каже на месуде дека ја сака ејлул. Сонѓул ќе ги слушне зехра и ќерка и како зборат за куќата на татко и на сонѓул дека само да се земат и ќе ја испратат сонѓул пак во домот а ќе си ја препишат куќата на свое име. Сонѓул отиде и кажа на татко ѝ ама зехра дојде и почна да плаче да се објаснува и тој и поверува а сонѓул се налути и си отиде зошто не и верува нејзе туку на зехра. Назан отиде да ја храни месуде, а и повеќе пати отиде да им помогне дома на бушра. Дефне во продавница за облека, украде облека си ја облече на себе и си отиде, во последен миг мислеше дека ја фатија ама не ја фатија. Тоа ми текнува
Јас обвинував како Џемре влезе меѓу Серкан и Ејлул, ама гледам Ејлул си го барала, нон стоп Серкан го гњавеше за се и се најде, и од дома во мизерна куќа избега да живеат и одеднаш не и одговара, и баш Кемал рече дека тоа дојде откако стана сиромашен, и Атакан се појави да и одговара поќе. А Серкан ќе биде по намќорест кога ќе биде со Џемре, ама таа ќе го толерира, и пак се нешто нема да му биди погодено...сега почнува хемијата меѓу нив...
Толку убава серија, а почнаа да ја расипуваат, како и секоја турска серија после некое време само за да има повеќе епизоди
Штом серија има повеќе од 50 епизоди не ја бидува, се губи содржината, смислата, па демек почнуваат да се откриваат тајни од минатото, доаѓаат нови актери, ги засенуваат главните. Најубаво е серија од 50тина епизоди се случува тоа што е во содржината и завршува без влечење.